Voorbeschouwing Strandvogels 1 – Oosthuizen 1

Na 9 wedstrijden weet Strandvogels dus eindelijk ook weer wat verliezen is. De topper in Hoorn tegen Always Forward ging met 3-1 verloren en daarmee leverde Strandvogels ook de koppositie in bij de Horinezen. Dat is natuurlijk heel jammer, bovendien betekende het een valse start in de strijd om de 2e periodetitel. Ook voor de 1e periode zit Always Forward Strandvogels waarschijnlijk dwars, Forward heeft nog een wedstrijd tegoed tegen Berkhout.

Strandvogels krijgt zondag zo op het oog een mooie tegenstander om zich te herstellen, want nummer 10 Oosthuizen komt naar Onderdijk. Maar die ploeg zorgde afgelopen zondag wel voor een daverende verrassing door met 1-0 te winnen van nummer 3 HSV Sport 1889. Die ploeg miste misschien wel heel veel kansen en zal ongetwijfeld het meeste balbezit hebben gehad, de punten bleven wel in Oosthuizen. Dat was pas de tweede overwinning van de Kraaijen die eerder alleen Berkhout met 5-1 versloegen. Na Berkhout heeft Oosthuizen de meeste gepasseerde verdediging, maar afgelopen zondag hield die dus wel de nul, voor het eerst dit seizoen.

Aan Strandvogels de taak zondag wel een bres te vinden in de defensie van Oosthuizen. De afgelopen jaren lukte dat in ieder geval wel, maar met moeite. Vorig seizoen speelde Oosthuizen in een andere 4e klasse en kwam daardoor niet naar Onderdijk. De twee keer daarvoor wist Strandvogels steeds twee goals te maken wat leidde tot een 2-0 en 2-1 overwinning. In het seizoen 2014-2015 was het duel zeer spectaculair en trok Oosthuizen met 4-5 aan het langste eind. Het seizoen daarvoor had Strandvogels weinig moeite met Oosthuizen want toen werd met 6-2 gewonnen.

Aangezien zondag ook de Hoornse topper HSV Sport 1889 – Always Forward op het programma staat, zijn drie punten zeer belangrijk voor de Vogels. Daarmee zal of ingelopen worden op Forward en/of uitgelopen worden op HSV Sport.

Mitch Hofland neemt een vrije trap waarna Bryan Broedersz de winnende treffer maakt in het seizoen 2015-2016.

Mitch Hofland neemt een vrije trap waarna Bryan Broedersz de winnende treffer maakt in het seizoen 2015-2016.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1