Voorbeschouwing RKEDO 1 – Strandvogels 1

Na een uitduel op Sportpark De Kromme Elleboog reist Strandvogels zondag af naar Sportpark De Krom. Whta’s in a name zeg maar. Weer een uitduel dus, na de wedstrijd tegen RKEDO volgt er nog eentje tegen DWB. Zoals bekend ging de hervatting van de competitie voor Strandvogels bepaald niet van een leien dakje. In de eerste de beste competitiewedstrijd van 2020 werd meteen een nederlaag geleden, de tweede van het seizoen. Daardoor doet in ieder geval HSV Sport weer volop mee in de titelstrijd, maar dat geldt eigenlijk ook nog wel voor St. George en De Valken.

Voor RKEDO zal een periodetitel normaal gesproken het hoogst haalbare zijn, maar de ploeg uit Avenhorn zal zich vooral eerst graag uit de degradatiezone spelen. De voorsprong op Berkhout is slechts 3 punten en Woudia en Oosthuizen staan zeer dichtbij. Het gaatje naar DWB, volgende week dus de tegenstander van Strandvogels, is vijf punten.

Strandvogels wacht al weer een paar jaartjes op een overwinning op Sportpark De Krom. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd zoals die begonnen was, in 0-0. Het seizoen daarvoor won de thuisploeg met 5-3 en het jaar daarvoor eindigde het duel in 2-2. De laatste overwinning van de Vogels in Avenhorn dateert van het seizoen 2015-2016. Het was toen bijna net zo mistig als gisteravond bij Fortuna Sittard tegen Feyenoord met dat verschil dat de wedstrijd RKEDO-Strandvogels niet werd gestaakt.

Na de weliswaar geflatteerde maar toch stevige nederlaag bij HSV Sport dient Strandvogels zich tegen RKEDO te revancheren. Dat mag het weer doen op het vertrouwde kunstgras al is de mat in Avenhorn al wat ouder en daardoor wat lastiger te bespelen dan de eigen mat in Onderdijk. RKEDO won dit seizoen tot nu toe twee keer, van DWB en van buur Kwiek ’78. Aan de spelers van Strandvogels om dit zo te houden, ieder ander resultaat dan een overwinning zal voelen als een nederlaag.

In het seizoen 2015-2016 was het aardig mistig op Sportpark De Krom. Strandvogels won deze mistwedstrijd met 1-2.

In het seizoen 2015-2016 was het aardig mistig op Sportpark De Krom. Strandvogels won deze mistwedstrijd met 1-2.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1