Voorbeschouwing DWB 1 – Strandvogels 1

Zondag 2 februari speelt Strandvogels, als het weer het toelaat, al weer de derde competitiewedstrijd van 2020. En ook deze derde wedstrijd is een uitwedstrijd, in De Weere tegen DWB. Voor Strandvogels is 2020 tot nu toe geen succesvol jaar, de twee gespeelde wedstrijden leverden slechts één puntje op. Dat is ook de oogst van DWB in 2020, maar zij speelden dit jaar alleen nog maar tegen Sporting Andijk. In Andijk werd het vorige week, net als bij RKEDO-Strandvogels, 1-1.

DWB doet het heel aardig dit seizoen. In 12 wedstrijden werden 14 punten verzameld en daarmee staat de ploeg uit De Weere keurig in de middenmoot. Het zit echter allemaal nog dicht op elkaar, dus klassebehoud is nog geen zekerheidje. Strandvogels speelt niet heel vaak in De Weere, maar de laatste keren dat dit gebeurde waren het vaak doelpuntrijke wedstrijden. De laatste versie, in het seizoen 2016-2017 eindigde in een 0-5 zege voor de Vogels. Tien jaar eerder won Strandvogels ook, maar toen met slechts 0-1. In 2004-2005 was DWB met maar liefst 8-2 de sterkste, het seizoen daarvoor won Strandvogels met 3-7.

Voor Strandvogels wordt het zaak nu weer een keer de volle winst te pakken. Door de slechte herstart in 2020 heeft Always Forward inmiddels een gaatje van 4 punten kunnen slaan. En ook HSV Sport heeft Strandvogels op de ranglijst weten te passeren. Winnen in De Weere zal echter nog niet zo gemakkelijk worden, dat lukte dit seizoen alleen HSV Sport.

Paul Neuvel wordt gefeliciteerd. Hij maakte in het seizoen 2006-2007 de enige en dus winnende goal door een corner ineens binnen te schieten.

Paul Neuvel wordt gefeliciteerd. Hij maakte in het seizoen 2006-2007 de enige en dus winnende goal door een corner ineens binnen te schieten.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1