Voorbeschouwing Woudia 1 – Strandvogels 1

Na de uitwedstrijd tegen De Valken speelt Strandvogels komende zondag weer uit op echt gras, tegen Woudia. Op zich wel een voordeel lijkt me om dan maar meteen twee keer achter elkaar op gras te spelen, is toch altijd weer wat aanpassen voor een “kunstgrasploeg”. De eerste uitwedstrijd op gras verliep positief voor Strandvogels, 0-3 winst. Maar gemakkelijk ging het zeker niet en dat zal het zondag ook niet gaan in Westwoud.

Woudia is in een bepaald opzicht bezig aan een zeer constant seizoen; 2 x gewonnen, 2 x gelijk en 2 x verloren. Maar de Westwouders zullen met die tussenbalans niet helemaal tevreden zijn vermoed ik. Opvallend is dat de twee nederlagen allebei 5-2 waren, tegen Always Forward en De Valken. Deze stevige nederlagen verklaren ook wel het negatieve doelsaldo, Woudia is de hoogst geklasseerde ploeg met een negatief doelsaldo. Woudia staat dit jaar onder leiding van Edwin Degenaars die ook voor de Westwouders speelde. Maar hij heeft ook een kort verleden bij Strandvogels, in het seizoen 2012-2013 was hij als speler actief toen de Vogels voor het eerst in de historie in de 3e klasse speelden.

Woudia en Strandvogels ontmoeten elkaar de laatste jaren vrijwel elk seizoen. De balans is daarbij helemaal in evenwicht, Woudia won driemaal in eigen huis, Strandvogels won ook drie keer in Westwoud en er werd drie keer gelijk gespeeld. Opvallende daarbij is wel dat “kunstgrasploeg” Strandvogels voor het laatst in Westwoud verloor in het seizoen 2006-2007, meer dan tien jaar geleden dus. Dat biedt dus perspectief, maar hoe was het ook al weer, resultaten behaalt in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst…..

Woudia-trainer Edwin Degenaars kopt als speler van Strandvogels op het doel van VVS '46.

Woudia-trainer Edwin Degenaars kopt als speler van Strandvogels op het doel van VVS ’46.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1