Strandvogels 1 sluit oefenperiode af met 1-1 gelijkspel

Strandvogels 1 - sv Enkhuizen 1 (oefenwedstrijd)

Wedstrijddatum: zondag 29 augustus 2021
Uitslag: 1-1 (0-0)
Scoreverloop: Mitch Hofland 1-0; 1-1

Selectie:
Edwin Hoogland, Jorrit Kaarsemaker, Merlijn Weel, Givano Lubbe, Tim Broersen, Niek Broersen, Tijmen de Kroon, Jordy Weel, Bryan Broedersz, Rowin de Wit, Mitch Hofland, Stijn Sierkstra, Wout Sierkstra, Thijs Abbekerk, Bram Koomen en Twan Dekker

Met een wedstrijd tegen de jongste club van West-Friesland heeft Strandvogels de oefencampagne afgesloten. Tegenstander was namelijk sv Enkhuizen, de fusieclub die dit seizoen ontstaan is door samenvoeging van West Frisia en Dindua. De vierde en laatste oefenwedstrijd, ook nu weer tegen een tegenstander die in de competitie uitkomt op een hoger niveau.

Van dat niveauverschil was deze middag niet veel te zien, in die zin dat sv Enkhuizen niet overduidelijk de bovenliggende partij was. De bezoekers combineerden misschien iets gemakkelijker, maar tot kansen leidde het niet. Die wist ook Strandvogels weinig tot niet af te dwingen, de bal bevond zich vooral veel op het middenveld. Niet dat het daardoor een saaie wedstrijd was, maar beide keepers hadden een rustige eerste helft die niet verrassend met dezelfde stand werd afgesloten als ie begonnen was.

Na rust kreeg Strandvogels al wel snel een keer de bal tussen de palen. Het was Jordy Weel die in de 47e minuut op doel kopte, maar de kopbal miste kracht om ook doeltreffend te zijn. Strandvogels kreeg wel iets meer grip op de wedstrijd en drong sv Enkhuizen licht terug. In de 65e minuut kreeg Strandvogels na een wat domme overtreding een vrije trap op de achterlijn, net buiten het strafschopgebied. Het was volgens mij Bryan Broedersz die de bal goed voor doel bracht en Mitch Hofland kopte heel knap de openingstreffer binnen.

Mitch 1-0

De bezoekers waren natuurlijk niet naar Onderdijk gekomen om met een nederlaag huiswaarts te keren en zetten iets meer aan. Tien minuten na de openingstreffer werd het weer gelijk, ook na een mooie voorzet en dito kopbal.

1-1

Mede door diverse wissels werd het spel hierna van beide kanten wat rommeliger. Echte kansen werden er niet meer gecreëerd waardoor de wedstrijd na exact 90 minuten, de prima fluitende scheidsrechter trok geen seconde bij, eindigde in een gelijkspel.

De oefencampagne zit er hierdoor op en leverde Strandvogels één overwinning, twee nederlagen en een gelijkspel op. Nu volgt het bekertoernooi met achtereenvolgens wedstrijden tegen VVW (thuis), Flevo (uit) en ALC (thuis).

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1