Derde wedstrijd in 8 dagen tijd net iets teveel voor Strandvogels 1

VVW 1 - Strandvogels 1 (oefenwedstrijd)

Wedstrijddatum: zaterdag 15 augustus 2020
Uitslag: 1-0 (1-0)
Scoreverloop: 1-0

Selectie:
Edwin Hoogland, Rowin de Wit, Tigo Harder, Merlijn Weel, Tim Broersen, Jordy Weel, Pim Duvalois, Arjan Koomen, Mitch Hofland, Tijmen de Kroon, Givano Lubbe, Dawid Zerek, Thijs Abbekerk, Bram Koomen en Gerald Broedersz

We horen de heren profvoetballers wel eens klagen als ze twee wedstrijden in een week moeten spelen. Strandvogels speelde zaterdag tegen VVW de derde wedstrijd in acht dagen tijd. De energie was tegen de aartsrivaal duidelijk niet zo aanwezig als eerder tegen KGB en Spirit ’30. Niet verwonderlijk ook, het was ook nog eens warm en een hoge luchtvochtigheid.

Daarbij hielp het ook niet mee dat VVW al na een paar minuten op voorsprong kwam. Een op zich ongevaarlijk schot werd van richting veranderd waardoor Edwin Hoogland kansloos was. VVW zat hierdoor meteen lekker in de wedstrijd en wilde zich natuurlijk ook graag van z’n goede kant laten zien in hun eerste wedstrijd van het seizoen. Strandvogels kwam niet lekker aan voetballen toe en kwam er maar zelden goed uit. Aan de andere kant kreeg ook de thuisploeg maar weinig echt goede mogelijkheden, al hadden zij wel duidelijk het betere van het spel.

In de tweede helft kwam Strandvogels iets beter voor de dag, maar tot echt veel gevaarlijke momenten kwam de ploeg niet. Dat gold ook voor VVW waardoor het denk ik voor het publiek een niet al te leuke wedstrijd was om te kijken. Halverwege de tweede helft was er nog wel een vervelend incident in deze verder zeer sportieve wedstrijd. Na een vermeende overtreding werd Tigo Harder in het gezicht gespuugd door zijn tegenstander. Dat is sowieso een smerige actie, in deze tijden van corona al helemaal. De scheidsrechter had het niet gezien en kon er dus ook geen straf aan verbinden. Maar VVW-trainer Yotti Papamelodias schatte de situatie goed in en haalde zijn speler naar de kant. Alle waardering ook voor Tigo Harder die rustig bleef en het recht niet in eigen hand nam. Voetballend was er alleen vlak voor tijd nog wat opwinding voor het doel van Strandvogels. Edwin Hoogland redde geweldig in een één-tegen-één-situatie en wist even later ook nog een keer stijlvol zijn doel schoon te houden.

Op dinsdag 25 augustus speelt Strandvogels z’n (voorlopig) laatste oefenwedstrijd, thuis tegen Dindua.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1