Voorbeschouwing St. George 1 – Strandvogels 1

Na drie keer niet gewonnen te hebben, boekte Strandvogels tegen Sporting Andijk dan eindelijk de eerste driepunter van 2020. Opsteker daarbij was dat koploper Always Forward tegen De Valken bleef steken op een 2-2 gelijkspel. De Horinezen staan weliswaar ruim op kop, het seizoen is zeker nog niet gespeeld. Ook niet voor de komende tegenstander van Strandvogels, St. George. Al lijken de Spierdijkers zich, samen met DWB en in iets mindere mate De Valken in een soort niemandsland te bevinden. Naar beneden is er een gaatje van zes punten, naar boven is dat ook zo.

Strandvogels is in 2020 nog niet zo succesvol, hetzelfde kan gezegd worden van St. George. Een 7-0 overwinning op Berkhout is best indrukwekkend, maar daarnaast werden er drie nederlagen geleden. Vorige week was HSV Sport met 2-0 te sterk, de week daarvoor Always Forward met 4-0. Dat zijn nog nederlagen die natuurlijk kunnen worden geleden, het zijn de nummers één en twee van deze klasse. De 0-1 thuisnederlaag tegen Oosthuizen waarmee St. George het jaar opende was echter wel een negatieve verrassing.

In Spierdijk heeft Strandvogels het traditioneel lastig, een recente overwinning heb ik niet kunnen terugvinden, twee keer een 1-1 gelijkspel was het maximaal haalbare. Daarnaast vier nederlagen, de laatste in het seizoen 2015-2016. Opvallend is dat Strandvogels altijd één scoort in Spierdijk, uitzondering daarop is het seizoen 2003-2004 toen het 5-2 werd. In Dave Laan heeft St. George de topscorer van 4C in z’n gelederen, hij wist deze competitie al 17 keer het net te vinden. Daarmee produceert hij bijna driekwart van alle goals van St. George. Je zou bijna zeggen, leg hem aan de ketting, scoor zelf weer die ene goal en een overwinning moet mogelijk zijn!

Jordy Weel zorgde vorig seizoen voor een puntje door in Spierdijk Strandvogels op een 0-1 voorsprong te zetten. Kort na deze goal maakte St. George gelijk.

Jordy Weel zorgde vorig seizoen voor een puntje door in Spierdijk Strandvogels op een 0-1 voorsprong te zetten. Kort na deze goal maakte St. George gelijk.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1