Coronavirus; verruiming voor de sport, maar nog niet!

Vanavond was er weer een persconferentie over het coronavirus dat Nederland (en de wereld) nu al weken in z’n greep houdt. Naast alle maatregelen die al van kracht waren en blijven, zoals handen wassen, zoveel mogelijk thuisblijven, thuiswerken en afstand houden, waren er ook een paar versoepelingen. Een daarvan is dat er wat meer ruimte komt voor kinderen en jongeren om te sporten en dat is natuurlijk positief nieuws. Want bewegen is gezond, bevordert de weerstand en met meer weerstand verslaan we het virus.

De volgende verruimingen zijn voorgesteld:

  • Kinderen en jongeren krijgen vanaf 29 april meer ruimte voor georganiseerde buitensport en -spel (geen officiële wedstrijden).

  • Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding samen buiten sporten.

  • Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen.

Gemeenten maken hierover afspraken met sportverenigingen dus ook met Strandvogels. En tot 29 april blijft ons complex dus sowieso dicht. Het is te verwachten dat ook de KNVB met richtlijnen zal komen. Wij zullen ons zo snel mogelijk beraden hoe om te gaan met de richtlijnen van overheid, gemeente en KNVB. Zodra er meer bekend is, zullen we dit communiceren.

Geplaatst in Nieuws