Strandvogels 1 wint lastige uitwedstrijd in Berkhout met 1-2

Berkhout 1 - Strandvogels 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 27 september 2020
Uitslag: 1-2 (0-0)
Scoreverloop: Gerald Broedersz 0-1; Mitch Hofland 0-2; 1-2 (eigen doel)

Selectie:
Edwin Hoogland; Wout Sierkstra (Thijs Abbekerk), Merlijn Weel, Rowin de Wit en Mitch Hofland; Stijn Sierkstra, Tim Broersen, Jordy Weel en Gerald Broedersz; Arjan Koomen (Pim Duvalois) en Tijmen de Kroon (Ard Heilig)

Na de 1-2 thuisnederlaag in de openingswedstrijd van competitie, heeft Strandvogels met dezelfde cijfers de uitwedstrijd in Berkhout gewonnen. De score had ruimer uit kunnen vallen als Strandvogels het krachtsverschil in de score had uitgedrukt, maar voor deze keer ben ik sowieso tevreden met de punten.

Op de uitstekende grasmat van Berkhout, dat mag ook wel eens gezegd worden, was Strandvogels de betere ploeg. Toch speelden de Vogels naar mijn mening minder goed dan vorige week tegen St. George. Dit kwam denk ik ook omdat Berkhout Strandvogels het spel meer liet maken en loerde op de tegenstoot. Die tegenstoot kwam er in de vijfde minuut, de tegengoal ook, maar er was al lang gevlagd en uiteindelijk werd er ook gefloten. Niet dat de scheidsrechter het vlagsignaal pas laat zag, het is nu eenmaal de regel dat het pas buitenspel is als de betreffende speler de bal raakt. Maar goed, door de goal ging terecht een streep. Strandvogels was na een kwartier spelen voor het eerst dicht bij een doelpunt. Het was Tijmen de Kroon die laag en diagonaal de keeper passeerde, maar helaas passeerde de bal ook net de verkeerde kan van de paal. Vijf minuten later schoot Jordy Weel vanaf ongeveer de rand van het strafschopgebied hard en goed op doel, maar de keeper kon redding brengen met zijn benen. Weer geen goal dus, maar dat schieten van afstand is wel iets wat Strandvogels in mijn ogen veel te weinig doet. Natuurlijk is het prachtig om je door een verdediging heen te combineren, een schot op doel kan ook zeker succes opleveren. Hoewel Strandvogels duidelijk de beter voetballende ploeg was, bleef Berkhout redelijk goed op de been en mede daardoor werd er voor de rust niet gescoord.

Het tempo moest in de tweede helft omhoog om Berkhout te kunnen slopen en dan helpt het ook als je vrij snel scoort. Het was Gerald Broedersz die in 58e minuut de scorende opende met een prachtige streep. Ook voor de goede keeper van Berkhout was het een kansloze missie om hier nog een hand achter te krijgen. Strandvogels drukte hierna niet echt goed door, waardoor Berkhout hoop bleef houden op een goed resultaat. De gastheren werkten hard, voetbalden ook zeker niet slecht, maar kwamen nooit tot echt grote kansen. Mogelijkheden waren er wel en ook die kunnen natuurlijk zomaar uitmonden in een goal. Dat gebeurde niet en toen Strandvogels halverwege de tweede helft 0-2 maakte leek de wedstrijd definitief gespeeld. De goal was een mooi voorbeeld van het verschil tussen Berkhout en Strandvogels, het combinatievoetbal won het hier van het harde werken. Gerald Broedersz verplaatste het spel met een perfecte lange trap van de rechter- naar de linkerkant. Daar nam Mitch Hofland de bal goed aan en ging een één-twee aan met Stijn Sierkstra. Hij kreeg de bal op maat terug en joeg deze toen in het dak van het doel. De keeper zat er nog even aan met zijn vingers, maar de inzet was te hard om deze echt voldoende van richting te kunnen veranderen. Met dit voetbal moet je een ploeg als Berkhout kapot spelen, helaas was dat maar af en toe te zien. Doordat Berkhout nu wel naar voren moest, kwamen er mogelijkheden voor Strandvogels om de score uit te bouwen. Maar helaas lukte dat niet en dan blijft het altijd oppassen. Ruim in blessuretijd kreeg Berkhout de eretreffer cadeau van Strandvogels. Of cadeau, Mitch Hofland kreeg de bal ineens en bijzonder ongelukkig tegen zijn lichaam waardoor die zo het doel in ging. Ik heb dit seizoen al meer keer aangegeven dat Strandvogels zo moeilijk scoort, maar dit was uiteraard ook weer niet de bedoeling. Invloed op het resultaat had het niet meer, want niet veel later floot de scheidsrechter af.

Hiermee pakt Strandvogels zijn eerste punten die, gezien het spelbeeld, ook zeker verdiend waren. Volgende week komt Woudia naar Onderdijk, ook een ploeg die deze zondag zijn eerste drie punten pakte.

Helaas geen foto’s deze week omdat de ene fotograaf niet aanwezig was en de andere de vlag hanteerde.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1