Uitslag: 3-4 (0-3), stand na 90 minuten 3-3
Scoreverloop: 0-1; 0-2; 0-3; Tom Glim 1-3; Tom Glim 2-3; Arjan Koomen 3-3; 3-4

Selectie:
Edwin Hoogland; Merlijn Weel, Tigo Harder, Jeroen Mol (Tom Glim) en Mitch Hofland; Daan Woudenberg, Stijn Sierkstra (Niek Broersen), Bryan Broedersz en Gerald Broedersz; Dawid Zerek (Arjan Koomen) en Tim Broersen

In de Champions League zagen we dit seizoen ploegen doorgaan die na de eerste wedstrijd eigenlijk kansloos waren. Zij hadden dan een hele wedstrijd de tijd om de opgelopen achterstand ongedaan te maken. Strandvogels had tegen Ilpendam maar één helft om een 0-3 achterstand goed te maken, maar slaagde daar wel in. Dan is het extra zuur dat je in de verlenging alsnog het hoofd moet buigen.

De warming-up voorafgaand aan de wedstrijd.

Natuurlijk was ook good-old Martijn Weel weer aanwezig als mogelijke stand-in voor Edwin Hoogland. Anders dan bij Ilpendam bleef de reservedoelman van Strandvogels op de bank.

De teams staan er klaar voor.

Die grote achterstand voor rust was overigens helemaal niet nodig, het was bepaald niet zo dat Ilpendam heer en meester was. Sterker nog, Strandvogels had na een paar minuten al met 2-0 kunnen leiden. In de tweede minuut werd de bal na een kopbal van Mitch Hofland uit een corner van de lijn getrapt en een minuut later stond, weer uit een corner, de lat Onderdijks succes door Mitch in de weg.

En een paar minuten later was Dawid Zerek er op snelheid langs, maar hij stuitte op de keeper. Bij het eerste moment dat de bezoekers er uit kwamen, was het meteen raak. Bij Strandvogels werd er bij een hoge bal niet ingegrepen waarna Ilpendam vrij simpel de score kon openen.

Dit was een tik voor Strandvogels, vijf minuten later volgde een tweede klap. De bal werd toen na een voorzet bij de tweede paal ingetikt en weer zag Strandvogels er verdedigend bepaald niet goed uit. Een lesje in effectiviteit heet dat, want Ilpendam scoorde twee keer uit drie mogelijkheden, Strandvogels stond op nul uit drie.

Al vroeg in de wedstrijd keek Strandvogels tegen een flinke achterstand aan.

Na ruim een kwartier leek Strandvogels de marge te kunnen verkleinen, maar helaas wachtte Tim Broersen te lang met schieten waardoor zijn schot geblokt werd.

Tim Broersen wacht net te lang waardoor zijn schot wordt geblokt.

Ook Ilpendam bleef gevaarlijk en leek in de 22e minuut op weg naar de 0-3, maar deze aanval werd afgefloten wegens buitenspel.

Weer een grote kans voor Ilpendam, maar het was buitenspel.

Namens Strandvogels was Dawid Zerek in de 26e minuut dicht bij een goal, maar de keeper kon de bal nog net redden na zijn intikker. De bal lag vervolgens los en Mitch Hofland probeerde er nog wat van te maken maar raakte daarbij ongelukkig de keeper. Die moest met een blessure aan zijn hand vervolgens het veld verlaten.

Het was de gehele eerste helft een open wedstrijd met kansen over en weer. Na ruim een halfuur spelen voorkwam Edwin Hoogland door goed uit te komen dat het 0-3 zou worden. De ingevallen keeper van Ilpendam werd nog te weinig getest. Tim Broersen probeerde het met een schot, maar dit was voor hem een makkelijk klusje. Edwin Hoogland moest veel meer moeite doen om ruim vijf minuten voor rust een gevaarlijke voorzet onschadelijk te maken. Even later lag het even helemaal open bij Strandvogels en na een diepe bal kon een speler van Ilpendam alleen richting Strandvogelsdoel. Hij werd echter achtervolgd door Tigo Harder en mede daardoor kon Edwin Hoogland nog redding brengen.

Mede door het hinderen van Tigo Harder weet Edwin Hoogland een tegengoal te voorkomen.

In de 42e minuut probeerde Mitch Hofland het maar eens van grote afstand en de keeper verkeek zich bijna op dit schot maar kwam met de schrik vrij.

Bijna trof Mitch Hofland doel met een schot van grote afstand, maar de keeper kon de bal nog net overtikken.

Dat kwam Bryan Broedersz vlak voor het rustsignaal niet toen hij veel te laconiek verdedigde. De bal kwam bij een speler van Ilpendam, die speelde een ploeggenoot aan en seconden later was het 0-3 en vrijwel meteen ook rust.

Met zo’n stand kun je nog maar één ding doen, de aanval zoeken. Daarvoor kwamen Tom Glim en Arjan Koomen in de ploeg in plaats van Dawid Zerek en Jeroen Mol. Strandvogels overtuigde nu meer maar zocht in eerste instantie nog voorzichtig voor de aanval. In de 52e minuut rukte Tigo Harder op met de bal aan zijn voet en speelde Arjan Koomen goed aan, maar die zag zijn schot gered worden.

Al vrij snel na rust kwam invaller Arjan Koomen in kansrijke positie, maar de keeper lag in de weg.

Het was echter wel een teken dat Strandvogels er nog in geloofde en dat geloof kwam een paar minuten later helemaal terug. Bryan Broedersz zag zijn schot, na goed voorbereidend werk van Tim Broersen, nog gered worden. Maar Tom Glim bekroonde de aanval in de rebound alsnog met een goal.

Nu was Strandvogels de bovenliggende partij en hing Ilpendam in de touwen. In de 56e minuut maakte Bryan Broedersz bijna 2-3 maar een speler van de bezoekers wist op de lijn nog redding te brengen.

Bryan Broedersz schiet vanaf een lastige hoek op doel, de bal zal van de lijn worden gehaald.

Het was echter uitstel van executie want even later maakte Tom Glim uit een nog best lastige hoek de 2-3.

Strandvogels was weer helemaal terug in de wedstrijd, maar dat betekende niet dat Ilpendam niet meer gevaarlijk werd. In de 64e minuut moest Edwin Hoogland bijvoorbeeld redding brengen na een strak schot. Een minuut hierna was de stand weer in evenwicht. Met een subtiele actie schudde Arjan Koomen zijn tegenstander af en daarna liet hij heel koel de keeper kansloos.

Strandvogels voelde dat het Ilpendam nu k.o. kon “slaan” en was daar in de 68e minuut heel dicht bij. Maar de keeper wist met heel veel moeite en misschien zelfs de paal, een achterstand te voorkomen.

De keeper redt op na vlammend schot.

De keeper redt op een vlammend schot.

Vier minuten later had Strandvogels weer geluk toen een inzet via de paal het veld weer in ging. Met nog zo’n tien minuten te spelen kon het Strandvogelspubliek juichen, maar helaas voor korte duur omdat het doelpunt wegens buitenspel niet doorging.

Beide ploegen bleven voor de winst gaan en kregen daarop ook kansen, maar gescoord werd er niet meer. Zodoende moest er met twee keer 15 minuten verlengd worden, een ware slijtageslag voor zover het dat al niet was.

Door deze sliding weet Edwin Hoogland vlak voor tijd een op dat moment dodelijke tegentreffer te voorkomen.

Even rust voordat er nog 30 slopende minuten volgen.

In de verlenging bleek wel dat bij beide ploegen het beste er van af was, niet zo gek ook na zo’n wedstrijd. Het eerste kansje in de extra tijd was voor Strandvogels. Na een voorzet van Bryan Broedersz was het schot van Stijn Sierkstra te zwak. Vijf minuten later deed Ilpendam het beter, al moet ik eerlijk zeggen dat ook bij dit doelpunt Strandvogels er verdedigend weer niet goed uit zag.

Toch gek voor een defensie die het gehele seizoen zo betrouwbaar is gebleken. Maar weer moest Strandvogels dus een achterstand zien goed te maken en die klus werd nu wel heel erg zwaar. Het was Strandvogels te prijzen dat de ploeg er voor bleef gaan, de finesse in de eindpass ontbrak door de vermoeidheid helaas. Kansjes kwamen er nog wel, een kopbal en schot uit de draai van Mitch Hofland, maar de echt grote mogelijkheden bleven uit.

De grootste kans op een goal kreeg Ilpendam vijf minuten voor het eindsignaal, maar Daan Woudenberg wist de inzet nog net voor de lijn weg te knallen.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Terband vielen de spelers van Strandvogels dan ook dodelijk vermoeid op het gras. Na een, qua resultaat in ieder geval, waardeloze eerste helft had de ploeg zich weer helemaal opgericht. Het is dan zwaar balen als je na afloop alsnog met lege handen staat. De titel liep Strandvogels maar net mis en ook een plek in de finale van de nacompetitie gaat de spelers maar net aan hun neus voorbij. Dat het desondanks een fantastisch seizoen was waarin Strandvogels mij aangenaam heeft verrast zal de spelers op het moment dat ik dit schrijf waarschijnlijk een rotzorg zijn. Maar hopelijk komt dat besef nadat de teleurstelling een plaatsje heeft gekregen, want trots is zeker op zijn plaats!

Mede-fotograaf op de weg terug naar zijn werkplek. Bedankt weer voor alle foto's dit jaar Jan!

Mede-fotograaf op de weg terug naar zijn werkplek. Bedankt weer voor alle foto’s dit jaar Jan!