En weer wint Strandvogels 1 met minimaal verschil

Flevo 1 - Strandvogels 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 11 oktober 2020
Uitslag: 0-1 (0-1)
Scoreverloop: Arjan Koomen 0-1

Selectie:
Edwin Hoogland; Wout Sierkstra (Thijs Abbekerk), Merlijn Weel, Tigo Harder en Mitch Hof-land; Stijn Sierkstra, Tim Broersen, Jordy Weel en Gerald Broedersz; Arjan Koomen (Ard Heilig) en Dawid Zerek (Tijmen de Kroon)

Of de competitiewedstrijden van Strandvogels dit seizoen allemaal even fraai zijn, daarover valt te discussiëren. Ze zijn echter wel stuk voor stuk spannend. Na een 1-2 nederlaag tegen St. George volgden een 1-2 overwinning op Berkhout, een 1-0 overwinning op Woudia en ook zondag werd weer met 0-1 gewonnen, bij Flevo.

De warming-up voor de wedstrijd tegen Flevo die gespeeld werd op het B-veld van de club uit Middenmeer

De warming-up voor de wedstrijd tegen Flevo die gespeeld werd op het B-veld van de club uit Middenmeer

Toch leek het er in eerste instantie op dat Strandvogels in Middenmeer een gemakkelijke middag zou krijgen. In de 8e minuut kon Tim Broersen net niet uithalen nadat hij de bal van de doorgebroken Dawid Zerek kreeg aangespeeld. Maar terwijl ik dit moment nog aan het noteren was, scoorde Strandvogels alsnog. Hoe dat ging moet ik u schuldig blijven, de doelpuntenmaker was spits Arjan Koomen.

Arjan Koomen werd matchwinner door de enige goal van de wedstrijd te maken.

Arjan Koomen werd matchwinner door de enige goal van de wedstrijd te maken.

Ondanks deze vroeg achterstand kwam de thuisploeg toch wat beter in de wedstrijd.

Strandvogels kreeg de betere kansen, maar ook de thuisploeg kwam af en toe gevaarlijk door.

Strandvogels kreeg de betere kansen, maar ook de thuisploeg kwam af en toe gevaarlijk door.

Na een klein kwartier spelen leek de ploeg gevaarlijk te worden na een diepe bal, maar Edwin Hoogland voorkwam problemen door goed en ver uit zijn doel te komen. Echt veel kansen wist Strandvogels niet te creëren, wel mogelijkheden. Zo probeerde Jordy Weel het een keer vanaf de rand van het strafschopgebied, maar deze inzet ging naast.

Jordy Weel neemt het doel van Flevo onder vuur, maar de bal zal naast gaan.

Jordy Weel neemt het doel van Flevo onder vuur, maar de bal zal naast gaan.

Flevo werd na ruim een halfuur spelen gevaarlijk via een corner, maar dit liep goed af voor Strandvogels. Strandvogels bleef de iets betere ploeg en bleef op zoek naar verdubbeling van de score.

Hoog druk zetten, dat is hoe de technische staf het graag ziet.

Hoog druk zetten, dat is hoe de technische staf het graag ziet.

Vlak voor rust wist Wout Sierkstra met een voorzet Dawid Zerek net niet te bereiken. Een minuut later kon Tim Broersen de trekker wel overhalen, maar dit schot werd goed gestopt door de keeper van Flevo.

Vlak voor rust schoot Tim Broersen nog hard op de doel, maar de keeper redde.

Vlak voor rust schoot Tim Broersen nog hard op de doel, maar de keeper redde.

Strandvogels kwam na rust uitstekend uit de kleedkamer. Na een paar minuten spelen stuurde Arjan Koomen Dawid Zerek diep, maar zijn inzet trof de keeper.

Dawid Zerek stuit op de keeper van de thuisploeg.

Dawid Zerek stuit op de keeper van de thuisploeg.

Weer een paar minuten later was Tim Broersen doorgebroken, maar hij besloot zijn actie met iets wat in zat tussen een schot en een voorzet en Arjan Koomen kon er daardoor ook niet meer van maken.

Tim Broersen verschijnt schuin voor het doel maar weet het doel noch Arjan Koomen te bereiken.

Tim Broersen verschijnt schuin voor het doel maar weet het doel noch Arjan Koomen te bereiken.

Hoewel Strandvogels dus de iets betere ploeg was, was Flevo bepaald niet kansloos. In de 51e minuut was de thuisploeg dicht bij de gelijkmaker, maar Edwin Hoogland redde goed. Een paar minuten later had Tim Broersen Strandvogels wat meer lucht kunnen en misschien wel moeten verschaffen. Hij verscheen alleen voor de keeper en besloot te schieten waar hij naar mijn mening beter had kunnen proberen de keeper te omspelen. Nu leverde het slechts een corner op.

Wout Sierkstra (14) vormde samen metTigo Harder, Merlijn Weel, Mitch Hofland en Edwin Hoogland weer een onneembare vesting.

Wout Sierkstra (14) vormde samen metTigo Harder, Merlijn Weel, Mitch Hofland en Edwin Hoogland weer een onneembare vesting.

Gerald Broedersz had niet veel later bijna succes na een vrije trap. De bal ging daarbij via een speler van Strandvogels tegen eentje van Flevo aan. De keeper was kansloos, maar zag de bal net langs de voor hem goede kant van de paal gaan. En zo bleef het eigenlijk wel een beetje over en weer gaan. Dawid Zerek schoot namens Strandvogels net over, aan de andere kant moest Edwin Hoogland redding brengen na een goed schot.

Dawid Zerek kreeg enkele kansen, maar wist deze middag niet te scoren.

Dawid Zerek kreeg enkele kansen, maar wist deze middag niet te scoren.

Halverwege de tweede helft kwamen Thijs Abbekerk en Ard Heilig in het veld voor Wout Sierkstra en Arjan Koomen. En bij zijn eerste actie scoorde Ard Heilig meteen, maar omdat hij dat in buitenspelpositie gedaan zou hebben, ging de treffer niet door. Ook een doelpunt van Flevo ging kort hierna niet door. Edwin Hoogland redde uitstekend na een goed schot, maar moest een rebound weggeven. Die rebound werd binnengeschoten, maar ook hier ging de treffer niet door wegens buitenspel. Net nadat trainer Patrick de Vries zijn derde en dus laatste wissel had doorgevoerd, sloeg het noodlot toe voor Strandvogels. Bij een doeltrap blesseerde Edwin Hoogland zichzelf en kon niet verder, Omdat er dus niet meer gewisseld mocht worden, ruilde Mitch Hofland zijn voetbalshirt in voor het keepershirt. Die functie vervulde hij uitstekend, want na enkele wat eenvoudige ingrepen redde hij in blessuretijd ook nog een keer heel goed. Meteen daarna floot de scheidsrechter af en kon Strandvogels weer drie punten aan het totaal toevoegen.

Invaller keeper Mitch Hofland ontfermt zich over de bal, ziet ook assistent Peter Kaarsemaker. Direct hierna floot de scheidsrechter voor de laatste keer.

Invaller keeper Mitch Hofland ontfermt zich over de bal, ziet ook assistent Peter Kaarsemaker. Direct hierna floot de scheidsrechter voor de laatste keer.

Volgende week wacht Strandvogels weer een uitwedstrijd, deze keer in Avenhorn tegen Kwiek ’78. Die ploeg begon uitstekend aan het seizoen maar ging deze zondag onderuit in de derby tegen RKEDO.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Geen categorie, Strandvogels 1