Voorbeschouwing HSV Sport 1889 1 – Strandvogels 1

Later dan normaal maar daar is ie dan toch; de voorbeschouwing op al weer de laatste competitiewedstrijd van 2019. En dat is voor Strandvogels niet zomaar een wedstrijd, want er staat weer een topper in Hoorn op het programma. Twee weken geleden moest Strandvogels door verlies in Hoorn tegen Always Forward de koppositie aan die ploeg afstaan. Afgelopen zondag kreeg het die weer terug omdat Forward onderuit ging bij HSV Sport. En zondag mag Strandvogels het zelf opnemen tegen HSV Sport om te proberen, in ieder geval voor een week, de koppositie te behouden.

Dat zal een flinke klus worden want de ploeg van oud-Strandvogelstrainer Armand Hoffman is de laatste tijd goed bezig. Vorige week werd dus gewonnen van Forward en na een matige seizoenstart werd een mooie serie van vijf opeenvolgende overwinningen neergezet. Die werd echter hinderlijk onderbroken door een zeer verrassende nederlaag bij Oosthuizen, de ploeg waar Strandvogels vorige week overigens ook de handen aan vol had.

Volgens het verslag van Always Forward was het veld van HSV Sport 1889 vorige week glad en hobbelig. Als ik de weersverwachtingen zie, dan zal dat komende zondag niet anders zijn. Dat is in principe niet in het voordeel van Strandvogels, dat een kunstgrasmat gewend is. Daarbij zou Armand Hoffman ook goed op de hoogte kunnen zijn van de kracht van Strandvogels, gezien zijn verleden bij de club. Maar op de gebroeders Weel, Jeroen Mol en Mitch Hofland na zijn er niet meer veel spelers uit zijn tijd nog actief in het vlaggenschip van de Vogels.

Vorig seizoen wist Strandvogels voor het eerst sinds mensenheugenis in Hoorn te winnen van HSV Sport 1889. Het werd toen 1-2 waarbij de score in de eerste helft werd geopend door Tim Broersen. De thuisploeg maakte binnen een minuut gelijk, maar Jordy Weel zette Strandvogels nog voor rust weer op voorsprong. Die voorsprong moest in de tweede helft met hand en tand verdedigd worden en dat lukte. Ook zondag zal er weer maximale inzet van de spelers van Strandvogels nodig zijn om een goed resultaat te boeken in Hoorn.

Jordy Weel heeft de keeper van HSV Sport 1889 gepasseerd en zorgt daarmee voor de eerste uitoverwinning op Sport in vele jaren.

Jordy Weel heeft de keeper van HSV Sport 1889 gepasseerd en zorgt daarmee voor de eerste uitoverwinning op Sport in vele jaren.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1