Voorbeschouwing Always Forward 1 – Strandvogels 1

Komende zondag staat de regelrechte topper Always Forward – Strandvogels op het programma, de nummer 2 tegen de nummer 1. De ploeg die alle wedstrijden tot nu toe won tegen de ploeg die op één na alle wedstrijden won. De topper was nog belangrijker geweest als die beslissend was geweest voor de strijd om de 1e periodetitel. Maar laat deze wedstrijd nou net de eerste voor de 2e periodetitel zijn. De kans dat Always Forward daarom de 1e periodetitel in de wacht zal slepen, is wel zeer waarschijnlijk. Er wacht op 15 december alleen nog een inhaalwedstrijd tegen hekkensluiter Berkhout.

Belangrijk voor de 1e periode is het treffen tussen Forward en de Vogels dus niet, maar dat ie belangrijk is dat zal verder duidelijk zijn. Beide ploegen kennen een uitstekende seizoensstart en zijn tot nu toe dus onklopbaar. Maar net zoals bij Strandvogels de overwinningen niet allemaal even makkelijk tot stand komen, is dat ook bij Forward het geval. Afgelopen zondag worstelden zij zich met moeite langs Sporting Andijk en eerder gaven ook St. George (0-1), DWB (3-2) en De Valken (3-2) zich niet zomaar gewonnen. Forward is de meest scorende ploeg in 4C met 26 goals, Strandvogels en De Valken volgen hen op de voet met 25 goals. Forward incasseerde dit seizoen wel twee goals meer dan Strandvogels, 10 om 8.

Always Forward wacht al een paar seizoenen op een thuisoverwinning op Strandvogels. Vorig seizoen werd het 2-2, toevalligerwijs was het toen ook de eerste wedstrijd voor de 2e periodetitel. Het jaar daarvoor wonnen de Vogels met 1-2, nadat het in vier seizoenen niet gelukt was ook maar een puntje te pakken in Hoorn. Op voorhand is het een prachtig affiche op een uitstekend veld. Laten we hopen op mooie weersomstandigheden en dan staat niets een mooie wedstrijd in de weg.

De inmiddels gestopte Gerald Broedersz (4) was de grote man bij de laatste overwinning van Strandvogels in Hoorn op Always Forward. Hij maakte beide goals en bezorgde de toenmalige nog foutloze koploper de eerste nederlaag.

De inmiddels gestopte Gerald Broedersz (4) was de grote man bij de laatste overwinning van Strandvogels in Hoorn op Always Forward. Hij maakte beide goals en bezorgde de toenmalige nog foutloze koploper de eerste nederlaag.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1