Strandvogels 1 komt in tweede helft op stoom tegen MOC

Strandvogels 1 - MOC 1 (oefenwedstrijd)

Wedstrijddatum: dinsdag 3 maart 2020
Uitslag: 7-2 (2-2)
Scoreverloop: Stijn Sierkstra 1-0; Siebren Waardenburg 2-0; 2-1; 2-2; Mitch Hofland 3-2; Tijmen de Kroon 4-2; eigen doel 5-2; Stijn Sierkstra 6-2; Siebren Waardenburg 7-2

Selectie:
Edwin Hoogland, Mitch Hofland, Tim Broersen, Niek Broersen, Wout Sierkstra, Hessel Waardenburg, Siebren Waardenburg, Stijn Sierkstra, Tijmen de Kroon, Tigo Harder, Merlijn Weel, Jeroen Mol, Thom Heerens, Arjan Koomen en Jordy Weel

Strandvogels heeft de tweede winterstop (tenminste, laten we dat hopen) afgesloten met een 7-2 oefenzege op MOC. De ruime uitslag doet vermoeden dat het allemaal erg soepel ging, maar dat was niet het geval. De Vogels begonnen wel uitstekend aan de wedstrijd. Er waren goede combinaties te zien, MOC werd goed vast gezet en er werd onderling positief gecoacht. Dat leidde in de 13e minuut tot de openingstreffer van Stijn Sierkstra. Toen Siebren Waardenburg er in de 20e minuut al 2-0 van maakte, leek het een walk-over te worden. Misschien dat de spelers er ook zo over dachten, want vanaf dat moment werd het minder en minder. De passing werd slordig, de ruimtes te groot en onderling werd er teveel gemopperd. En daarmee haal je meestal jezelf uit het spel, zo ook nu. Nadat de bal na een vrije trap even bleef liggen, reageerde een speler van MOC wel attent en was de aansluitingstreffer een feit. Vlak voor rust functioneerde de buitenspelval niet en kwam MOC zelfs weer op gelijke hoogte.

In de tweede helft drukte Strandvogels het niveauverschil alsnog uit in de score. Al na een paar minuten kopte Mitch Hofland de bal tegen de touwen en was een nieuwe voorsprong een feit. Een paar minuten later maakte Tijmen de Kroon er al 4-2 van na een rush die begon op eigen helft. Na ruim een kwartier spelen deed ook de jonge keeper van MOC nog een duit in het zakje. Na een ongevaarlijk schot van volgens mij Arjan Koomen schoot hij de bal via de paal in zijn eigen doel. Tien minuten hierna vergrootte Stijn Sierkstra met zijn tweede goal de score naar 6-2 en zo’n tien minuten voor tijd bepaalde Siebren Waardenburg de eindstand op 7-2.

Een ruime overwinning dus, maar er is nog voldoende stof tot nadenken. Heel veel tijd is daar niet voor, want het ziet er naar uit dat zondag dan eindelijk de competitie weer hervat kan worden. Dan komt Sporting Andijk naar Onderdijk en staat er dus meteen een derby op het programma.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1