Voorbeschouwing Strandvogels 1 – Woudia 1

Bij de afgelopen wedstrijd van Strandvogels 1 stonden de supporters lekker in het najaarszonnetje langs het veld in Berkhout. Komende zondag schijnt het zonnetje misschien ook, maar supporters zullen daarvan niet genieten. Niet langs de lijn in ieder geval, want vanaf 29 september 18.00 uur worden alle sportwedstrijden zonder publiek gespeeld. Nu is het niet zo dat bij wedstrijden in de 4e klasse het publiek massaal aanwezig is, spelen voor helemaal geen publiek zal toch vreemd zijn.

Maar vreemd of niet, het is helaas niet anders. De eerste wedstrijd onder deze bijzondere omstandigheden is voor Strandvogels een thuiswedstrijd tegen Woudia. Beide ploegen wonnen afgelopen zondag met 2-1. Woudia deed dat thuis tegen MOC, Strandvogels dus in Berkhout. Omdat beide ploegen hun eerste wedstrijd verloren, heeft zowel Strandvogels als Woudia drie punten verzameld.

Woudia is voor Strandvogels één van de ploegen waartegen de laatste jaren het vaakst gespeeld wordt. En als we terugkijken naar de laatste wedstrijd tussen beide ploegen in Onderdijk, is Woudia de favoriete tegenstander want in het seizoen 2018-2019 werd het maar liefst 7-2. Maar van de laatste 11 duels wist Strandvogels er weliswaar 5 te winnen, Woudia zegevierde ook vijf keer in Onderdijk. Alleen in het seizoen 2003-2004 was er geen winnaar, toen werd het 1-1.

Uiteraard zal Strandvogels net als tegen Berkhout drie punten willen bijschrijven om zo in de kopgroep van de 4e klasse te blijven. Het seizoen is weliswaar (hopelijk) nog lang, maar teveel puntverlies in de openingsfase kan je later opbreken als de prijzen verdeeld worden. En die prijzen, daar wil Strandvogels dit seizoen toch echt om mee strijden en dat is het eigenlijk ook wel aan zijn stand verplicht.

Deze kanonskogel van   Rens Grooteman was de enige goal in het duel tegen Woudia in het seizoen 2016-2017.  Een zeldzaamheid, want de laaste 11 duels in Onderdijk tegen Woudia leverden gemiddeld ruim 6 goals per wedstrijd op.

Deze kanonskogel van Rens Grooteman was de enige goal in het duel tegen Woudia in het seizoen 2016-2017.
Een zeldzaamheid, want de laatste 11 duels in Onderdijk tegen Woudia leverden gemiddeld ruim 6 goals per wedstrijd op.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1