Strandvogels 1 laat prooi tot twee keer toe glippen (update met enkele foto’s)

Strandvogels 1 - VVW 1 (beker, poulefase)

Wedstrijddatum: zondag 5 september 2021
Uitslag: 5-6 (3-3)
Scoreverloop: Bryan Broedersz 1-0; Givano Lubbe 2-0; 2-1; 2-2 (penalty); 2-3; Jordy Weel 3-3; Bryan Broedersz 4-3; 4-4; Jordy Weel 5-4; 5-5; 5-6

Selectie:
Edwin Hoogland; Tijmen de Kroon (Wout Sierkstra), Merlijn Weel, Rowin de Wit, Mitch Hof-land (Thijs Abbekerk); Niek Broersen (Gerald Broedersz), Stijn Sierkstra en Bryan Broedersz; Givano Lubbe (Bram Koomen), Jordy Weel en Tim Broersen

Eindelijk, eindelijk, eindelijk dan weer eens een wedstrijd om het echie. En wat voor wedstrijd, meteen een bekerderby thuis tegen VVW. En dat werd me een wedstrijd, precies zoals voetbal bedoeld is. Nou ja, bijna dan, want de winnaar was de verkeerde ploeg…. Maar verder had deze eerste officiële wedstrijd sinds tijden alles in zich; strijd, passie, fouten, drama en vooral heel veel doelpunten.

De toon daarvoor werd al snel gezet, want er stond maar 1 minuut 30 op de klok toen Strandvogels de score opende. Na een overtreding op Jordy Weel kreeg Strandvogels op de rand van het strafschopgebied een vrije trap. In Bryan Broedersz heeft Strandvogels daarvoor een specialist, al wist hij het toernooitje van het NHD niet te winnen. Maar het gaat er om dat je het in echte wedstrijden wel doet en dat deed Bryan. Hij krulde de bal over de muur in de verre hoek en het was 1-0. Na vijf minuten deed VVW voor het eerst iets terug, al vlagde grens Peter Kaarsemaker omdat de bal over de achterlijn was. De scheidsrechter liet echter doorgaan, maar de bal ging uiteindelijk in het zijnet. Na een kwartier liet Strandvogels weer wat van zich horen toen de bal na een mooie combinatie tussen Niek Broersen en Stijn Sierkstra bij Bryan Broedersz kwam, maar die zag deze na zijn stift op het dak van het doel belanden. Ook Givano Lubbe had even later pech toen hij, na een mooie actie van Niek Broersen, zijn schot net geblokt zag worden. In de 25e minuut werd de voorsprong door Strandvogels verdubbeld. Met een prachtige actie stuurde Bryan Broedersz Jordy Weel weg. Die was heel onzelfzuchtig en bood Givano Lubbe de kans op het doelpunt. Hij was sneller dan zijn tegenstander en zette de 2-0 op het scorebord. Een paar minuten hierna had het zomaar 3-0 kunnen staan na een goede uittrap van Edwin Hoogland. Jordy Weel verlengde deze met zijn hak maar Tim Broersen werd gestuit door de keeper, slechts een corner was het resultaat. Vlak na de drinkpauze (!) kopte Mitch Hofland de bal na een corner over. Ook Givano Lubbe had na een mooie actie van Stijn Sierkstra even later geen succes. Nog geen minuut later viel er wel een doelpunt, maar dan aan de andere kant. De bal werd door iedereen gemist c.q. gelaten waarna een verdediger van VVW wel attent was, Edwin Hoogland omspeelde en 2-1 maakte. De organisatie was nu even zoek bij Strandvogels en in de 45e minuut volgde er een heel goedkoop gegeven penalty na een “overtreding” van Mitch Hofland. Oud-Strandvogelsspeler Rens Grooteman maakte hieruit gelijk. En blijkbaar was Strandvogels al helemaal met het hoofd bij de rust, want VVW maakte ook nog 2-3. Dat zorgde er voor dat de Vogels weer wakker werden want nog voor de theepauze maakte Jordy Weel gelijk uit een voorzet van Bryan Broedersz. Maar de voorsprong was dus weg en de tegengoals waren onnodig en jammer.

Met een ongewijzigd team begon Strandvogels aan de tweede helft en al snel was het spel weer op de wagen. Na drie minuten spelen ging Tim Broersen alleen op de keeper af en werd onderuit gehaald. De scheidsrechter oordeelde van grote afstand dat het buiten het strafschopgebied was en deed de overtreding bovendien af met geel waar alleen rood een passende straf leek. VVW kwam dus even goed weg. Even, want Bryan Broedersz schoot de bal uit de wel gegeven vrije trap snoeihard in de bovenhoek. Een minuut later ging Edwin Hoogland in de fout, een zeldzaamheid voor de altijd zo betrouwbare keeper. Hij schoof de bal in de voeten van een tegenstander die vervolgens eenvoudig 4-4 kon maken. Maar de doelpunten waren nog lang niet op, in de 56e minuut nam Strandvogels voor de derde keer een voorsprong. Bryan Broedersz kapte zichzelf fraai vrij en het was Jordy Weel die de trekker overhaalde. Hierna was het tijd voor wat vers bloed, Givano Lubbe en Mitch Hofland verlieten het veld voor Bram Koomen en Thijs Abbekerk. En een kwartier voor tijd kwamen ook nog Wout Sierkstra en Gerald Broedersz in het veld voor Tijmen de Kroon en Niek Broersen. De wedstrijd werd ondertussen erg rommelig, ook al omdat de scheidsrechter de leiding wat leek kwijt te zijn en dit wilde herstellen met kaarten. Tot de 90e minuut leek Strandvogels met een sensationele winst aan de haal te gaan, maar onder andere door de drinkpauze kwam er nog flink wat blessuretijd bij. In de 2e minuut daarvan maakte VVW gelijk, ook al omdat Strandvogels de bal niet meer in de ploeg wist te houden (iets met als jij de bal hebt dan kunnen hunnie niet scoren….). In de slotseconden ging VVW zelfs nog met de volle winst aan de haal en dat had niemand meer verwacht, zeker de zuiderburen niet. De resterende minuten werden door VVW vakkundig en Zuid-Europees vol tijd gerekt.

Net als vlak voor rust liet Strandvogels zich dus ook vlak voor tijd de kaas van het brood eten. Even nog leren dat een wedstrijd pas afgelopen is als de scheidsrechter afgefloten heeft. Desalniettemin mogen de mannen van Patrick de Vries terugkijken op een prachtige rentree in het competitieve voetbal. Het was genieten geblazen aan de Sportlaan en dat kwam zeker niet alleen door de kermis en het mooie weer!