Strandvogels 1 weet Spierdijker muur niet definitief te slechten

Strandvogels 1 - St. George 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 17 maart 2019
Uitslag: 1-1 (0-0)
Scoreverloop: 0-1; Jordy Weel 1-1

Selectie:
Edwin Hoogland; Merlijn Weel, Daan Woudenberg, Jeroen Mol en Mitch Hofland; Tom Glim, Tigo Harder, Bryan Broedersz en Gerald Broedersz; Dawid Zerek (Rowin de Wit) en Jordy Weel

Net als in Spierdijk is ook in Onderdijk de wedstrijd tussen Strandvogels en St. George geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Weer verspeelde Strandvogels dus kostbare punten, maar na de wedstrijd bleek de schade mee te vallen. Want KSV verloor zelfs en de wedstrijd van Dynamo werd bij een stand van 1-1, en nog 20 minuten te spelen, gestaakt nadat de Ursemmers met 9 man kwamen te staan. Waarschijnlijk zal Dynamo deze wedstrijd uit moeten spelen met 2 man minder, dus punt(en)verlies hangt daar in de lucht. Strandvogels komt pas op 7 april weer in actie en die rustpauze zal de mannen van Menno de Vries niet heel slecht uitkomen. De laatste weken voetbalt de ploeg moeizaam, al was tegen St. George de inzet en bereidheid om voor elkaar te werken gelukkig wel weer aanwezig.

De warming-up van Strandvogels. Trainer Menno de Vries en pupil van de week Gijs Poland kijken aandachtig toe.

De warming-up van Strandvogels. Trainer Menno de Vries en pupil van de week Gijs Poland kijken aandachtig toe.

De bezoekers uit Spierdijk begonnen het beste aan de wedstrijd en hadden in de 8e minuut bijna de score geopend. Bijna omdat Edwin Hoogland als enige nog een corner wel oplette en met een katachtige redding een vroege achterstand voorkwam.

Bryan Broedersz probeert, hangend in de lucht, de bal te controleren.

Bryan Broedersz probeert, hangend in de lucht, de bal te controleren.

Na een kwartier nam Strandvogels het heft wat meer in handen en dwong St. George terug. Zonder dat dit overigens leidde tot hele grote kansen.

Er waren wel wat hele en halve mogelijkheden, zoals voor Dawid Zerek en Tom Glim, maar echt heel lastig kreeg de keeper van St. George het niet.

Dawid Zerek had een lastige middag en legt het hier ook koppend af.

Dawid Zerek had een lastige middag en legt het hier ook koppend af.

Dat gold ook voor Edwin Hoogland, hij hoefde na eerder genoemde redding weinig in actie te komen. Strandvogels viel vooral aan over de rechterkant waar vooral Merlijn Weel heel veel ruimte kreeg. Maar dat veel over die kant ging had ook te maken met de wind die veel ballen richting IJsselmeer blies.

In de eerste helft kreeg Merlijn Weel veel ruimte, in de tweede helft veel minder.

In de eerste helft kreeg Merlijn Weel veel ruimte, in de tweede helft veel minder.

 

Hoewel Strandvogels dus wel een overwicht had, was op de 0-0 ruststand weinig aan te merken.

Mitch Hofland wint van de keeper, maar een doelpunt of kans leverde het desondanks niet op.

Mitch Hofland wint van de keeper, maar een doelpunt of kans leverde het desondanks niet op.

 

Tigo Harder speelde een prima wedstrijd als middenvelder en komt hier net te laat.

Tigo Harder speelde een prima wedstrijd als middenvelder en komt hier net te laat.

Na rust was het Strandvogels dat beter begon en al snel kwam de eerste kans. Bijna dan, want Bryan Broedersz kon in kansrijke positie net niet bij de bal. Vooral bij corners bleek hoe lastig voetballen het was met de stevige wind dwars over het veld. Ging de bal hoog, dan ging ie alle kanten op en ging ie laag dan was het gemakkelijk opruimen voor de tegenstander.

Toch wel enigszins verrassend kwam St. George in de 56e minuut op voorsprong. De wat bonkige spits kreeg de tijd en ruimte om te draaien en haalde vervolgens uitstekend uit. Waarbij hij optimaal gebruik maakte van de wind om de bal precies om Edwin Hoogland heen in de verre hoek te draaien.

Strandvogels ging hierdoor niet bij de pakken neer zitten maar gooide nog meer energie in de wedstrijd en werd hiervoor al snel beloond. Maar zo’n drie minuten na de score van St. George was het daarom weer gelijk. Het was Jordy Weel die zijn inzet half gestopt zag worden door een verdediger op de lijn. Maar volgens de scheidsrechter was de bal de lijn gepasseerd. Doelpunt dus, ondanks het vlagsignaal van de grensrechter. Een VAR was in Onderdijk niet aanwezig en dus ging de scheidsrechter alleen uit van zijn eigen oordeel, wat ook logisch is.

Net als in de eerste helft was Strandvogels de ploeg met het overwicht en meeste balbezit, maar de bezoekers uit Spierdijk kwamen zo heel af en toe nog wel gevaarlijk door. Zo ging een afstandsschot in de 66e minuut maar net naast. Tien minuten later had Bryan Broedersz aan de andere kant pech toen hij de bal na zijn schot door de lat gekeerd zag worden.

De keeper van St. George heeft geluk, de bal gaat na de inzet van Bryan Broedersz op de lat.

De keeper van St. George heeft geluk, de bal gaat na de inzet van Bryan Broedersz op de lat.

 

Penalty of niet? Niet volgens het oordeel van de scheidsrechter.

Penalty of niet? Niet volgens het oordeel van de scheidsrechter.

Strandvogels probeerde nog wel een overwinning te forceren, maar was te weinig vernuftig om het dapper en ook goed verdedigende St. George echt te laten wankelen.

P1370515

In de laatste drie wedstrijden heeft Strandvogels zodoende 7 punten verspeeld, net zoveel als in de 15 wedstrijden daarvoor. Daarom lijkt mij de rustpauze van twee weken wel goed getimed, even op afstand kijken hoe de concurrentie het er van af brengt. Op 7 april hervat Strandvogels de competitie met een uitwedstrijd tegen Apollo ’68.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1