Voorbeschouwing Berkhout 1 – Strandvogels 1

Op speciaal verzoek toch weer een voorbeschouwing op de eerstkomende wedstrijd van Strandvogels 1. Dat is een wedstrijd tegen Berkhout, dat ook vorig seizoen uitkwam in de 4e klasse C. De Berkhouters stonden op het moment van stil leggen van de competitie op de laatste plaats maar ontliepen degradatie door de coronacrisis. Al had het natuurlijk ook gekund dat de Berkhouters zich op eigen kracht hadden veilig gespeeld. De laatste wedstrijd werd tenslotte gewonnen van Kwiek ’78 terwijl de week daarvoor ook Woudia werd verslagen.

Maar goed, onder het seizoen 2019-2020 ging ruim halverwege definitief een streep en vorige week zijn we weer opnieuw begonnen. Dat begin leverde voor zowel Strandvogels als Berkhout een 2-1 nederlaag op. Strandvogels leed die nederlaag thuis tegen St. George, Berkhout uit bij Kwiek ’78. Ruim een helft lang had Berkhout een numerieke meerderheid door een rode kaart bij Kwiek ’78, maar in ondertal wisten de Avenhorners de 0-1 achterstand toch om te buigen in een 2-1 overwinning.

Komende zondag ontvangt het Berkhout van trainer Rajesh Bishesar dus Strandvogels. Tot mijn verbazing moeten we al weer terug naar het seizoen 2014-2015 voor de laatste editie van Berkhout-Strandvogels. Vorig jaar zaten beide ploegen dus wel in dezelfde klasse, maar werd alleen het duel in Onderdijk gespeeld. Strandvogels won dat thuisduel heel gemakkelijk, 7-1, en ook de laatste editie in Berkhout eindigde in een ruime zege voor Strandvogels, namelijk 0-5. De enige goal voor rust werd gemaakt door de inmiddels gepensioneerde Sebastiaan Weel. Na rust volgden er nog goals van Jordy Weel, Ruud Neuvel, weer Jordy Weel en Mitch Hofland. Het seizoen daarvoor won Berkhout wel in eigen huis, het werd toen 4-1 terwijl Strandvogels eerder in dat seizoen thuis nog met 12-1 had gewonnen!

Wedstrijden tussen Berkhout en Strandvogels lijken dus garant te staan voor veel goals. Goals maken is iets wat Strandvogels dit seizoen nog niet zo gemakkelijk af gaat in officiƫle duels, misschien dat de motor tegen Berkhout op toeren komt.

Jordy Weel maakte in het laatste duel dat Strandvogels in Berkhout speelde, twee goals.

Jordy Weel maakte in het laatste duel dat Strandvogels in Berkhout speelde, twee goals.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1