Slechte zondag Strandvogels 1 draait uit op perfecte zondag

Strandvogels 1 - Oosthuizen 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 1 december 2019
Uitslag: 2-1 (1-0)
Scoreverloop: Siebren Waardenburg 1-0; 1-1; Arjan Koomen 2-1

Selectie:
Edwin Hoogland; Mitch Hofland, Jeroen Mol, Tigo Harder en Igor Lewczuk (Arjan Koomen); Siebren Waardenburg, Stijn Sierkstra Tim Broersen en Hessel Waardenburg; Jordy Weel en Dawid Zerek

Het leek een slechte zondag te worden voor Strandvogels dat worstelde met Oosthuizen. Maar uiteindelijk werd het, qua resultaat dan, de perfecte zondag. De Vogels kregen Oosthuizen met veel pijn en moeite op de knieën en in Hoorn bleek HSV Sport 1889 stadgenoot Always Forward met 1-0 te hebben verslagen. Hierdoor staat Strandvogels na één week afwezigheid weer op kop van 4C al heeft Forward natuurlijk nog steeds een wedstrijd in te halen.

Ook een pupil van de week moet natuurlijk een warming-up doen.

Ook een pupil van de week moet natuurlijk een warming-up doen.

In de eerste helft was het verwachte spelbeeld te zien, Oosthuizen liet zich ver zakken en gokte volledig op de counter. Die counters kwamen er zelden, maar veel kansen voor Strandvogels evenmin.

Oosthuizen was in de eerste helft maar zelden echt gevaarlijk.

Oosthuizen was in de eerste helft maar zelden echt gevaarlijk.

In de 4e minuut was er al wel een eerste schot op doel, maar het schot van afstand van Dawid Zerek ging naast.

De keeper van Oosthuizen ziet de bal na het schot van Dawid Zerek net naast gaan.

De keeper van Oosthuizen ziet de bal na het schot van Dawid Zerek net naast gaan.

In de 18e minuut was de kans van Siebren Waardenburg wat groter, maar de bal ging na zijn schot over het doel. Het tempo van Strandvogels was te traag om de defensie van Oosthuizen te ontregelen en daardoor was het schouwspel niet geweldig. Dan moet je soms een beetje geluk hebben, zoals een penalty krijgen toen Tim Broersen naar het gras ging in het strafschopgebied. Maar de steeds van grote afstand leidende scheidsrechter zag er niets in, waarschijnlijk terecht in dit geval overigens. Een paar minuten later bereikte Igor Lewczuk met een mooie crosspass bijna Jordy Weel, maar de attente keeper van Oosthuizen kwam er net nog tussen.

De keeper van Oosthuizen grijpt in voordat Jordy Weel gevaarlijk kan worden.

De keeper van Oosthuizen grijpt in voordat Jordy Weel gevaarlijk kan worden.

In de 33e minuut stond het vizier van de weer teruggekeerde Stijn Sierkstra niet op scherp toen de bal na zijn schot uit kansrijke positie ver over het doel ging.

Stijn Sierkstra heeft uitgehaald maar de bal gaat ruim over het doel.

Stijn Sierkstra heeft uitgehaald maar de bal gaat ruim over het doel.

Maar een paar minuten later was het dan eindelijk raak, al was de manier waarop redelijk bizar. Siebren Waardenburg liep goed door toen de bal richting keeper rolde. De keeper was iets eerder bij de bal maar schoot deze vervolgens tegen Siebren aan. En dat leverde een goal op omdat de bal via het lichaam van Siebren precies de juiste richting mee kreeg.

Siebren Waardenburg wordt gefeliciteerd door Stijn Sierkstra nadat hij Strandvogels op een onorthodoxe manier op voorsprong heeft gezet.

Siebren Waardenburg wordt gefeliciteerd door Stijn Sierkstra nadat hij Strandvogels op een onorthodoxe manier op voorsprong heeft gezet.

Even later profiteerde Siebren bijna weer van een foutje van een keeper, maar nu kon de doelwachter zijn eigen fout nog herstellen.

Of er in de thee van Strandvogels een slaapmiddel zat, of in die van Oosthuizen een pepmiddel, dat weet ik niet. Maar Strandvogels kwam zeer zwak uit de rust en Oosthuizen pakte het juist voortvarend aan.

Alarmfase één voor het doel van Edwin Hoogland. Strandvogels begon slecht aan de tweede helft.

Alarmfase één voor het doel van Edwin Hoogland. Strandvogels begon slecht aan de tweede helft.

De gelijkmaker hing dan ook meer in de lucht dan de 2-0 en in de 57e minuut viel ie. Uit een vrije trap kon de bal te vrij worden ingeschoten waardoor ook Edwin Hoogland kansloos was. Na nog een tijdje aanmodderen was wel duidelijk dat het zo niet goed zou komen. De zeker niet slecht spelende verdediger Igor Lewczuk werd opgeofferd voor een extra spits in de persoon van Arjan Koomen. Strandvogels speelde hierna nog steeds niet geweldig, maar kreeg iets meer grip op de wedstrijd. In de 69e minuut was er een klein kansje via een vrije trap van Jordy Weel maar de keeper kon de bal uiteindelijk vrij simpel pakken. Een kwartier voor tijd riep Strandvogels weer om een penalty, maar kreeg ook nu niet.

Siebren Waardenburg is gevloerd maar krijgt geen penalty van de nu ook op grote afstand leidende scheidsrechter.

Siebren Waardenburg is gevloerd maar krijgt geen penalty van de nu ook op grote afstand leidende scheidsrechter.

Een paar minuten later was de tot dan toe enige geslaagde aanval van Strandvogels in de tweede helft te zien en prompt leverde het een nieuwe voorsprong op. Met een geweldige actie baande Stijn Sierkstra zich een weg door het strafschopgebied, trok de bal voor het doel en daar maakte Arjan Koomen het karwei af. Niet direct een hele mooie goal, wel een echte spitsengoal; daar staan waar je moet staan om een treffer te maken.

Dit was een flinke tik voor Oosthuizen dat er hierna niet echt meer in slaagde om nog gevaarlijk te worden. Strandvogels werd dat wel, zoals tien minuten voor tijd. Na een geweldige actie wist Tim Broersen zichzelf vrij te spelen maar helaas kon hij geen medespeler vinden om de klus af te maken.

En een paar minuten voor tijd had hij pech toen hij de bal na zijn lage schuiver via de paal het veld weer in zag spatten.

Door deze krappe en benauwde zege nestelt Strandvogels zich weer aan kop van de ranglijst. Volgende week wacht een bezoek aan de ploeg die daar mede verantwoordelijk voor is; HSV Sport 1889. Een zware maar ook mooie pot om het kalenderjaar 2019 mee te eindigen.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1