Uitslag: 1-1 (0-0)
Scoreverloop: Mitch Hofland 1-0; 1-1

Selectie:
Edwin Hoogland; Niek Broersen, Tigo Harder, Jeroen Mol en Mitch Hofland; Siebren Waardenburg, Tim Broersen, Hessel Waardenburg en Stijn Sierkstra; Dawid Zerek (Tijmen de Kroon) en Jordy Weel

Na een echte strijd heeft Strandvogels het eerste puntverlies van dit seizoen geleden. In Onderdijk hield St. George Strandvogels op een 1-1 gelijkspel. Of eigenlijk kan ik beter zeggen dat Strandvogels St. George op een gelijkspel hield, want de Spierdijkers mochten meer aanspraak maken op de volle winst. De complimenten gingen na afloop dan ook terecht naar Edwin Hoogland die er voor het grootste deel voor verantwoordelijk was dat Strandvogels ook na drie wedstrijden nog ongeslagen is.

De spelers warmen zich in een druilerig Onderdijk op voor de wedstrijd tegen St. George.

De troepen staan klaar voor de aftrap.

Vanaf de aftrap waren de intenties van St. George duidelijk; Strandvogels geen enkele rust bieden bij de opbouw. Er werd steeds gejaagd met als gevolg veel balverlies, ook al omdat de passing vaak slordig was. De eerste kans ontstond daar ook uit, maar Edwin Hoogland redde goed. Even later een foutje van Jeroen Mol, maar ook dit liep goed af. Strandvogels noteerde pas het eerste schot op doel na 20 minuten. Na ruim een halfuur spelen zorgden de bezoekers weer voor gevaar, Edwin Hoogland redde goed na een vrije trap. En ook daarna moest de Strandvogelsdoelman nog enkele keren in actie komen, wat hij steeds zeer bekwaam deed. Vlak voor rust dan eindelijk weer eens gevaar van Strandvogels, maar de bal ging na een goed schot net naast.

In de rust was het heel stil in de kleedkamer van de Vogels, iedereen besefte dat met de 0-0 tussenstand maar één ploeg de handjes mocht dichtknijpen. Na rust een iets beter spelend Strandvogels dat nog steeds flink op de huid werd gezeten door St. George. De eerste kans was weer voor de bezoekers, maar daarna kreeg ook Jordy Weel een mogelijkheid. Het ging nu iets meer gelijk op, maar St. George hield een optisch overwicht. Maar dan heb je nog altijd corners en vrije trappen om gevaarlijk mee te worden.

Een corner voor Strandvogels die nog geen resultaat opleverde.

Dat gebeurde een klein kwartier voor tijd toen Mitch Hofland de bal na een corner bij de tweede paal binnen kopte. Een VAR of doellijntechnologie hebben we niet in de 4e klasse, maar wel een scheidsrechter die perfect stond opgesteld. Hij oordeelde dat de bal de lijn volledig gepasseerd was en dus leidde Strandvogels toch wel enigszins verrassend met 1-0.

Mitch Hofland maakte de 1-0 voor Strandvogels.

Maar net als vorige week tegen Sporting Andijk kreeg Strandvogels ook nu al snel na een goal een tegentreffer om de oren. Drie minuten na de 1-0 was het weer gelijk toen ook St. George koppend scoorde uit een corner. Een VAR was hierbij niet nodig, de bal ging stevig tegen het net. St. George ging nog wel op zoek naar de winnende treffer, maar was ook wel beducht voor de tegenstoten van Strandvogels die nu wat talrijker waren.

Naar het oordeel van de scheidsrechter beroerde de keeper de bal buiten het strafschopgebied met zijn handen. Strandvogels kreeg dus een vrije trap op een mooie plek maar deze leverde niets op.

Zo werd Tim Broersen enkele keren op avontuur gestuurd en had ook het inbrengen van Tijmen de Kroon het nodige effect. Gescoord werd er echter niet meer en dus eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Strandvogels mocht daar het meest tevreden mee zijn, voor St. George zal het meer gevoeld hebben als het verlies van twee punten.

Volgende week gaat Strandvogels op bezoek bij het goed presterende Kwiek ’78 waarna de competitie een weekje stil ligt.