Dode spelmomenten nekken Strandvogels in eerste nacompetitieduel tegen SRC

SRC 1 - Strandvogels 1 (nacompetitie)

Wedstrijddatum: zondag 21 mei 2017
Uitslag: 3-2 (3-1)
Scoreverloop: 1-0; 2-0; Rens Grooteman 2-1; 3-1; Bryan Broedersz 3-2

Selectie:
Edwin Hoogland; Mitch Hofland, Merlijn Weel, Ton Lakeman en Jeroen Mol; Siebren Waar-denburg (Gerald Broedersz), Erwin Neuvel, Bryan Broedersz en Tim Broersen (Sebastiaan Weel); Jordy Weel en Rens Grooteman

Voetballend bleef Strandvogels goed overeind in de eerste nacompetitiewedstrijd tegen SRC. Sterker nog, in de tweede helft waren de Vogels duidelijk de betere ploeg. Drie dode spelmomenten leverden in de eerste helft echter goals op voor de thuisploeg en dat kon Strandvogels niet meer rechtzetten.

Vooraf en in de rust werd het veld in Schagen gesproeid. Dat vond ik dan weer geen overbodige luxe, zoals de drinkpauzes.

Vooraf en in de rust werd het veld in Schagen gesproeid. Dat vond ik dan weer geen overbodige luxe, zoals de drinkpauzes.

 

Al na drie minuten spelen riepen de speler van SRC om het ultieme dode spelmoment, namelijk een penalty. Die kwam er echter net omdat Ton Lakeman de bal wellicht tegen zijn arm kreeg, maar die arm hing strak tegen het lichaam aan. Maar binnen de tien minuten kwam SRC toch op voorsprong en Strandvogels mocht zichzelf dit zwaar aanrekenen. Eerst werd er niet opgelet toen SRC de corner kort nam. En na de voorzet die in tweede instantie alsnog kwam, werd een speler voor het doel volledig vrij gelaten. Die kon daardoor simpel de openingstreffer binnenkoppen. Direct vanaf de aftrap kreeg Strandvogels ook een eerste kansje, maar het schot van Erwin Neuvel ging naast.

Erwin Neuvel ziet hoe de bal na zijn schot maar net naast het doel van SRC gaat.

Erwin Neuvel ziet hoe de bal na zijn schot maar net naast het doel van SRC gaat.

Strandvogels ging na de tegentreffer beter spelen, maar wist maar weinig echte kansen te creëren. Halverwege de eerste helft werd vervolgens een drinkpauze ingelast, net zoals dat in de tweede helft gebeurde. Ik zal wel ouderwets zijn, maar ik vind dat echt helemaal niks. Daarbij, het was prachtig weer maar amper boven de 20 graden en dus bepaald niet tropisch. En in de tweede helft had Strandvogels er ook behoorlijk nadeel van, want het haalde de druk toen even van de ketel bij SRC. Maar goed, het was blijkbaar van tevoren afgesproken en dan is het niet anders. Na de drinkpauze was de eerste kans voor Strandvogels. Maar na de vrije trap van Bryan Broedersz kreeg Jordy Weel de bal helaas meer op zijn rug dan op zijn hoofd.

Vlak nadat er een halfuur gespeeld was, ging het voor de tweede keer mis bij Strandvogels. Eerst was er door SRC weer een roep om een penalty, nu omdat Mitch Hofland hands zou hebben gemaakt, maar het werd slechts een corner. Die werd echter weer verzilverd, nu omdat Edwin Hoogland onder de bal door ging en ook de verdediging de bal niet kon wegwerken. Dat was een flinke tegenvaller, maar Strandvogels deed het enige juiste in zo’n geval; direct tegen scoren. Vrijwel vanaf de aftrap kwam de bal bij Rens Grooteman die schuin voor het doel hard en doeltreffend uithaalde. Ook hier zag een keeper er niet helemaal goed uit, want de bal ging in de korte hoek.

En vijf minuten voor rust had de wedstrijd weer helemaal in evenwicht kunnen zijn. De bal ging na het schot van Jordy Weel langs de kansloze keeper, maar trof helaas de paal.

Jordy Weel laat de keeper van SRC kansloos, maar de bal komt op de paal.

Jordy Weel laat de keeper van SRC kansloos, maar de bal komt op de paal.

Een minuut later kwam SRC weer goed door, maar Edwin Hoogland leek redding te brengen. Hij werd daarbij aangevallen, maar omdat dit buiten het 5-metergebied gebeurde, liet de scheidsrechter doorspelen. De bal bleef dus in het spel en even later kreeg SRC vervolgens een vrije op de rand van het strafschopgebied. Die werd schitterend over de muur in het doel geschoten en daarmee was het 3-1.

Merlijn Weel rukt op met de bal aan de voet maar het leverde niet meer op dan een corner.

Merlijn Weel rukt op met de bal aan de voet maar het leverde niet meer op dan een corner.

En het was vlak voor rust ook bijna nog 4-1 geworden, maar met een uitstekende tackle wist Ton Lakeman te voorkomen dat er geschoten kon worden.

Voor Strandvogels was het belangrijk snel tot scoren te komen in de tweede helft. Al na twee minuten was er het eerste schot van Jordy Weel, maar de keeper kon redelijk eenvoudig redden.

Jordy Weel drukt af, maar de keeper kon de bal redelijk eenvoudig pakken.

Jordy Weel drukt af, maar de keeper kon de bal redelijk eenvoudig pakken.

Dat leek hij een paar minuten later weer te kunnen doen na een schot van Bryan Broedersz maar tot ongeloof van velen (en hemzelf waarschijnlijk) ging de bal binnen.

Dit gaf Strandvogels het nodige zelfvertrouwen en de ploeg pakte het initiatief. In de 54e minuut nam Strandvogels een vrije trap heel snel en kopte Ton Lakeman de bal voor. Hierdoor kreeg Jordy Weel een hele grote kans, maar omdat de bal iets onder zijn lichaam bleef, kon hij niet goed uithalen.

In de 60e minuut was het alarmfase één bij Strandvogels bij een uitbraak van SRC. Toen Ton Lakeman ook nog weggleed leek het foute boel, maar het schot wat volgde was zeer matig. Dan was die van Merlijn Weel een minuut later een stuk beter, maar nu redde de keeper wel goed.

De keeper tikt de bal na de inzet van Merlijn Weel over de lat.

De keeper tikt de bal na de inzet van Merlijn Weel over de lat.

Ook in de 65e minuut weer een kansje voor Strandvogels, maar de inzet van Jordy Weel uit een lastige hoek ging naast.

Jordy Weel weet het al, ook dit levert geen treffer op.

Jordy Weel weet het al, ook dit levert geen treffer op.

In de 70e minuut was Strandvogels heel dichtbij de gelijkmaker toen het schot van invaller Gerald Broedersz laag in de hoek leek te gaan. De keeper van SRC toonde helaas nu aan wel degelijk te kunnen keepen en redde zijn ploeg.

De hier nog niet zichtbare Gerald Broedersz kijkt de bal na. Helaas redde de keeper van SRC nu wel goed.

De hier nog net zichtbare Gerald Broedersz kijkt de bal na. Helaas redde de keeper van SRC nu wel goed.

Weer drie minuten later was Strandvogels opnieuw dicht bij de gelijkmaker. Met een prachtige tackle wist een verdediger van SRC te voorkomen dat Jordy Weel die gelijkmaker kon aantekenen.

 

Bij die corner lopen Ton Lakeman en Mitch Hofland elkaar in de weg, waardoor ook nu geen gelijkmaker volgt.

Bij die corner lopen Ton Lakeman en Mitch Hofland elkaar in de weg, waardoor ook nu geen gelijkmaker volgt.

Direct hierop volgde een vlijmscherpe counter die Edwin Hoogland met een prachtige save onschadelijk wist te maken. Ook hierna moest hij nog een keer flink aan het werk om zijn ploeg op de been te houden. Zo’n tien minuten voor tijd ging de bal het doel van SRC in, maar dit gebeurde nadat de scheidsrechter al had gefloten. Ook nu was er een duel tussen een speler, Rens Grooteman, en de keeper buiten het 5-metergebied. Maar waar Edwin Hoogland geen hulp kreeg van de leidsman kreeg die van SRC dat nu wel. Vreemd wat mij betreft, want de bal was gewoon los op het moment dat de twee spelers met elkaar botsten. Strandvogels kreeg hierna nog wel enkele halve mogelijkheden, net zoals SRC op de counter het duel had kunnen beslissen. Maar gescoord werd er niet meer en de ploeg die daarmee wel kon leven, speelde niet in het rood en geel.

Druk gaf Strandvogels voldoende, maar de bal wilde net niet goed vallen.

Druk gaf Strandvogels voldoende, maar de bal wilde net niet goed vallen.

Strandvogels kent zodoende een valse start in de nacompetitie, al won het nog wel de verplichte penaltyserie. Die is van belang als er ploegen gelijk gaan eindigen, wat natuurlijk altijd nog kan. Strandvogels heeft alleen nog kans op promotie als het wint van Hauwert ’65. Dat duel wordt op zondag 28 mei in Onderdijk gespeeld. Op pinkstermaandag 5 juni valt de beslissing in Hauwert als SRC daar op bezoek gaat.

 

Trainer René Bierdrager zal iets moeten bedenken om zijn ploeg tegen Hauwert '65 weer fris te krijgen na de tegenvaller in Schagen.

Trainer René Bierdrager zal iets moeten bedenken om zijn ploeg tegen Hauwert ’65 weer fris te krijgen na de tegenvaller in Schagen.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1