Strandvogels 1 pakt in derby tegen Sporting Andijk eindelijk weer eens 3 punten

De derby tegen Sporting Andijk bleek voor Strandvogels het juiste medicijn. Niet tegen het coronavirus, wel tegen het maar niet meer kunnen winnen van competitiewedstrijden. Want de laatste keer dat dit gebeurde was op 1 december vorig jaar, toch al weer ruim drie maanden geleden. Weliswaar werden sindsdien niet heel veel wedstrijden gespeeld, drie in totaal, maar die leverden slechts één puntje op. En niet alleen de overwinning was lekker, het was ook goed om te zien dat het spel, vooral in de eerste helft, weer deed denken aan de ploeg die de eerste periodetitel in de wacht sleepte.

Strandvogels speelde meteen vanaf het eerste fluitsignaal fel en goed. De Andijkers werd geen moment rust gegund en dat leverde al snel resultaat op. Na ruim vijf minuten zette Mitch Hofland Strandvogels op een 1-0 voorsprong door de bal na een corner steenhard binnen te koppen.

Ook na deze openingsgoal bleef Strandvogels de betere al kwam de tegenstander uit Andijk nu af en toe wat beter onder de druk vandaan. Onder die druk bezweek een speler van de Andijkers wel in de 22e minuut. Hij trok aan de noodrem toen Jordy Weel doorbrak en mocht van geluk spreken dat hij slechts geel zag. Ik denk op zich een terechte straf, maar met een beetje pech had het ook rood kunnen zijn. Nu boekte hij in zoverre resultaat met zijn daad dat Strandvogels niet op 2-0 kwam.

Merlijn Weel lost een schot maar de bal zal over gaan.

Merlijn Weel lost een schot maar de bal zal over gaan.

 

En een grote kans voor Siebren Waardenburg, maar hij weet zijn schoen niet achter de bal te krijgen.

En een grote kans voor Siebren Waardenburg, maar hij weet zijn schoen niet achter de bal te krijgen.

Maar die tweede goal kwam er alsnog en dat was ook geheel conform het spelbeeld. Na een prachtige aanval was het Jordy Weel die Siebren Waardenburg alleen voor de keeper zetten en Siebren maakte geen fout.

Het werd voor Strandvogels voor de rust echter nog mooier, want er kwam ook nog een derde goal. Volgens mij was de aangever deze keer Siebren Waardenburg en Jordy Weel zorgde met een volley voor de 3-0 ruststand.

De op deze foto niet zichtbare Jordy Weel heeft met een prachtige volley de ruststand bepaald op 3-0.

De op deze foto niet zichtbare Jordy Weel heeft met een prachtige volley de ruststand bepaald op 3-0.

 

Eindelijk dus eens een positieve stemming in de rust in de kleedkamer. Het spel was goed en de tussenstand al helemaal. Maar goed, er moesten nog 45 minuten gespeeld worden en als Andijk snel de aansluitingstreffer maakt dan kan het nog weer spannend worden. En helaas, dat gebeurde want Sporting Andijk maakte vrij vlot de 3-1. Na ruim tien minuten kopte de aanvoerder van de Andijkers de bal na een corner knalhard in de touwen. Dan kun je mensen verwijten gaan maken, maar dat was in dit geval niet terecht, het was gewoon een prachtige goal.

Niek Broersen in achtervolging op de aanvoerder van Sporting Andijk. Net als zijn collega-aanvoerder Mitch Hofland kopte hij schitterend raak in deze wedstrijd.

Niek Broersen in achtervolging op de aanvoerder van Sporting Andijk. Net als zijn collega-aanvoerder Mitch Hofland kopte hij schitterend raak in deze wedstrijd.

Sporting Andijk was dus weer enigszins terug in de wedstrijd maar Strandvogels maakte gelukkig niet de fout om teveel achterover te gaan leunen. Het bleef de aanval zoeken, wel wat voorzichtig, maar kansen kwamen er wel.

Siebren Waardenburg komt net te laat, de keeper heeft de bal.

Siebren Waardenburg komt net te laat, de keeper heeft de bal.

Toch was wel te merken dat de ploeg wat op twee gedachten hinkte; consolideren of op zoek gaan naar de beslissende vierde goal.

Tim Broersen controleert de bal.

Tim Broersen controleert de bal.

Hierdoor bleven de bezoekers hoop houden, helemaal nadat zo’n tien minuten voor tijd wat onverwacht de 3-2 viel. Een Andijker brak door over de rechterkant en schoot eenmaal in het strafschopgebied ineens op doel waar iedereen een voorzet had verwacht. Helaas behoorde Edwin Hoogland ook tot “iedereen” dus hij stond op het verkeerde been en was kansloos op het loepzuivere schot. Ik ga er tenminste maar vanuit dat het als een schot bedoeld was en niet als voorzet.

Zodoende was het de laatste tien minuten nog even bibberen voor Strandvogels maar de zege werd over de streep getrokken. Over de gehele wedstrijd gezien ook niet meer dan terecht, maar het had van mij iets eerder beslist mogen worden.

Een Andijkers lost in de sloffase een schot op het doel van Strandvogels, maar de bal ging ruim naast.

Een Andijker lost in de slotfase een schot op het doel van Strandvogels, maar de bal ging ruim naast.

Volgende week wacht het voor Strandvogels traditioneel lastige uitduel tegen St. George dat deze week met 2-0 verloor bij HSV Sport 1889, één van de concurrenten van Strandvogels. De overwinning op Sporting Andijk en zeker het spel in de eerste helft, mag de spelers van Strandvogels echter het nodige vertrouwen geven. En denk anders nog eens terug aan de eerste seizoenshelft, die eerste periodetitel is tenslotte echt niet met alleen maar geluk gewonnen.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1