Voorbeschouwing Flevo 1 – Strandvogels 1

RKEDO, Kwiek ’78, Sporting Andijk, De Valken, HSV Sport 1889, St. George en Woudia, allemaal ploegen die Strandvogels eigenlijk jaar achter jaar wel treft in de competitie. Komende zondag is het wat dat betreft eens andere koek, of another biscuit zoals een oud-bondscoach zou zeggen; Flevo. De laatste keer dat beide ploegen elkaar in competitieverband troffen, was in het seizoen 2005-2006 in de toenmalige 6e klasse. Op zondag 25 september 2005 wist Strandvogels toen een 1-0 achterstand om te buigen in een 1-3 overwinning. Twee spelers die er toen bij waren, zijn er zondag waarschijnlijk nog steeds bij; Gerald Broedersz en de kersverse vader Jordy Weel (gefeliciteerd!). Hij zette Strandvogels toen vlak voor rust op een 1-2 voorsprong nadat Tim van der Gulik gelijk had gemaakt. In de tweede helft bepaalde Niels Zwan de eindstand op 1-3.

Hoewel Flevo net als Strandvogels al sinds het seizoen 2015-2016 in de 4e klasse speelt, troffen beide ploegen elkaar niet. Flevo kwam steeds uit in 4A, Strandvogels in 4B en 4C. In het bekertoernooi kwamen de ploegen uit Middenmeer en Onderdijk elkaar gek genoeg wel drie jaar achter elkaar tegen in de poulefase, hoezo loting??? In 2015-2016 won Strandvogels met 0-5 in Middenmeer, het seizoen daarna werd het in Onderdijk 3-3 en weer een seizoen later wonnen de Vogels, weer in Onderdijk, met 4-1.

Historisch gezien lijkt Strandvogels er dus goed op te staan tegen Flevo, resultaten uit het verleden bieden echter geen garantie voor de toekomst. In het bekertoernooi deed Flevo het bijvoorbeeld ook een stuk beter dan Strandvogels. Er werd gelijk gespeeld tegen SEW en Alkmaarsche Boys en gewonnen van Hugo Boys. Daardoor plaatste Flevo zich voor de volgende ronde. In de competitie speelde Flevo pas twee keer. Bij MOC werd met 0-3 gewonnen en afgelopen zondag werd met 2-1 verloren bij Kwiek ’78. Donderdag 8 oktober zou Flevo inhalen tegen RKEDO maar ik zie net dat die wedstrijd is afgelast. Of de reden daarvan corona is of gewoon een te nat veld is mij niet bekend.

Het wordt dus ook afwachten of de wedstrijd tegen Strandvogels komende zondag wel door gaat. Want het zijn onzekere tijden vanwege corona en het lijkt de komende dagen ook bepaald nog niet droog te worden. Onzeker dus nog of er eindelijk weer eens een Flevo-Strandvogels in competitieverband wordt gespeeld, laten we het hopen.

Papa Jordy Weel scoorde in de laatste wedstrijd tussen Flevo en Strandvogels (voor de beker) twee keer.

Papa Jordy Weel scoorde in de laatste wedstrijd tussen Flevo en Strandvogels (voor de beker) twee keer.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1