Voorbeschouwing Strandvogels 1 – SV Ilpendam 1

Maandag kan Strandvogels de eerste van twee stappen richting 3e klasse zetten. De titelrace met KSV moest op de laatste speeldag gewonnen worden gegeven, maar promotie is nog altijd mogelijk. Daarvoor dient Strandvogels nog twee wedstrijden in winst om te zetten, eerst tegen SV Ilpendam uit, jawel, Ilpendam. Tot 1955 heette de club R.K.S.V.S. en was de herkomst van de ploeg wat moeilijker te raden. Maar op zich maakt het niet zoveel uit waar Ilpendam vandaan komt, Strandvogels speelt maandag 10 juni namelijk een thuiswedstrijd.

In SV Ilpendam treft Strandvogels een zeer ervaren nacompetitiespeler. Voor de derde keer in successie doet de ploeg mee aan het seizoenstoetje. Niet bepaald tot hun tevredenheid overigens, want de vorige twee keer leverde het geen promotie op. Driemaal is scheepsrecht zullen ze in Ilpendam ongetwijfeld denken, aan Strandvogels om daar een stokje voor te steken.Voor Strandvogels is het overigens de tweede deelname aan de nacompetitie in drie seizoenen.

Ilpendam eindigde in 4E dit seizoen op de 3e plaats achter kampioen Swift en Nieuw West United. Zij eindigden de competitie met respectievelijk 59 en 58 punten, Ilpendam volgde op respectabele afstand met 47 punten. Dat was echter ruim voldoende om de nacompetitie te bereiken. Een verlies in de laatste competitiewedstrijd tegen het ons wel bekende Oosthuizen kon daarin geen verandering meer in brengen. Het was de 5e nederlaag van Ilpendam dit seizoen, dat daarnaast vier keer gelijk speelde. De grootste competitiezege werd geboekt op SC Buitenveldert, het werd 0-8 bij het lelijke eendje van 4E. Al haalde die ploeg, in tegenstelling tot “ons” lelijke eendje WMC dan tenminste nog 6 punten.

Voor de ploeg van trainer Remco Sint zou promotie naar de 3e klasse een unicum zijn deze eeuw. De ploeg speelt inmiddels al 8 jaar in de 4e klasse en eindigde, met uitzondering van het eerste seizoen, altijd bij de eerste 6. Daaruit kunnen we dus wel concluderen dat SV Ilpendam een zeer sterke 4e-klasser is. Dat is Strandvogels echter de laatste jaren ook met achtereenvolgens een 3e, 5e en 2e plaats op de ranglijst.

Historie tussen Strandvogels en SV Ilpendam is er, voor zover ik kon nagaan, niet. We zullen het dus moeten doen met de kille cijfers. Daaruit zou je kunnen opmaken dat SV Ilpendam niet een heel gemakkelijk scorende ploeg is, ze maakten er 59 in 24 duels. Daarnaast kreeg de ploeg, gezien de plaats op de ranglijst, met 39 doelpunten relatief veel goals tegen. Ter vergelijking, Strandvogels maakte er 75 en kreeg er 20 tegen. Topscorer bij Ilpendam was Jordy Blom met 13 goals (bron Voetbalnederland). Bij Strandvogels was Bryan Broedersz de aanvoerder van het doelpuntenklassement met 17 goals.

Net als een derby is een nacompetitiewedstrijd een duel dat alle kanten op kan gaan, de vorm van de dag bepaalt vaak wie zich na afloop winnaar mag noemen. Strandvogels heeft het thuisvoordeel, maar misschien het psychische nadeel dat het het kampioenschap net heeft gemist. SV Ilpendam heeft de pech van een uitduel maar heeft wat gerichter naar de nacompetitie toe kunnen werken. Wat het gaat worden, kunt u zelf gaan zien op maandag 10 juni vanaf 14.00 uur op het terrein aan de Sportlaan in Onderdijk.

Juichende Strandvogelsspelers in het nacompetitieduel tegen Hauwert '65 in het seizoen 2016-2017. Strandvogels won dit duel met 3-1 maar promoveerde net niet omdat Hauwert '65 in het laatste duel met één doelpunt teveel verschil van SRC won.

Juichende Strandvogelsspelers in het nacompetitieduel tegen Hauwert ’65 in het seizoen 2016-2017. Strandvogels won dit duel met 3-1 maar promoveerde net niet omdat Hauwert ’65 in het laatste duel met één doelpunt teveel verschil van SRC won.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1