Strandvogels 1 wint ook met 2-0 van 2e-klasser Spirit ’30

Strandvogels 1 - Spirit '30 1 (oefenwedstrijd)

Wedstrijddatum: donderdag 13 augustus 2020
Uitslag: 2-0 (2-0)
Scoreverloop: Arjan Koomen 1-0; Givano Lubbe 2-0

Selectie:
Edwin Hoogland, Rowin de Wit, Tigo Harder, Wout Sierkstra, Merlijn Weel, Tim Broersen, Stijn Sierkstra, Jordy Weel, Pim Duvalois, Arjan Koomen, Mitch Hofland, Tijmen de Kroon, Givano Lubbe, Dawid Zerek, Thijs Abbekerk en Bram Koomen

Ook de tweede (oefen)wedstrijd na de lange coronapauze heeft Strandvogels met 2-0 gewonnen. Op het eigen veld werd 2e-klasser Spirit ’30 met dezelfde cijfers verslagen als eerder KGB op Sportpark De Rozeboom.

Zelf was ik alleen in de eerste helft een tijdje aanwezig, maar in die periode speelde Strandvogels weer hetzelfde soort voetbal als tegen KGB. Dat hield in bij balverlies zo snel mogelijk druk zetten en bij balbezit proberen als team naar voren te schuiven. Ook tegen een ploeg die in de competitie twee klassen hoger speelt, lukte dat behoorlijk goed. Zo goed dat na een minuut of tien Arjan Koomen de score kon openen. Spirit’30 kreeg daarna ook wel wat kansjes maar het spel was aardig in evenwicht. Vlak voor rust wist Strandvogels de voorsprong te verdubbelen. Na een mooie aanval die werd opgezet door de 16-jarige Bram Koomen kwam de bal bij Dawid Zerek. Ietwat gelukkig kreeg de 15-jarige Givano Lubbe de bal daarna voor zijn voeten, de afronding was als van een zeer ervaren speler.

Na rust was ik niet meer aanwezig, dus daarover kan ik weinig meer zeggen dan dat in de score geen verandering kwam. In oefenwedstrijden is het resultaat niet het belangrijkste, maar lekker is het natuurlijk wel dat zowel tegen een 2e- als 3e-klasser gewonnen is.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1