Wie is de Vogel amusetour

Afgelopen Zaterdag was het dan eindelijk zover. Gebaseerd op de TV hit “Wie is de Mol?” speelde wij vanuit v.v. Strandvogels “Wie is de Vogel?”. Ruim 20 mannen en vrouwen hadden dit spektakel gekocht op de gemeenschapsveiling.

Na koffie en gebak van Bakker Swart werden er 2 teams gemaakt met in elk team 1 Vogel (lees Mol). Er werden 4 spellen gespeeld en de teams moesten natuurlijk zoveel mogelijk geld verzamelen. En dat terwijl de Vogel er alles aan deed om de boel ongezien te saboteren. De 2 vogels die ieder in een team zaten waren Harm Poland en Ina Koning. Bij het Car-raoke spel ging Harm de juist geraden muziek nummers noteren. Alleen schreef hij die lang niet allemaal op natuurlijk. En bij het Boeregolf-spel. Sluisde Ina enkele enveloppen met geld stiekem weg. Allemaal perfecte Mol acties.

Ook bij het Ballen naar de zee dragen-spel werden de ballen die in een grote bak moesten worden gegooid expres door deze 2 vogels misgegooid. Deze bak stond precies op een plek dat andere deelnemers  die niet konden zien als er de bal werd gemist. Harm maakte er ook nog een prachtige oerkreet bij ( Yeeeeesss) om iedereen  het idee te geven dat hij raak had gegooid.

Deze 2 Vogels speelden hun rol echt geweldig. Toch waren er enkele deelnemers die de Vogel hadden ontmaskerd. Aaron Brandsen wist namelijk 1000 miljoen% zeker dat Bart Hartog de Vogel was. Helaas had hij het toch mis. Jacqueline Bleeker, Jacqueline Neuvel en Wilma Smit hadden het in hun groep bij het juiste end.  Zij wisten en /of dachten dat Ina de Vogel was. Alleen Jacqueline Neuvel had de meeste vragen goed bij de eind-test met vragen over wat de Vogel allemaal deed deze dag. En daarom won zij deze prijs. En in de andere groep was het Jaap Grooteman die erachter kwam dat Harm Poland de Vogel was. Ook hij was niet de enige maar wel de beste.

Het team van Harm Poland had gewonnen. Zie hadden het meeste geld gescoord. De prijs, een zakje vogelenvoer werd gulzig in ontvangst genomen. Het team van Ina koning had verloren, wat betekend  dat Ina natuurlijk de beste Vogel was. Ook zij ontving een geweldige prijs( ahum).

Tussen alle spellen door werden de smaakpupillen ook enorm verwend door de overheerlijke hapjes van Jos Neefjes. En na het spel was het onze voorzitter Cees Duijn, die de BBQ al klaar had staan. Met het vlees van slagerij Ruiter en heerlijke salades van wederom van Jos Neefjes. Onder het genot van een heerlijk koel drankje zaten we heerlijk buiten onder de luifel te smikkelen van al dat lekkers.

Daarna werd het feestje nog een heel tijdje doorgezet tot in de kleine uurtjes. En ging iedereen voldaan naar huis.

Met dank aan:

Cees Duijn, voor het barbecueën.

Jos Neefjes, voor de heerlijke hapjes en salades.

Jan en Dirk Smak, voor het varen tussen de spellen door.

Niels Grooteman, voor het beschikbaar stellen van de keuter golfbaan.

De brandweer met Tim v/d Gulik en hun spuitwater.

Harm Poland en Ina Koning voor het Vogelen. ( Mollen)

Alle deelnemers voor hun enthousiasme en gezelligheid.

Met Vriendelijke Vogel groet:

De organisatie:

Nancy Neefjes, Merlijn Weel, Jargo Grooteman en Cees Grooteman.

 

Geplaatst in Evenementen