Weinig roestvorming bij Strandvogels 1 na extreem lange (corona)zomerstop

KGB 1 - Strandvogels 1 (oefenwedstrijd)

Wedstrijddatum: zaterdag 8 augustus 2020
Uitslag: 0-2 (0-0)
Scoreverloop: Tim Broersen 0-1; Pim Duvalois 0-2

Selectie:
Edwin Hoogland, Rowin de Wit, Merlijn Weel, Jeroen Mol, Tigo Harder, Niek Broersen, Tim Broersen, Gerald Broedersz, Stijn Sierkstra, Wout Sierkstra, Mitch Hofland, Givano Lubbe, Thom Heerens, Pim Duvalois, Twan Dekker en Jordy Weel

Precies vijf maanden geleden speelde Strandvogels 1 zijn laatste wedstrijd. In de derby werd Sporting Andijk met 3-2 verslagen en dat was een welkome overwinning na een slechte herstart na de winterstop. Het bleek echter de laatste wedstrijd van het seizoen te zijn geweest. Het coronavirus gooide roet in het eten en dus volgde ook geen nacompetitie maar er ging een streep onder het seizoen 2019-2020.

Het coronavirus is nog zeker niet weg, integendeel, maar er mag weer gevoetbald worden. En aangezien er straks dus weer beker- en competitiewedstrijden gespeeld moeten worden, moet er ook geoefend worden. Na twee trainingen, officiƫle dan want diverse spelers trainen al veel langer, was KGB in Bovenkarspel de tegenstander. Die ploeg had er al een oefenwedstrijd op zitten en bovendien speelt de ploeg uit Bovenkarspel een klasse hoger.

Van dat verschil in klasse-indeling viel op het veld niet veel te zien, beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Strandvogels jaagde de tegenstander goed af, veroverde veel ballen maar kon in aanvallend opzicht net als KGB voor weinig gevaar zorgen. Halverwege de eerste helft kreeg Givano Lubbe een schietkansje, maar de bal ging in het zijnet. Vlak voor rust was ook KGB dicht bij een goal, maar de bal ging na een kopbal via de lat over.

De tweede helft was nog niet goed en wel begonnen of Strandvogels pakte de leiding. Of beter gezegd, kreeg de leiding want Tim Broersen kreeg de bal perfect aangespeeld van een tegenstander. Hij wist wel raad met dit buitenkansje en passeerde heel koel de keeper. Merlijn Weel was een tijdje later dicht bij verdubbeling van de score maar de bal ging na zijn kopbal keihard op de onderkant van de lat en vervolgens blijkbaar niet over de doellijn. KGB drong hierna wel aan, maar Strandvogels kon de aanvallen meestal eenvoudig onschadelijk maken. En lukte dat niet, dan was er nog altijd Edwin Hoogland die een lastige sta-in-de-weg was. Een kleine tien minuten voor tijd bekroonde Pim Duvalois zijn officieuze debuut met een prachtige goal. Vanaf 16 meter haalde hij droog en hard uit en liet de keeper daarmee kansloos.

Debuterend trainer Patrick de Vries was zowel onder de rust als na afloop terecht tevreden over zijn manschappen. Ondanks de warmte werd er veel energie in de wedstrijd gestoken en bij vlagen ook prima gevoetbald. Donderdag kan voor het eerst sinds lange tijd weer op het eigen terrein afgetrapt worden als Spirit ’30 op bezoek komt voor de tweede oefenwedstrijd van het seizoen.

De nieuwe Strandvogelstrainer Patrick de Vries (links) met zijn assistent Peter.

De nieuwe Strandvogelstrainer Patrick de Vries (links) met zijn assistent Peter.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1