Strandvogesl 1 morst weer punten en zakt naar plek drie

RKEDO 1- Strandvogels 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 26 januari 2020
Uitslag: 1-1 (1-0)
Scoreverloop: 1-0; Jordy Weel 1-1. Bijzonderheden; RKEDO mist penalty bij 0-0 stand

Selectie:
Edwin Hoogland; Mitch Hofland, Hessel Waardenburg, Jeroen Mol en Merlijn Weel; Niek Broersen (Dawid Zerek), Daan Woudenberg, Stijn Sierkstra en Tim Broersen (Arjan Koomen); Jordy Weel en Siebren Waardenburg

In de eerste seizoenshelft liet Strandvogels maar 5 punten liggen door eenmaal te verliezen en eenmaal gelijk te spelen. Na twee wedstrijden in de tweede seizoenshelft heeft de ploeg al hetzelfde aantal punten gemorst. Het behalen van de periodetitel lijkt dus niet bepaald motiverend te werken. Al was een gebrek aan motivatie tegen RKEDO, en tegen HSV Sport, overigens niet de reden van het puntenverlies. Goed samenspel is slechts bij vlagen te zien, gek genoeg lijken de spelers elkaar in grote delen van de wedstrijd maar matig te kunnen vinden. En dat is gek omdat dit wel lukte in de twee oefenwedstrijden die voorafgaand aan de herstart van de competitie werden gespeeld.

De start tegen RKEDO was desastreus, al in de derde minuut wees scheidsrechter Marisca Overtoom (terecht) naar de stip. De penalty werd feilloos benut, maar de scheidsrechter liet deze overnemen omdat spelers van RKEDO te vroeg inliepen.

Edwin Hoogland is kansloos op de eerste strafschop, maar krijgt een herkansing.

Edwin Hoogland is kansloos op de eerste strafschop, maar krijgt een herkansing.

Edwin Hoogland koos deze keer voor de andere en juiste hoek en redde fantastisch.

En hier pakt hij zijn kans door met een fantastische redding de tweede strafschop te keren.

En hier pakt hij zijn kans door met een fantastische redding de tweede strafschop te keren.

Deze waarschuwing was aan Strandvogels echter niet echt besteed want de ploeg kwam alsnog op achterstand voordat er tien minuten gespeeld waren. Na een vrije trap scoorde RKEDO en deze keer werd de treffer niet geannuleerd, ondanks dat grensrechter Clemens Weel buitenspel had geconstateerd.

Merljin Weel protesteert, maar het vlagsignaal van vader Clemens werd genegeerd.

Merljin Weel protesteert, maar het vlagsignaal van vader Clemens werd genegeerd.

Strandvogels kreeg niet echt grip op de wedstrijd maar werd bijna in het zadel geholpen door de keeper van RKEDO. Hij schoof de bal zomaar in de voeten van Tim Broersen, maar kon zijn fout zelf herstellen. Nadat Mitch Hofland in de 18e minuut een aardig schot had gelost, de bal ging helaas naast, kwam Strandvogels wat beter in de wedstrijd.

Het eerste echte wapenfeit van Strandvogels, Mitch Hofland schiet naast.

Het eerste echte wapenfeit van Strandvogels, Mitch Hofland schiet naast.

In de 21e minuut kreeg Tim Broersen redelijk veel ruimte bij een corner, maar zijn kopbal was niet goed geplaatst.

De redelijk vrij staande Tim Broersen kopt naast na een hoekschop.

De redelijk vrij staande Tim Broersen kopt naast na een hoekschop.

Tien minuten later kreeg hij de bal wel in het doel, maar nadat er al was gefloten wegens buitenspel. Ondertussen viel mij vooral het vele gemekker van de 22 op het veld op en soms ook van de technische staf naast het veld. Er stond op het veld van RKEDO o.a. een spelerstunnel vanwege de actie 100% aso-neutraal maar dit soort acties zijn wat mij betreft toch vooral papieren tijgers, hoe goed bedoeld ook. Voetbal dan maar weer, want Strandvogels werd in de loop van de eerste helft wel beter. Na een mooie steekpass leek Jordy Weel een kans te krijgen, maar helaas kreeg hij de bal niet onder controle.

Jordy Weel krijgt de bal niet onder controle en deze kans gaat daarom verloren.

Jordy Weel krijgt de bal niet onder controle en deze kans gaat daarom verloren.

Aan de andere kant zorgde Edwin Hoogland er met goed uitkomen voor dat de schade niet nog groter werd. Vlak voor het rustsignaal had Strandvogels op gelijke hoogte moeten komen. Na een mooie dieptepass zorgde Niek Broersen voor een prima voorzet en de bal kwam uiteindelijk voor de voeten van Jordy Weel. Hij koos voor een hard schot, waar een beheerst tikje waarschijnlijk genoeg was geweest. Met de woeste uithaal trof hij slechts de lat.

Jordy Weel  (en ook Siebren Waardenburg) baalt als hij vlak voor rust een enorme kans heeft gemist.

Jordy Weel (en ook Siebren Waardenburg) baalt als hij vlak voor rust een enorme kans heeft gemist.

Na rust kwam Dawid Zerek in het veld om te zorgen voor wat meer aanvullende impulsen. Die opzet slaagde, want Strandvogels zette RKEDO meteen onder druk.

Dawid Zerek viel goed in maar kon het puntenverlies ook niet voorkomen.

Dawid Zerek viel goed in maar kon het puntenverlies ook niet voorkomen.

En er kwamen ook kansen, een schot van Jordy Weel werd geblokt en na een corner was ook Mitch Hofland gevaarlijk maar werd hij na een duel met de keeper afgefloten.

Aan de andere kant werd even later weer een doelpunt afgekeurd. De derde al en voor de derde keer terecht. Kort hierna trok Strandvogels de stand gelijk. Het was Tim Broersen die goed doorkwam en de bal strak voor doel gaf waarna het voor Jordy Weel nu wel een koud kunstje was om de 1-1 te maken.

Strandvogels bleef de betere ploeg waar RKEDO zich beperkte tot counteren én tijdrekken, wat niet leuk maar op zich natuurlijk goed te begrijpen viel. In de 70e minuut was Jordy Weel dichtbij zijn tweede, maar zag de bal net over gaan.

Jordy Weel heeft uitgehaald, maar de bal zal over gaan.

Jordy Weel heeft uitgehaald, maar de bal zal over gaan.

Vlak hierna ontsnapte Strandvogels aan een nieuwe achterstand toen de bal maar net naast de goal van Edwin Hoogland ging. En een paar minuten later zorgde de Strandvogelsdoelman er zelf voor, na een als voorzet bedoelt schot, dat het 1-1 bleef. De mee opgekomen Merlijn Weel kreeg tien minuten voor tijd een goede kans, maar besefte waarschijnlijk niet hoe vrij hij stond. Hij probeerde het met een bekeken kopbal waarbij de bal net over ging, maar hij had de tijd en ruimte gehad om de bal aan te nemen.

De laatste grote kans van de wedstrijd was ook voor Strandvogels. Een paar minuten voor tijd kwam Mitch Hofland een teenlengte te kort om een voorzet van Siebren Waardenburg in het doel te werken.

Zo is 2020 voor Strandvogels bepaald nog geen goed jaar gebleken. Volgende week wacht uitwedstrijd nummer drie op rij, deze keer tegen DWB. Pas daarna mag weer eens op eigen veld worden aangetreden als Woudia op bezoek komt.

Pak de zon staat er op het reclamebord achter Mitch Hofland. In 2020 schijnt de zon bepaald nog niet voor Strandvogels.

Pak de zon staat er op het reclamebord achter Mitch Hofland. In 2020 schijnt de zon bepaald nog niet voor Strandvogels.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1