Van de voorzitter; Strandvogels in coronatijd

Wie had er ooit gedacht dat we in zo’n vreemde tijd terecht zouden komen? Steeds ontdek ik zaken die niet meer mogelijk zijn en waar ik in eerste instantie niet eens zozeer bij stil stond. Maar voor ons allen geldt: geen voetbalcompetitie meer en geen activiteiten in de kantine. Ron heeft alle voorraad nagekeken en kon gelukkig veel teruggeven aan de leverancier.

Plotseling viel het stil voor alle spelers, trainers, vrijwilligers en grotendeels ook voor het bestuur. Ik mis de gezelligheid op en rond de velden en alle drukte die een voetbalclub met zich meebrengt. En intussen hoop ik dat deze nare ziekte zelf aan ons allemaal voorbij zal gaan en besef ik heel goed dat de maatregelen die we opgelegd hebben gekregen noodzakelijk zijn om dat zo goed mogelijk te bewerkstelligen.

Onze selectie was goed bezig met een heel mooi seizoen, bekroond met het periodekampioenschap. Het had een mooi cadeau kunnen zijn voor de vertrekkende hoofdtrainer Menno de Vries en zijn assistenten John, Rinus en Tinus als deze stijgende lijn uitgelopen was naar een promotie. Wel is nu een goede basis gelegd voor het volgende seizoen waarin onze toppers opnieuw gaan proberen zo’n felbegeerde mijlpaal te behalen.

Gelukkig mag er nu weer getraind worden en ben ik heel blij dat dit ook zo enthousiast door zovelen gedaan wordt. Ron had de velden al zomerklaar gemaakt maar heeft er voor gezorgd dat ze weer voor het trainen werden ingericht. Verder hebben we geweldig mooi dug-outs gekregen, met dank aan Frans en Willem Stroet, de Club van Honderd, Stichting Gemeenschapsveiling Onderdijk en de jeugdraad. Laten we hopen dat ze in het nieuwe seizoen snel gebruikt gaan worden!

Omdat alles nu op losse schroeven staat kunnen we ook geen vrijwilligersavond of andere mooie activiteiten plannen. Daarom vanaf deze plek een groot dankjewel aan allen die zich weer, op een of andere wijze, hebben ingezet voor Strandvogels in het afgelopen en afgebroken seizoen. En vraag ik jullie nu alvast of je in het nieuwe seizoen ook weer beschikbaar bent voor onze mooie club.

Wanneer en hoe, dat weten we nu nog niet precies. Wat we wel weten en wat ik nu ook als mooi nieuws mee mag delen is dat onze hoofdsponsor Bouwbedrijf Grooteman-Van Dijk weer voor een nieuwe sponsorperiode gaat tekenen. Noem mij een vereniging die al 28 jaar (!) mag rekenen op de financiële steun van hetzelfde bedrijf. Grooteman-Van Dijk doet het gewoon! En dat is heel bijzonder.

Jullie lezen dit in de laatste Week In – Week Uit van dit bizarre seizoen 2019-2020. Ik hoop jullie allen in gezondheid te ontmoeten bij de start van seizoen 2020 – 2021 en wens jullie een plezierige zomer, ondanks alles!

Hartelijke groet,

Cees Duijn

Geplaatst in Nieuws