Gemakkelijke middag voor Strandvogels in De Weere, 0-5 winst

DWB 1 - Strandvogels 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 26 maart 2017
Uitslag: 0-5 (0-4)
Scoreverloop: Erwin Neuvel 0-1; Jordy Weel 0-2 (penalty); Erwin Neuvel 0-3, Jordy Weel 0-4; Jordy Weel 0-5

Selectie:
Edwin Hoogland; Jan Duijn (Ton Lakeman), Merlijn Weel, Jeroen Mol en Mitch Hofland; Tim Broersen, Bryan Broedersz en Erwin Neuvel (Siebren Waardenburg); Rens Grooteman, Sebastiaan Weel (Stijn Sierkstra) en Jordy Weel

In wedstrijden tegen ploegen als DWB, en daarmee bedoel ik ploegen uit de onderste regionen, kun je het bijna alleen maar fout doen. Een overwinning wordt verwacht, die moet ook zo hoog mogelijk uitvallen en als het even kan moet er ook nog mooi gespeeld worden. Strandvogels voldeed in de eerste helft echter aan bijna alle verwachten en legde daarin de basis voor een hele gemakkelijke 0-5 overwinning. De supporters, waaronder oud-Strandvogelstrainer Aad Hollenberg uit De Weere, hadden in de tweede helft ook nog graag wat vuurwerk gezien maar dat was er slechts sporadisch.

Deze ingemetselde steen siert de mooie nieuwe kleedruimtes van DWB. En ik maar denken dat die Jan Laan een echte Strandvogelsman is.....

Deze ingemetselde steen siert de mooie nieuwe kleedruimtes van DWB. En ik maar denken dat die Jan Laan een echte Strandvogelsman is…..

 

Voorafgaand aan de wedstrijd werd een respectvolle minuut stilte gehouden vanwege een sterfgeval in De Weerense gelederen.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd een respectvolle minuut stilte gehouden vanwege een sterfgeval in De Weerense gelederen.

De spelers van Strandvogels waren er goed voor doordrongen hoe ze aan deze wedstrijd moesten beginnen. Fel en meteen op zoek gaan naar een zo vroeg mogelijke openingsgoal. Die werd gemaakt na ruim tien minuten. Een vrije trap werd snel genomen en de bal kwam bij Erwin Neuvel. Die keek eens om zich heen en schoot de bal vervolgens zelf vanaf de rand van het strafschopgebied afgemeten in de verre hoek.

Strandvogels hield de tegenstander vervolgens goed onder druk en ging op zoek naar de tweede goal. Die kwam zo’n tien minuten na de openingsgoal. Jordy Weel draaide in het strafschopgebied om zijn tegenstander heen en werd vervolgens aangetikt. Het was geen zware overtreding, maar het was er een en dus ging de bal op de stip. Vaste nemer Sebastiaan Weel vond zichzelf nog niet goed in de wedstrijd zitten en liet de klus over aan zijn broer Jordy. Die handelde dit prima af en zette zijn ploeg halverwege de eerste helft op een comfortabele voorsprong.

DWB kwam er maar weinig aan te pas, Edwin Hoogland had een rustige eerste helft. Kort voordat er een halfuur gespeeld was, vergrootte Strandvogels de voorsprong op prachtige wijze. Met een schitterende steekpass zette Sebastiaan Weel Erwin Neuvel alleen voor de keeper. Die toonde aan niet voor niets de topscoorder van de Vogels te zijn en liet de keeper voor de derde keer vissen.

Hierna nam Strandvogels wat gas terug, maar het hield volledige controle over de wedstrijd.

Rens Grooteman had een lastige middag en wordt ook hier fel geattaqueerd.

Rens Grooteman had een lastige middag en wordt ook hier fel geattaqueerd.

Vijf minuten voor rust maakte ook Jordy Weel zijn tweede van de wedstrijd. Na een prachtige aanval, volgens mij via Merlijn Weel en Tim Broersen, kwam de bal hard voor het doel waar het voor Jordy niet moeilijk was om 0-4 te maken.

DWB had geen vuist kunnen maken in de eerste helft en dus kon Strandvogels zeer tevreden aan de thee.

Uiteraard wordt in de rust dan afgesproken dat er in de tweede helft precies hetzelfde gespeeld moet worden, maar dat blijkt toch altijd lastig. De voorsprong was zo ruim dat je ongemerkt minder scherp bent en dat betekent vaak toch net het verschil of dingen lukken.

Bijna een mogelijkheid voor Tim Broersen, maar de keeper komt er op tijd uit.

Bijna een mogelijkheid voor Tim Broersen, maar de keeper komt er op tijd uit.

Zodoende was er in de tweede helft iets meer sprake van een gelijke strijd. DWB kwam wat vaker op de helft van Strandvogels, maar echt kansen dwong de hekkensluiter niet af. Hooguit was het af en toe gevaarlijk, maar echt moeilijk kreeg Edwin Hoogland het nooit. En de thuisploeg kreeg ook nog een domper te verwerken toen het eerste echt goede schot van Strandvogels na rust meteen raak was. Het was Jordy Weel die de keeper verraste met een laag schot in de hoek.

Hiermee was de wedstrijd helemaal gespeeld, als ie dat al niet was na 45 minuten. Het publiek genoot ondertussen van het voorjaarszonnetje en zag af en toe nog leuke dingen op het veld.

Het was fijn langs de lijn voor de Strandvogels-supporters; zon, goals en winst.

Het was fijn langs de lijn voor de Strandvogels-supporters; zon, goals en winst.

Zo was Mitch Hofland heel dichtbij de 0-6, maar zijn kopbal na een corner kwam vol op de lat.

Mitch Hofland hangt op karakteristieke wijze hoog in de lucht, maar treft met zijn kopbal helaas slechts de lat.

Mitch Hofland hangt op karakteristieke wijze hoog in de lucht, maar treft met zijn kopbal helaas slechts de lat.

Niet lang daarna leek het alsnog 0-6 te zijn geworden. De jonge Siebren Waardenburg trof ook de lat, maar de bal leek daarna van achter de doellijn het veld weer in te komen. De verder prima fluitende scheidsrechter Beuving kende echter geen goal toe. Waarschijnlijk een van zijn weinige fouten deze middag, maar ja, hoe vaak gaat dit niet fout in de Eredivisie.

Jammer was het natuurlijk wel, is toch altijd speciaal om je eerste goal in Strandvogels 1 al op zo’n jonge leeftijd te kunnen maken. Een andere jongeling, de 16-jarige Stijn Sierkstra, maakte vandaag overigens zijn debuut. Hij viel verdienstelijk in voor Sebastiaan Weel.

De 16-jarige Stijn Sierkstra (rugnummer 7) maakte vandaag zijn officiële debuut voor Strandvogels, hij viel in voor Sebastiaan Weel.

De 16-jarige Stijn Sierkstra (rugnummer 7) maakte vandaag zijn officiële debuut voor Strandvogels, hij viel in voor Sebastiaan Weel.

Met deze verwachte overwinning doet Strandvogels prima zaken. Concurrent De Valken ging onderuit tegen de aanstaande kampioen Grasshoppers. En een andere concurrent, HSV Sport 1889, liet dure punten liggen bij Victoria O. Die ploeg komt volgende week op bezoek in Onderdijk, dus Strandvogels is gewaarschuwd!

Het werk van de gouden clubman Martijn Weel zit er op. De vaste stand-in van Edwin Hoogland gaat op weg naar de douche.

Het werk van gouden clubman Martijn Weel zit er op. De vaste stand-in van Edwin Hoogland gaat op weg naar de douche.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1