Strandvogels 1 wint en verliest van SEW

S.E.W. 1 - Strandvogels 1 (oefenwedstrijd)

Wedstrijddatum: zaterdag 14 augustus 2021
Uitslag: 7-1 (0-1)
Scoreverloop: Givano Lubbe 0-1; 1-1; 2-1; 3-1; 4-1; 5-1; 6-1; 7-1

Selectie:
Jorrit Kaarsemaker, Mick Grooteman, Twan Dekker, Bram Koomen, Bryan Broedersz, Gerald Broedersz, Jordy Weel, Merlijn Weel, Rowin de Wit, Givano Lubbe, Mitch Hofland, Tim Broersen, Wout Sierkstra, Corné Smit en Tom Bakker

Hoeveel dagen het precies geleden is, dat weet ik niet. Feit is dat het een hele tijd terug is dat Strandvogels 1 een (oefen)wedstrijd speelde. Al na een paar speeldagen gooide corona het seizoen 2020-2021 op slot en dat slot ging er nooit meer af. Corona is bepaald nog niet uit het dagelijkse leven verdwenen, maar gelukkig kan er weer veel meer waaronder dus ook voetballen.

En dus mocht Strandvogels 1, na enkele weken trainen, weer eens aantreden voor een wedstrijd. Dat gebeurde in Nibbixwoud tegen derdeklasser SEW. Voor “nieuwkomer” Bryan Broedersz een speciale wedstrijd, want hij keerde met zijn nieuwe/oude club terug bij zijn oude club. Hij startte in de basis en gaf samen met onder andere broer Gerald vorm aan het spel van Strandvogels. En dat spel was in de eerste helft bepaald niet verkeerd. Al scheelde het niets, d.w.z. een lat, of SEW was al binnen één minuut op voorsprong gekomen. Maar daarna kwam Strandvogels er beter in en creëerde ook kansen. In de 8e minuut schoot Gerald Broedersz op doel maar dit was van vrij ver en daarom niet gevaarlijk genoeg. Vier minuten later een veel grotere kans voor Givano Lubbe, maar de jonge spits raakt de bal verkeerd. Maar nog voordat de eerste helft halverwege was, kwam Strandvogels op voorsprong. Na een mooie aanval zorgde Givano Lubbe voor de afronding. In deze fase van de wedstrijd viel het vooral op dat Strandvogels alle tijd nam voor de opbouw. Als de bal niet naar voren kon, dan ging ie naar achteren of breed. SEW liep er achteraan en Strandvogels zocht zorgvuldig naar de openingetjes die er af en toe ook kwamen. Gaandeweg nam SEW het initiatief wel wat over maar zonder echt gevaar te kunnen stichten. Het was dan ook niet vreemd, en niet onverdiend, dat Strandvogels met een 0-1 voorsprong ging rusten.

Na rust begon de wedstrijd eigenlijk weer helemaal opnieuw want aan de kant van SEW stond een totaal nieuw team op het veld. En niet alleen dus een volledig uitgerust team, maar voor zover ik kon beoordelen ook een team dat de meeste potentiële basisspelers bevatte. Strandvogels werd al snel terug gedrongen en na vijf minuten lag de gelijkmaker achter Jorrit Kaarsemaker. Strandvogels beet vijf minuten later nog een keer goed van zich af, maar de bal ging na het ziedende schot van Jordy Weel rakelings over. Daarna nam SEW snel afstand, zowel in spel als in goals. Ook de invallers aan de kant van Strandvogels konden daar niets aan veranderen. Uiteindelijk stopte de teller op 7-1 waardoor het naar de stand kijkende een zinloze oefenwedstrijd leek.

Dat was niet het geval, de eerste helft liet Strandvogels prima voetbal zien waarop voort geborduurd kan worden. De volgende oefenwedstrijd is weer tegen een derdeklasser, zuiderbuur en aartsrivaal VVW.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1