Strandvogels 1 na twee duels uitgeschakeld in bekertoernooi

Flevo 1 - Strandvogels 1 (beker)

Wedstrijddatum: zondag 12 september 2021
Uitslag: 6-3 (2-2)
Scoreverloop: Wout Sierkstra 0-1; 1-1 Bryan Broedersz 1-2; 2-2; 3-2; 4-2; Bryan Broedersz 4-3 (penalty); 5-3; 6-3

Selectie:
Edwin Hoogland; Wout Sierkstra (Jeroen Mol); Merlijn Weel, Rowin de Wit en Mitch Hofland; Tim Broersen, Niek Broersen (Gerald Broedersz), Stijn Sierkstra en Bryan Broedersz; Jordy Weel en Givano Lubbe (Siebren Waardenburg)

Uitgerekend op het veld waar op zondag 11 oktober 2020 de laatste competitiewedstrijd voor de coronacrisis werd afgewerkt, viel het doek in het bekertoernooi van dit seizoen. Na de 5-6 nederlaag tegen VVW had Strandvogels alleen bij winst op Flevo nog kans zich te plaatsen voor de volgende ronde. Maar eigenlijk zat dat er geen moment in, Flevo was bijna op alle fronten de betere ploeg.

Dat was al zo vanaf het eerste fluitsignaal maar het was tegen de verhouding in wel Strandvogels dat de score opende. Na een mooie combinatie met Jordy Weel opende rechtsback Wout Sierkstra in de 11e minuut de score. Flevo voerde het tempo hierna nog iets verder op en kreeg ook kansen. Sterker nog, het scoorde zelfs na 20 minuten, maar die goal werd geannuleerd wegens buitenspel. Nog geen minuut later was het echter alsnog raak en aan deze goal mankeerde helemaal niets dus deze bleef staan. Strandvogels kwam door deze gelijkmaker gek genoeg beter in de wedstrijd en trok wat meer ten aanval. Na een fraaie voorbereiding over de rechterflank was het Bryan Broedersz die helemaal vrij voor het doel stond en zijn ploeg eenvoudig voor de tweede keer op voorsprong kon zetten. Flevo was hierdoor even van slag, maar pakte in het laatste kwartier het initiatief stukje voor stukje weer terug. Enkele minuten voor rust resulteerde dit in de verdiende gelijkmaker. In de score kwam tot de rust geen verandering meer. Strandvogels had ontzettend veel moeite gehad met de lange ballen op de snelle aanvallers van Flevo. Om het tij te keren zakte de ploeg na rust daarom wat verder in, maar dit had niet het gewenste effect.

Net als in de eerste helft was Flevo ook in de tweede helft de bovenliggende partij. Niet alleen bleek de ploeg uit Middenmeer over enkele prima spelers te beschikken, ook toonden alle elf de absolute wil om te winnen. Ook de spelers van Strandvogels wilden ongetwijfeld winnen, maar straalden dat veel minder of niet uit en lieten geregeld steken vallen. Dit zorgde er voor dat Flevo kon uitlopen naar een 4-2 voorsprong. Er gloorde nog even hoop voor de Vogels toen de bal, na een overtreding op Jordy Weel, op de stip ging. Bryan Broedersz was vanaf elf meter koel en zorgde voor de aansluitingstreffer. Maar niet lang hierna maakte Flevo 5-3 en was de wedstrijd definitief gespeeld. In de slotminuut werd de eindstand zelfs nog op 6-3 bepaald, wat er voor zorgde dat Strandvogels in beide bekerwedstrijden zes goals tegen heeft gekregen. Veel te veel natuurlijk om kans te maken op een goed resultaat. Net zoals aanvallen iets voor het hele team is, is ook verdedigen iets dat je met z’n allen moet doen. Op dit punt moet nog veel verbeterd worden om goed voor de dag te kunnen komen in de competitie. Door de uitschakeling kan de laatste bekerwedstrijd tegen ALC worden gebruikt als oefenwedstrijd. Alleen is de kans groot dat door het klassenverschil Strandvogels volgende week verdedigend onvoldoende op de proef zal worden gesteld.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1