Voorbeschouwing Strandvogels 1 – WMC 1

Na een “lentestop” van twee weken hervat Strandvogels 1 de strijd om de titel komende zondag tegen WMC. Waar de ene ploeg uit Heerhugowaard, KSV, de grootste concurrent is voor Strandvogels is die andere ploeg uit Heerhugowaard inmiddels officieel gedegradeerd. Tot nu toe slaagde WMC er niet in om ook maar een schamel puntje binnen te slepen. En daarbij dient de ploeg de laatste weken zelfs als kanonnenvoer. In de laatste zes wedstrijden slaagde alleen St. George er niet in de magische grens van tien goals te halen, het werd op 31 maart “slechts” 1-8 voor de Spierdijkers.

In de 21 tot nu toe gespeelde wedstrijden kreeg WMC maar liefst 173 goals om de oren, een gemiddelde van ruim 8 per wedstrijd. Strandvogels bleef in Heerhugowaard overigens ruim onder dat gemiddelde, het won met 0-5. De kleinste nederlaag leed WMC tegen Always Forward. Het had toen lang zicht op een stunt maar verloor uiteindelijk toch met 2-3. Ondanks dat WMC dus al gedegradeerd is, kan de ploeg toch nog wel een rol spelen in de strijd om de titel. Want die strijd kan zomaar nog wel eens op doelsaldo beslist gaan worden.

Buiten het feit dat Strandvogels natuurlijk vooral drie punten moet halen, is het ook wel zaak de score indien mogelijk zo hoog mogelijk op te voeren. Want volgende week staat de Waardse derby tussen KSV en WMC op het programma. Op dit moment heeft Strandvogels een voordelige marge op doelsaldo van 6 ten opzichte van KSV. Maar ook Dynamo is bepaald nog niet kansloos voor de titel en op die ploeg heeft Strandvogels maar één doelpuntje voorsprong (en 2 wedstrijdpunten met een wedstrijd minder gespeeld).

We zullen zondag zien hoe Strandvogels het doet na twee weken verplichte rust. Concurrent KSV gaat op bezoek bij Apollo ’68 terwijl Dynamo deze zondag mag toekijken. Dat zullen ze waarschijnlijk doen in Onderdijk, want volgende week komen de Vogels op bezoek in Ursem.

Paul Neuvel haalt snel de bal uit het net nadat Bryan Broedersz 2-3 heeft gemaakt. Het was echter tevergeefs, WMC won in het seizoen 2010-2011 met 2-4 in Onderdijk.

Paul Neuvel haalt snel de bal uit het net nadat Bryan Broedersz 2-3 heeft gemaakt. Het was echter tevergeefs, WMC won in het seizoen 2010-2011 met 2-4 in Onderdijk.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1