Strandvogels JO9-1 is kampioen!!!!

Al de hele voorjaarsreeks was Strandvogels JO9-1 uitstekend bezig. Maar ook Medemblik JO9-2 liet maar weinig steken vallen. Tot het onderlinge duel van vorige week won Strandvogels alles en leed Medemblik slechts één nederlaag. En dus was er sprake van een echte topper met vooraf een voordeeltje van drie punten voor Strandvogels. In een spannend duel wisten beide ploegen niet te winnen, het werd 2-2.

Strandvogels behield dus de drie punten voorsprong, virtueel dan, want Medemblik had één duel meer gespeeld. Woensdag 17 mei speelden beide ploegen hun laatste wedstrijd. Zou Strandvogels winnen van Opperdoes JO9-1 dan was het officieel kampioen. Op dezelfde avond speelde ook Medemblik de laatste wedstrijd, thuis tegen VVW JO9-3. De Medemblikkers wonnen met 12-0 en dus moest ook Strandvogels winnen. En dat lukte, Opperdoes werd met 9-0 verslagen.

En dus kon na afloop gefeest worden, want kampioen worden blijft toch iets unieks. En de prestatie van Strandvogels was extra knap omdat het gaat om een mixteam van jongens en meisjes. Onder de bezielende leiding van trainer/coach Jolanda Ruiter heeft het team vanaf de winterstop uitstekend gepresteerd. Van de 13 wedstrijden er 12 winnen en slechts eentje gelijk spelen is al goed. Maar dan ook nog eens 121 keer scoren en slechts 9 tegengoals incasseren is helemaal top!

De beloning na afloop van het duel tegen Opperdoes was dan ook meer dan terecht. Spelers, speelsters en begeleiding, van harte gefeliciteerd met de titel!

Het kampioensteam van Strandvogels JO9-1.

Het kampioensteam van Strandvogels JO9-1.

 

Geplaatst in Nieuws