Strandvogels afgeschminkt door HSV Sport 1889

HSV Sport 1889 1 - Strandvogels 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 19 januari 2020
Uitslag: 4-0 (0-0)
Scoreverloop: 1-0; 2-0; 3-0; 4-0

Selectie:
Edwin Hoogland; Mitch Hofland, Tigo Harder, Merlijn Weel (Tijmen de Kroon) en Niek Broersen; Hessel Waardenburg, Siebren Waardenburg, Daan Woudenberg en Stijn Sierkstra; Jordy Weel en Arjan Koomen (Tim Broersen)

Strandvogels oefende in 2020 tweemaal tegen ploegen uit de derde klasse. Van VVS ’46 werd, naar ik vernam verdiend, met 1-3 gewonnen. En thuis tegen KGB werd met 2-2 gelijk gespeeld. Dan denk je, dat zit goed, de mannen zijn er klaar voor. Maar tegen vierdeklasser HSV Sport ging het, in de eerste wedstrijd die er echt om ging, gruwelijk mis. Als je alleen de uitslag ziet, dan denk je dat Strandvogels helemaal zoek gespeeld is. Dat was bepaald niet het geval, eigenlijk schoot Strandvogels zichzelf eerder in de voet. Ondanks de nederlaag was namelijk wel te zien dat Strandvogels voetballend gezien de betere ploeg was. Er wordt echter ook nog iets anders gevraagd dan voetballend vermogen, zeker op een altijd lastig bespeelbaar veld als dat van de Horinezen.

De spelers van Strandvogels komen het veld op, onder aanvoering van de weer teruggekeerde Daan Woudenberg.

De spelers van Strandvogels komen het veld op, onder aanvoering van de weer teruggekeerde Daan Woudenberg.

 

Voor de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van een trouwe supporter van HSV Sport.

Voor de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van een trouwe supporter van HSV Sport.

De wedstrijd kwam maar moeizaam op gang, ook al omdat scheidsrechter Mahabali bepaald geen haast maakte. Zodoende werd er pas om 14.10 uur afgetrapt. Al snel liep een speler van de thuisploeg een blessure op en even later lag het spel weer stil voor een andere blessure. De eerste twintig minuten gebeurde er niets noemenswaardig, beide ploegen hadden de handen vol aan elkaar en het veld.

De thuisploeg zorgde in de eerste helft nog voor enig gevaar uit enkele corners.

De thuisploeg zorgde in de eerste helft nog voor enig gevaar uit enkele corners.

Maar in de loop van de eerste helft kreeg Strandvogels wat meer grip en wist zich ook voetballend te onderscheiden. Zonder dat dit overigens tot kansen leidde, beide keepers hadden de eerste helft bar weinig te doen.

Arjan Koomen (en Jordy Weel) moesten vaak opboksen tegen een overtal aan verdedigers.

Arjan Koomen (en Jordy Weel) moesten vaak opboksen tegen een overtal aan verdedigers.

HSV kreeg een keer een kansje, Strandvogels maakte vaak de fout te lang door te willen combineren. Zeker op een slecht veld kan een schot van afstand, al dan niet met hulp van een polletje, zomaar tot een gevaarlijk moment of doelpunt leiden.

Niet geheel verrassend zochten de spelers met een 0-0 tussenstand de kleedkamers op.

Ook in de tweede helft gebeurde er eerst niet zoveel. Ook nu was Strandvogels de iets beter voetballende ploeg, HSV leek bewust wat te gokken op de counter.

Hier wist Edwin Hoogland, in nieuw keeperstenue, nog redding te brengen.

Hier wist Edwin Hoogland, in nieuw keeperstenue, nog redding te brengen.

En met die tactiek hadden ze in de 58e minuut succes. Al had dit eigenlijk weinig met tactiek te maken, Mitch Hofland speelde de bal te kort terug. Merlijn Weel en Tigo Harder konden de aanvaller niet stoppen en ook Edwin Hoogland slaagde er niet in de fout nog goed te maken, 1-0. Daarna zakte Strandvogels ver weg, slordig in balbezit en niet doortastend genoeg in verdedigend opzicht.

Daardoor kon HSV Sport binnen tien minuten de score verdubbelen en daarmee was de wedstrijd eigenlijk wel beslist.

In de persoon van Hessel Waardenburg was er wel eindelijk iemand namens Strandvogels die de keeper van afstand testte, maar het schot was niet lastig genoeg om de keeper te verontrusten. In de slotfase van de wedstrijd counterde de thuisploeg Strandvogels nog tweemaal weg waardoor de eindstand, geflatteerd, 4-0 werd. De overwinning zelf was wat mij betreft niet onverdiend. Want Strandvogels was dan misschien aan de bal wel de betere ploeg, het gaat er vooral ook om wat je met dat balbezit deed en dat was bar weinig.

Het resultaat van deze middag moeten we maar snel vergeten, de fouten die gemaakt werden niet. Daarvan moet geleerd worden, want anders wordt ook RKEDO uit een niet te omzeilen klip.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1