Strandvogels 1 krijgt tegen St. George niet wat het verdient

Strandvogels 1 - St. George 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 20 september 2020
Uitslag: 1-2 (1-1)
Scoreverloop: 0-1 (penalty); Jordy Weel 1-1 (penalty); 1-2

Selectie:
Edwin Hoogland; Jeroen Mol (Wout Sierkstra), Merlijn Weel, Tigo Harder en Mitch Hofland; Stijn Sierkstra, Tim Broersen, Jordy Weel en Gerald Broedersz; Arjan Koomen (Rowin de Wit) en Ard Heilig (Tijmen de Kroon)

Na een slecht bekeravontuur, wat resultaten betreft dan, is Strandvogels ook slecht aan de competitie begonnen, ook weer wat resultaat betreft dan. Want het spel in de openingswedstrijd tegen St. George was heel behoorlijk en de kansen op een overwinning ook. Maar waar Strandvogels meerdere kansen onbenut liet, of een uitblinkende doelman op z’n weg vond, daar benutten de bezoekers hun meer spaarzame kans wel.

De spelers staan klaar voor de start van het seizoen 2020-2021, eindelijk weer competitievoetbal.

De spelers staan klaar voor de start van het seizoen 2020-2021, eindelijk weer competitievoetbal.

Op een zonovergoten veld, prachtig om onder zulke omstandigheden aan de competitie te mogen beginnen, was het eerst even aftasten. St. George leek Strandvogels bewust wat te laten komen en Strandvogels was behoedzaam in het zoeken van de aanval. Die aanval bestond deze keer uit Arjan Koomen en Ard Heilig, die laatste was voor vele supporters nog een grote onbekende.

Ard Heilig aan de bal in het strafschopgebied. Hij maakte zijn officiële debuut in Strandvogels 1.

Ard Heilig aan de bal in het strafschopgebied. Hij maakte zijn officiële debuut in Strandvogels 1.

Na 20 minuten van aftasten ging het mis voor Strandvogels. In een duel met een speler van St. George kopte Merlijn Weel de bal terug op zijn keeper. Dat ging ook goed, maar in het duel zou Merlijn zijn tegenstander naar de grond hebben getrokken. Zo beoordeelde de scheidsrechter het in ieder geval en dus ging de bal op de stip. De strafschop werd onberispelijk ingeschoten en dat was natuurlijk een dompertje voor Strandvogels.

Edwin Hoogland heeft de verkeerde hoek gekozen, het is 0-1.

Edwin Hoogland heeft de verkeerde hoek gekozen, het is 0-1.

Toch werd er ook daarna behoorlijk gespeeld, wel omzichtig maar dat kwam ook omdat de tegenstander weinig ruimte weg gaf. Kansen creëren was dan ook lastig en het was daarom niet gek dat ook Strandvogels een penalty nodig had om tot scoren te komen. Na een schot van Arjan Koomen ging de bal via zijn voet tegen de hand van een speler van St. George. En hoewel dit erg knullig overkomt, het is volgens de huidige regels nu eenmaal een penalty.

Ook deze werd goed ingeschoten maar de keeper raakte de bal nog wel. Gelukkig voor Strandvogels en nemer Jordy Weel was dit niet voldoende om de gelijkmaker te voorkomen.

Er kwamen nu af en toe wat kansje over en weer. Na een halfuur werden de bezoekers gevaarlijk, maar Edwin Hoogland kon de bal net op tijd pakken, wel ten koste van een blessure. En aan de andere kant was Ard Heilig een keer dicht bij, maar de bal ging na zijn schot net over.

Ard Heilig staat op het punt uit te halen, de bal zal over gaan.

Ard Heilig staat op het punt uit te halen, de bal zal over gaan.

Ook het aluminium stond een treffer nog een keer in de weg, waardoor de ploegen met een gelijke stand gingen rust. Een stand ook die gezien de veldverhouding terecht was.

Na rust kwam Strandvogels prima uit de kleedkamer en het pakte, meer dan in de eerste helft, het initiatief. En na zo’n tien minuten leek dat initiatief uit te monden in een voorsprong. Een afvallende bal kwam voor de voeten van Tim Broersen die deze vervolgens met een prachtige strakke trap richting bovenhoek stuurde. Vrijwel iedereen zag hierin de 2-1, maar (helaas) was daarbij buiten de keeper van St. George gerekend want die redde werkelijk fantastisch. Strandvogels was ook hierna de betere ploeg, waar St. George ook nu bewust wat meer op de counter leek te gokken. Na een halfuur spelen kreeg Strandvogels enkele corners waarbij Mitch Hofland één keer net naast kopte en bij een andere werd de bal van de lijn gehaald.

 

En na deze corner moest de bal van de lijn geschoten worden door een verdediger.

En na deze corner moest de bal van de lijn geschoten worden door een verdediger.

Ook de mee opgekomen Jeroen Mol wist met zijn laatste krachten nog een keer het strafschopgebied binnen te dringen, maar de bal eindigde na zijn schot in het zijnet.

En ja hoor, een oude voetbalwet trad ook nu in werking; als je zelf niet scoort, doet de tegenstander dat wel. Met een vlijmscherpe counter kwamen de Spierdijkers goed voor doel en hier was het wel raak. Strandvogels probeerde nog van alles om het tij te keren, zelfs keeper Edwin Hoogland ging met een corner mee naar voren, maar het wilde niet lukken de zeker verdiende gelijkmaker aan te tekenen.

Hierdoor is de competitiestart voor Strandvogels uitgelopen op een grote teleurstelling. Het behoorlijke spel tegen een goede tegenstander als St. George geeft echter zeker hoop voor de toekomst. Die toekomst bestaat in eerste instantie uit een uitwedstrijd tegen Berkhout dat de competitie ook al met 2-1 een nederlaag begon, tegen Kwiek ’78.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1