Strandvogels 1 beleeft intimiderende middag in Amsterdam

VVA/Spartaan - Strandvogels (beker)

Wedstrijddatum: zondag 6 september 2020
Uitslag: 2-1 (1-0)
Scoreverloop: 1-0; 2-0; Tijmen de Kroon 2-1

Selectie:
Edwin Hoogland; Rowin de Wit (Thijs Abbekerk), Merlijn Weel, Tigo Harden en Jeroen Mol; Mitch Hofland, Tim Broersen, Gerald Broedersz en Niek Broersen (Pim Duvalois), Jordy Weel (Tijmen de Kroon) en Dawid Zerek

De KNVB heeft dit jaar verrassende namen uit de hoge (beker)hoed getoverd voor Strandvogels. Als tegenstanders kwamen RCZ, VVA/Spartaan en Sporting Krommenie uit de bus. Strandvogels trof het met twee thuiswedstrijden, de enige uitwedstrijd was die tegen VVA/Spartaan. Het complex van de vereniging uit het stadsdeel Bos en Lommer bereik je via Rinus Michelslaan, dan weet je eigenlijk meteen dat je goed rijdt. Tussen de flatgebouwen bevindt zich het complex van de ploeg die net als Strandvogels uitkomt in de 4e klasse.

In de eerste wedstrijd had VVA/Spartaan met 2-2 gelijk gespeeld bij Sporting Krommenie en dus hadden de Amsterdammers nog alle kans zich te plaatsen voor de volgende ronde. Voor Strandvogels was dat na de nederlaag tegen RCZ wat lastiger. In de eerste fase van de wedstrijd waren de ploegen aan elkaar gewaagd. De bal bevond zich vooral op het middenveld, beide doelmannen hadden een rustige periode. Na verloop van tijd trok de thuisploeg het duel wat meer naar zich toe. Enerzijds omdat zij op een goede manier feller waren, anderzijds ook omdat de spelers van Strandvogels steeds wat meer geïntimideerd werden. Dat middel wordt wel vaker gebruikt, maar of het nou echt sportief is om tegenstanders te bedreigen en allerlei ziektes toe te wensen, vraag ik mij zeer af. Feit was wel dat VVA/Spartaan er succes mee boekte, want diverse spelers van Strandvogels lieten zich tot wat afbluffen. Dat gebeurde ook bij de openingsgoal, zo’n tien minuten voor rust. Een hoge bal werd voorbij de tweede paal ingekopt, maar Edwin Hoogland kon hierop nog redding brengen. Op de rebound was hij echter kansloos. Voor de rust kwam Strandvogels zelf niet verder dan een paar schoten van afstand.

Na rust gingen de “gastheren” op dezelfde voet verder en het lukte Strandvogels maar af en toe om zich hieraan te ontworstelen. Na een kwartier spelen kwam VVA/Spartaan op een 2-0 voorsprong en paste de ploeg het spel wat aan. Er werd overgeschakeld naar vertragen en uitdagen. Dat gebeurde ook enigszins gedwongen, omdat één van de Amsterdammers zo dom was om wegens praten geel te incasseren en daarna de scheidsrechter zo cynisch toe te spreken dat die hem meteen zijn tweede geel en dus rood gaf. Strandvogels kwam hierna wat meer aan aanvallen toe en had een keer pech toen Gerald Broedersz de bal na een vrije trap op de kruising zag belanden. Aan de andere kant had Edwin Hoogland in de tweede helft overigens ook een keer de hulp van het aluminium nodig om een tegengoal te voorkomen. Zo’n tien minuten voor tijd kwam Strandvogels toch terug in de wedstrijd. Dat gebeurde nadat aan de andere kant de ingevallen spits op fantastische wijze een perfecte voorzet om zeep had geholpen. Iets verderop in de wijk ligt de Bep Bakhuysstraat. Die werd beroemd om zijn duikkopballen. Dat probeerde ook deze spits, maar hij sprong zo raar naar de bal dat hij deze compleet miste. Kort hierna liet Mitch Hofland na een voorzet zien hoe je een bal moet koppen en Tijmen de Kroon kon vervolgens de aansluitingstreffer binnen werken. Strandvogels drong hierna nog aan, kreeg nog diverse corners, maar VVA/Spartaan wist al vertragend en zuigend het einde te halen.

Voor Strandvogels zit het bekeravontuur er hiermee eigenlijk op. Het laatste bekerduel tegen Sporting Krommenie, dat nog wel volop in de race is voor plaatsing voor de volgende ronde, dient voor Strandvogels als het laatste oefenduel voordat de competitie begint.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1