Wind speelt Strandvogels 1 en tegenstander RCZ behoorlijk parten

Strandvogels 1 - RCZ 1 (beker)

Wedstrijddatum: zondag 30 augustus 2020
Uitslag: 0-1 (0-0)
Scoreverloop: 0-1

Selectie:
Jorrit Kaarsemaker; Rowin de Wit, Jeroen Mol, Merlijn Weel en Wout Sierkstra (Thijs Abbekerk); Mitch Hofland (Tigo Harder) Gerald Broedersz, Niek Broersen en Tim Broersen; Tij-men de Kroon (Jordy Weel) en Dawid Zerek (Pim Duvalois)

De kop is er af voor Strandvogels 1. Na vier oefenwedstrijden waarin regelmatig prima werd gespeeld en ook goede resultaten werden geboekt, begon het echte werk. Al wordt het bekertoernooi vaak gezien als een verlenging van de oefenperiode, het gaat wel echt om de punten. In deze eerste officiële wedstrijd sinds 8 maart dit jaar was RCZ de tegenstander van de Vogels. Net als de andere bekertegenstanders VVA/Spartaan en Sporting Krommenie een ploeg waartegen Strandvogels zelden of nog nooit gespeeld zal hebben.

Waar het in de beginfase van het seizoen nog vaak mooi voetbalweer is, was dat deze zondag bepaald niet het geval. Het was weliswaar bijna de hele wedstrijd droog. Maar een vervelende windkracht 6 maakte het voetballen er niet gemakkelijker op. Dat speelde beide ploegen uiteraard parten en dat was ook wel te zien in het spel. Het combineren ging moeizaam en als de bal iets te hoog ging, dan bleef die vaak niet meer binnen de lijnen. Kansjes waren mede daardoor spaarzaam. De eerste voor Strandvogels leek Tim Broersen na ruim 5 minuten te krijgen, maar de bal werd nog net weggewerkt voordat hij kon uithalen.

Tim Broersen wordt fel op de huid gezeten door twee spelers van RCZ.

Tim Broersen wordt fel op de huid gezeten door twee spelers van RCZ.

Een paar minuten later kwam ook RCZ gevaarlijk door, maar omdat Jorrit Kaarsemaker zijn doel goed verkleinde, ging de bal slechts in het zijnet. Strandvogels speelde de eerste helft met de wind in de rug, maar er werd maar zelden van afstand op doel geschoten. Mitch Hofland deed dit na een kwartier dan eindelijk, maar de bal ging ruim over.

Mitch Hofland (zijn benen zijn nog net zichtbaar op deze foto) neemt het doel van RCZ onder vuur, maar de bal zal over gaan.

Mitch Hofland (zijn benen zijn nog net zichtbaar op deze foto) neemt het doel van RCZ onder vuur, maar de bal zal over gaan.

Na een halfuur kreeg Strandvogels de grootste kans tot dan toe. Tijmen de Kroon schoot de bal goed in de hoek, maar de keeper wist deze inzet nog net tot corner te verwerken.

Tijmen de Kroon controleert de bal en zal deze daarna in de hoek schieten. Helaas voor Strandvogels wist de keeper van RCZ de inzet tot corner te verwerken.

Tijmen de Kroon controleert de bal en zal deze daarna in de hoek schieten. Helaas voor Strandvogels wist de keeper van RCZ de inzet tot corner te verwerken.

RCZ probeerde het niet veel later tegen de wind in ook maar eens van afstand, maar omdat het schot gekraakt werd, kon Jorrit Kaarsemaker de bal redelijk eenvoudig maar wel stijlvol pakken.

Bij afwezigheid van Edwin Hoogland verdedigde Jorrit Kaarsemaker het doel van Strandvogels, wat hij prima deed.

Bij afwezigheid van Edwin Hoogland verdedigde Jorrit Kaarsemaker het doel van Strandvogels, wat hij prima deed.

Vijf minuten voor rust kwam de Strandvogelsdoelman behoorlijk in de problemen na een hoge bal na een corner. Door de wind dwarrelde de bal alle kanten op en slechts met de nodige moeite kon hij een tegendoelpunt voorkomen. Niet veel later bracht hij zichzelf een beetje in de problemen door (te) ver uit zijn doel te komen bij een uitbraak van RCZ. De speler passeerde hem en viel vervolgens over het uitgestoken been, een vrije trap tegen en een gele kaart was het gevolg. In de laatste seconden voor de rust was Tijmen de Kroon nog dichtbij de openingstreffer, maar de bal ging na zijn inzet rakelings naast.

Ook na rust was Strandvogels als eerste gevaarlijk. Dawid Zerek verscheen alleen voor de keeper maar die wist redding te brengen, dit had eigenlijk 1-0 moeten zijn. Strandvogels speelde vervolgens een fase goed voetbal, maar daarna zakte het weer een beetje in.

Mitch Hofland speelt dit seizoen vooralsnog op het middenveld, waar hij voorheen altijd meer in een verdedigende rol speelde.

Mitch Hofland speelt dit seizoen vooralsnog op het middenveld, waar hij voorheen altijd meer in een verdedigende rol speelde.

Ook RCZ had moeite met het windvoordeel, voor zover daarvan sprake is bij windkracht 6. De goal in de 65e minuut viel dan ook een beetje uit de lucht. Via een soort handbalaanval ging de bal van rechts naar links en vervolgens was het raak.

Gerald Broedersz is weer terug in het vlaggenschip van de Vogels. Hij drukt al meteen weer zijn stempel op het spel, maar was deze keer niet beslissend door een rake vrije trap.

Gerald Broedersz is weer terug in het vlaggenschip van de Vogels. Hij drukt al meteen weer zijn stempel op het spel, maar was deze keer niet beslissend door een rake vrije trap.

Strandvogels drong in de laatste fase nog wel aan, maar wist geen gaatje te vinden in de defensie van de Zaandammers. Hierdoor viel het officiële debuut van hoofdtrainer Patrick de Vries een beetje in het water (of misschien meer in de wind….)

Volgende week wacht een nieuwe kans als in hartje Amsterdam gespeeld wordt tegen VVA/Spartaan.

Jordy Weel is onderuit gehaald en zal weer worden opgelapt door  de wonderspons (en handen) van Rinus.

Jordy Weel is onderuit gehaald en zal weer worden opgelapt door de wonderspons (en handen) van Rinus.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1