Einde voetbalseizoen, een berichtje van het bestuur

Gisteren werd door de regering bekend gemaakt dat de huidige maatregelen om het coronavirus in te dammen, verlengd worden tot en met 28 april. Vrijwel direct daarna maakte de KNVB bekend dat het voetbalseizoen 2019-2020 daarom niet zal worden hervat. Er worden geen wedstrijden meer gespeeld en er vindt geen promotie en degradatie plaats. Een ongekende situatie die nog nooit eerder in de recente historie is voorgekomen en dus ook voor ons als bestuur nieuw is.

Wat betekent dit voor Strandvogels? Uiteraard dat het complex minimaal tot en met 28 april gesloten blijft, we kunnen en willen niet anders dan het regeringsbesluit volgen. En dus blijft ook de kantine dicht en ontvangen we daaruit geen inkomsten. Gelukkig is Strandvogels, mede dankzij onze fantastische sponsors, een financieel gezonde club en verwachten we deze periode goed door te kunnen komen. We steunen voornamelijk op (heel veel) vrijwilligers en mede door hun hulp kunnen we tegen een stootje. Al die vrijwilligers staan nu ook letterlijk en figuurlijk buitenspel, we wensen jullie en de mensen om jullie heen heel veel succes en gezondheid om door deze moeilijke periode heen te komen.

Wat gebeurt er na 28 april? Mark Rutte kon daarop nog geen antwoord geven, wij uiteraard ook niet. Laten we hopen dat het gaat lukken om met de huidige maatregelen verspreiding van het virus stop te zetten. En dat de mensen die al besmet zijn met het virus zullen genezen. In competitieverband wordt er dit seizoen dus niet meer gevoetbald en op 2 mei zullen we ook geen oud ijzer ophalen, dit proberen we in het najaar te doen. Of het Stratenvoetbaltoernooi op 13 juni doorgang kan vinden is ook maar zeer de vraag. Maar mocht het enigszins mogelijk zijn en vooral ook volledig veilig, dan proberen we dit seizoen nog wel iets te organiseren voor onze leden en vrijwilligers.

Voor nu iedereen heel veel sterkte en hou je aan de regels; ALLEEN SAMEN KRIJGEN WE CORONA ONDER CONTROLE

Geplaatst in Nieuws