Strandvogels 1 levert koppositie onnodig in tegen Always Forward

Always Forward 1 - Strandvogels 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 24 november 2019
Uitslag: 3-1 (1-0)
Scoreverloop: 1-0; 2-0; Mitch Hofland 2-1; 3-1

Selectie:
Edwin Hoogland; Mitch Hofland, Tigo Harder, Jeroen Mol en Merlijn Weel; Niek Broersen (Arjan Koomen), Tim Broersen, Hessel Waardenburg en Dawid Zerek; Jordy Weel en Siebren Waardenburg

Waar RKEDO vorige week in Onderdijk een puntje verdiend had maar deze niet kreeg, gold in Hoorn hetzelfde voor Strandvogels. De thuisploeg was in de eerste helft de betere ploeg maar in de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Een grote verdedigingsfout en het niet benutten van de kansen deden Strandvogels echter de das om.

Zoals gezegd was de thuisploeg in grote delen van de eerste helft de betere ploeg. Al in de 5e minuut moest Strandvogels een bal van de lijn wegwerken en weer vijf minuten later was de openingstreffer een feit. Merlijn Weel werd bij de tweede paal afgetroefd en de 1-0 lag seconden later in het netje.

Aanvaller Jordy  Weel komt zijn defensie te hulp en kopt de bal weg.

Aanvaller Jordy Weel komt zijn defensie te hulp en kopt de bal weg.

Maar hierna ging Strandvogels wat beter voetballen en kreeg ook kansen. In de 12e minuut leek de 1-1 in de maak, maar wat op een intikker leek, leverde toch geen goal op. Aan de andere kant bleef het vaker oppassen, in de 24e minuut zorgde Edwin Hoogland met een goede redding dat het bij 1-0 bleef en dat deed hij tien minuten later weer door de bal over zijn doel te tikken. Strandvogels zorgde ook af en toe nog wel voor gevaar, zoals zo’n tien minuten voor rust door een goed schot van afstand van Mitch Hofland.

Strandvogels zocht waar het kon in de eerste helft ook wel de aanval, maar was de onderliggende partij.

Strandvogels zocht waar het kon in de eerste helft ook wel de aanval, maar was de onderliggende partij.

De beste kans voor rust was echter voor Siebren Waardenburg die in de slotminuut van de eerste helft de bal net niet in het doel kreeg.

Oud-Strandvogelstrainer Jaap Beerepoot was aanwezig als verslaggever van Radio Hoorn. Ook hij zag dat Strandvogels in de tweede helft de sterkste ploeg was.

Oud-Strandvogelstrainer Jaap Beerepoot was aanwezig als verslaggever van Radio Hoorn. Ook hij zag dat Strandvogels in de tweede helft de sterkste ploeg was.

In de rust was iedereen er van overtuigd, ondanks dat Forward de wat betere ploeg was, dat er wel degelijk mogelijkheden lagen om minimaal een punt mee te nemen. En dat bleek al snel in de tweede helft, mede door de aanpassing van de thuisploeg. Ze leken te gokken op de omschakeling en lieten zich ver terugzakken om Strandvogels te laten komen. Strandvogels kwam ook, kreeg kansen, en Forward kwam er maar zelden goed uit op de counter. De wisseling van speelstijl van de thuisploeg pakte dus vooral goed uit voor Strandvogels dat nu de veel betere ploeg was. Kansen kwamen er ook voldoende, doelpunten bleven helaas uit. Ook al omdat de scheidsrechter, die goed floot maar iets te nadrukkelijk aanwezig was, Strandvogels geen penalty maar een vrije trap gaf. Ook supporters van de thuisploeg bevestigden dat de overtreding op Tim Broersen duidelijk binnen de beruchte lijnen was. De vrije trap die volgde werd overigens wel uitstekend genomen door Hessel Waardenburg, maar de keeper redde ook heel goed.

Zo bleef de gelijkmaker van Strandvogels in de lucht hangen, maar een goal viel zo’n kwartier voor tijd aan de andere kant. Er leek weinig aan de hand, Merlijn Weel kon de bal terugspelen op zijn keeper, maar raakte de bal veel te zacht. De aanvaller van Always Forward nam deze vervolgens mee en liet Edwin Hoogland in het een-tegen-een-duel kansloos. Hiermee leek de wedstrijd gespeeld, maar Strandvogels rechtte de rug nog een keer. De ploeg zocht weer de aanval, die inmiddels was versterkt met Arjan Koomen. Met nog tien minuten op de klok viel dan eindelijk de verdiende aansluitingstreffer. Het was Mitch Hofland die de bal bij de tweede paal wist binnen te werken.

Forward wankelde en Strandvogels deed er alles aan om de Horinezen om te laten vallen, maar het was niet de dag van de Vogels. Kansen kwamen er ook nu weer, goals niet. En dat je dan vlak voor tijd alsnog tegen een counter aanloopt die wel doeltreffend wordt afgerond is natuurlijk extra zuur. Dit verandert echter niets aan het feit dat Strandvogels zich gelijkwaardig toonde aan de naar verwachting beste ploeg van deze klasse. Wat mij betreft is in de strijd om de titel dan ook alleen een tik geïncasseerd, maar is Strandvogels nog lang niet knock-out.

Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen Oosthuizen. Op zich een laagvlieger maar de ploeg won vandaag wel zeer verrassend met 1-0 van nummer drie HSV Sport 1889. Strandvogels zal volgende week dus op zijn hoede moeten zijn. En hopelijk wil HSV Sport zich revancheren voor deze grote miststap, want zij ontvangen volgende week Always Forward.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1