Strandvogels op felheid afgetroefd door aanstaande kampioen Grasshoppers?

Strandvogels 1 - Grasshoppers 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 5 februari 2017
Uitslag: 1-4 (0-2)
Scoreverloop: 0-1; 0-2; Mitch Holland 1-2; 1-3; 1-4

Selectie:
Edwin Hoogland; Merlijn Weel (Jan Duijn), Jeroen Mol, Ton Lakeman en Mitch Hofland(Rowin de Wit), Tim Broersen, Bryan Broedersz (Rens Grooteman), Erwin Neuvel en Gerald Broedersz; Sebastiaan Weel en Jordy Weel

De kraker in de 4e klasse was de wedstrijd Strandvogels – Grashoppers. Bij verlies zou Strandvogels afhaken voor het kampioenschap. Bij winst deed het nog volop mee, en bij gelijkspel was er nog van alles mogelijk. Het weer was prima en de opkomst van de vele supporters uit Hoogwoud en Onderdijk was groot. Rond de 300 a 400 man werd en langs de lijnen geteld. Alle ingredienten voor een topwedstrijd waren aanwezig.

 

Beide ploegen starten fel aan deze wedstrijd maar het leek wel of Grasshoppers net iets feller was dan de Vogels. Het was echter ook rommelig. Veel balverlies aan beide zijdes zorgden ervoor dat de keepers de eerste 20 minuten weinig hadden te doen. De 1e grote kans voor de Grashopper was wel gelijk raak. Bij de 2e paal stond een aanvaller van Grashoppers helemaal vrij om binnen te koppen. Via het lichaam van Edwin ging deze bal er dan ook in 1-0. Het was niet geheel onterecht. Strandvogels kon voorin nog niets klaarmaken. Alleen een matig schot van Sebastiaan Weel leverde wat werk op voor de Grashoppers keeper. Toch kreeg Strandvogels na een half uur spelen wat grip op de wedstrijd, wat resulteerde in een paar goede kansen. Eerst werd Erwin Neuvel door Jordy Weel alleen voor de keeper gezet. Hij kwam op rechts uit, en waar een stiftje mischien meer succes had opgeleverd koos hij voor een lage schuiver, waar de keeper geen moeite mee had. Wel moest hij een corner weggeven. Deze werd kort genomen, en daarna snel ingedraaid door de niet geheel fitte Bryan Broedersz. De bal kwam bij Mitch Hofland en hij kon deze bal vanaf 5 meter voor het doel zo inkoppen. Hij deed dat ook maar precies tegen de voeten van de keeper. Geluk voor de Grashoppers. Daarna brak Erwin neuvel nog een keer door. Deze werd genadeloos door de keeper net buiten de 16 neergehaald. Maar waar menig scheidsrechter rood zou geven liet deze scheids (die wel heel veel toeliet) het bij een vrije trap.Wederom geluk voor de Grashoppers. Een paarminuten voor de rust maakte de Grashoppers de 2-0. Via een knappe aktie van hun spits. Een ideaal moment voor de uitploeg. De grootste kans voor Strandvogels was voor Ton Lakeman die vlak voor het rustsignaal van 1 meter de bal zo het doel in kon lopen. Hij raakte de bal echter iets verkeerd waardoor de bal pardoes in de handen van de verbouwereerde keeper tercht kwam. De 3e keer dat de Grashoppers met veel geluk geen tegengoal incasseerde. Dit is het geluk van de koploper. Die, dat moet gezegd, dat geluk ook afdwingt door er keihard voor te werken. Strandvogels had echter wel een goal verdient deze 1e helft. Helaas mocht dat niet zo zijn.

 

De warme koffie was wederom erg lekker, en de 2e helft werd aangevangen zonder wisselingen. Waar iedereen met een Strandvogels hart hoopte op een offensief van de Strandvogels was het juist Grashopper die aandrong en diverse kansen creëerde. Het was keeper Edwin Hoogland en de sterk spelende Jeroen Mol die elke keer in hun weg stonden. Jeroen was dan ook samen met Tim Broersen de beste spelers van deze middag bij de Strandvogels. Onze voorhoede was onzichtbaar en ook het middenveld liet het deze middag weinig zien. De lange bal was dit keer het devies en dat is meestal niet onze sterkste punt. Rens Grooteman werd binnen gebracht voor de uitgebluste Bryan Broedersz, en het leek wel of Strandvogels iets meer power kreeg. Het creëerde weer wat kleine kansjes. Een kwartier voor tijd maakte Mitch Hofland op aangeven van Tim Broersen vanaf 16 meter eindelijk en knap de 1-2. De bal joeg hij hard de rechter bovenhoek in. Iedereen maakte zich op voor een slotoffensief. Echter na 3 minuten lag de bal er bij ons ook alweer in. Dezelfde Mitch liet de tegenstander wel heel gemakkelijk schieten, en deze bal werd knap in de verre hoek geplaatst. 1-3. Hierna was de wedstrijd gespeeld. Zij maakten in de laatste minuut nog de 1-4 maar dat was niet meer van belang. Rowin de Wit en Jan Duijn werden nog diep in de wedstrijd ingezet. Dit zijn wel 2 echte verdedigers die mischien meer weerstand hadden kunnen bieden tegen de sterke aanvallers van de Grashoppers. Maar achteraf is het gemakelijk praten.

 

Grashoppers heeft dik verdiend gewonnen. Zij oogden fitter dan wij en zij waren ook een stuk feller in de duels. Zij gaan duidelijk voor de titel. En wij gaan hopelijk nog strijden voor de andere prijzen. Want het seizoen is nog lang. En een periodetitel is ook een mooie prijs. Grashoppers was deze middag een maatje te groot voor ons, maar van andere ploegen hoefen wij echt niet te verliezen. Als wij dezelfde felheid  op de mat kunnen leggen als de tegenstander van afgelopen Zondag dan moet dat resultaat op kunnen leveren. Te beginnen met een hele lastige uitwedstrijd tegen RKEDO.

 

 

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1