En weer forse zege van Strandvogels 1 op Berkhout

Strandvogels 1 - Berkhout 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 3 oktober 2021
Uitslag: 5-1 (3-0)
Scoreverloop: Bryan Broedersz 1-0; Jordy Weel 2-0; Stijn Sierkstra 3-0; 3-1; Jordy Weel 4-1; Mitch Hofland 5-1

Selectie:
Edwin Hoogland; Mitch Hofland, Jeroen Mol, Tigo Harder en Merlijn Weel; Niek Broersen (Givano Lubbe), Tim Broersen, Bryan Broedersz (Gerald Broedersz) en Stijn Sierkstra; Jordy Weel en Siebren Waardenburg (Arjan Koomen)

In Onderdijk is Berkhout een van de favoriete tegenstanders van Strandvogels. Niet alleen winnen de Onderdijkers vrijwel altijd, ook meestal met grote cijfers. Zo ook deze keer, want het werd 5-1. Toch had de wedstrijd heel anders kunnen lopen als Berkhout na de aansluitingstreffer vlak na rust nog een keer het net had weten te vinden. Dat gebeurde niet, waarna Strandvogels de wedstrijd alsnog met ruime cijfers wist te winnen.

Berkhout verscheen in inloopshirts aan de aftrap omdat de scheidsrechter vond dat in het  eigenlijke shirt teveel rood zat, dat zou verwarrend zijn en daarvoor was iets te zeggen. Maar Berkhout had geen andere shirts mee en dus speelde de ploeg de hele wedstrijd in nummerloze inloopshirts. Die nummerloze mannen lieten Strandvogels bewust wat komen en gokten op de counter. Die opzet slaagde in het begin van de wedstrijd niet, vooral ook omdat Bryan Broedersz al snel de score opende. In de 10e minuut schoot hij de bal, nog via de handen van de keeper, uit een vrije trap binnen.

Daarna had Strandvogels het betere van het spel, maar het slaagde er te weinig in gevaarlijk voor doel te komen. Dat lukte ook Berkhout overigens niet, achterin gaf Strandvogels deze keer weinig weg.

Mitch Hofland is op zoek naar een opening.

Mitch Hofland is op zoek naar een opening.

Kansjes waren er voor Strandvogels natuurlijk wel maar of het vizier stond niet op scherp of de keeper van Berkhout stond op zijn post. Nadat aanvoerder Bryan Broedersz geblesseerd het veld had moeten verlaten en was vervangen door zijn broer Gerald, ging het wat beter lopen. Niet omdat Bryan slecht speelde, maar omdat het nu iets anders “stond” leek er wat meer ruimte te komen.

Jordy Weel in kansrijke positie, maar zijn kopbal ging naast. Hij werd ook afgefloten wegens buitenspel.

Jordy Weel in kansrijke positie, maar zijn kopbal ging naast. Hij werd ook afgefloten wegens buitenspel.

 

Mitch Hofland komt hoger dan iedereen, maar de bal ging na zijn kopbal over.

Mitch Hofland komt hoger dan iedereen, maar de bal ging na zijn kopbal over.

Toch duurde het tot vlak voor rust voordat de score werd verdubbeld. Het was Jordy Weel die prachtig voorbereidend werk op de achterlijn van Stijn Sierkstra wist af te ronden.

Stijn Sierkstra ziet vanachter het doel dat Jordy Weel zijn uitstekende voorbereidende werk doeltreffend heeft afgerond.

Stijn Sierkstra ziet vanachter het doel dat Jordy Weel zijn uitstekende voorbereidende werk doeltreffend heeft afgerond.

Vrijwel direct nadat Berkhout had afgetrapt werd de bal veroverd en via een klutssituatie kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Stijn Sierkstra. Via een been van een verdediger van Berkhout ging de bal met een grote boog over de keeper in het doel.

Zodoende ging Strandvogels toch nog met een comfortabele 3-0 voorsprong de rust in.

Misschien dat de voorsprong wel te comfortabel was, want Strandvogels begon bepaald niet scherp aan de tweede helft. Nadat het nog goed afliep bij een eerste verkeerde breedtepass, ging het mis bij de tweede. Berkhout kwam goed door en de afronding was zeer koel en zuiver. Er was net vijf minuten gespeeld en Berkhout voelde goed aan dat er in deze fase meer te halen was. Strandvogels speelde onrustig en liet zich teveel meetrekken in het meer opportunistische spel van Berkhout.

Givano Lubbe kwam in de tweede helft in het veld als vervanger van  Niek Broersen.

Givano Lubbe kwam in de tweede helft in het veld als vervanger van Niek Broersen.

 

Jordy Weel lijkt op weg naar de 5-1. Maar de aanval werd alsnog afgefloten wegens een eerdere overtreding. Strandvogels kreeg de vrije trap, een wat vreemde beslissing van de scheidsrechter.

Jordy Weel lijkt op weg naar de 5-1. Maar de aanval werd alsnog afgefloten wegens een eerdere overtreding. Strandvogels kreeg de vrije trap, een wat vreemde beslissing van de scheidsrechter.

Pas nadat een kwartier na de aansluitingstreffer de 4-1 viel, was het over met het verzet van Berkhout. Jordy Weel profiteerde van de rebound die de keeper van Berkhout weg moest geven en schoot zijn team in veilige haven.

Natuurlijk probeerde Berkhout het hierna nog wel, maar gevaarlijk werden de bezoekers niet meer. Strandvogels des te meer, want de vierde goal voelde als een bevrijding.

De mee naar voren gekomen Merlijn Weel had hier de 5-1 kunnen en misschien wel moeten maken. Helaas raakte de verdediger de bal "te dun".

De mee naar voren gekomen Merlijn Weel had hier de 5-1 kunnen en misschien wel moeten maken. Helaas raakte de verdediger de bal “te dun”.

Uit een prachtig aangesneden vrije trap van Gerald Broedersz kopte Mitch Hofland de 5-1 binnen en leek Strandvogels op weg naar een hele grote zege.

Hier bleef het echter bij en eerlijk gezegd had Berkhout ook geen grotere nederlaag verdiend. De ploeg speelde een goede en sportieve wedstrijd en gaat deze competitie nog wel de nodige punten verzamelen.

Door de overwinning haakt Strandvogels aan bij de koplopers in deze klasse. Na twee speelronden zijn alleen De Valken en RKEDO nog foutloos. Volgende week speelt Strandvogels weer thuis, tegen HSV Sport 1889.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1