Strandvogels 1 laat Kwiek ’78 onnodig lang hopen op een resultaat

Strandvogels 1 - Kwiek '78 (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 19 februari 2017
Uitslag: 5-2 (2-1)
Scoreverloop: Mitch Hofland 1-0; Erwin Neuvel 2-0; 2-1; Bryan Broedersz 3-1; 3-2; Merlijn Weel 4-2; Tim Broersen 5-2

Selectie:
Edwin Hoogland; Rowin de Wit, Merlijn Weel, Jeroen Mol en Mitch Hofland; Gerald Broe-dersz, Bryan Broedersz (Gijs Laan), Erwin Neuvel (Jaap Lakeman) en Tim Broersen; Sebastiaan Weel (Dawid Zerek) en Jordy Weel

Tegen Kwiek ’78 boekte Strandvogels een ruime overwinning die vooraf ook wel verwacht werd. Maar Strandvogels liet de in degradatiegevaar verkerende ploeg uit Avernhorn onnodig lang hopen dat er in Onderdijk misschien wel wat te halen was. Op de uiteindelijke overwinning viel niets af te dingen, kwalitatief zat er een behoorlijk verschil tussen beide ploegen. Maar met een beetje pech, voor Strandvogels dan, had Kwiek ’78 zomaar een punt kunnen stelen.

De start van de bezoekers was ook uitstekend. Vanaf de aftrap werd de bal terug gelegd en vervolgens naar voren geschoten. Het leidde bijna tot een schietkans, maar met veel moeite kwam Strandvogels met de schrik vrij.

Het eerste kansje voor Strandvogels was voor Erwin Neuvel, maar hij stuitte op de keeper.

Vervolgens kwam het surplus aan kwaliteit van Strandvogels bovendrijven en werd Kwiek ’78 meer en meer naar achteren gedrongen. Zo kreeg Strandvogels onder andere drie corners op rij die voor veel gevaar zorgden. De laatste keer ging de bal zelfs op de lat, maar gescoord werd er niet.

Daarop moesten we wachten tot de 35e minuut. Toen zorgde Mitch Hofland op aangeven van Jordy Weel met een ouderwetse punter voor de openingsgoal.

En de beer was blijkbaar meteen los, want drie minuten later werd de score al verdubbeld. Na een vrije trap van Strandvogels stompte de keeper van Kwiek ’78 de bal voor de voeten van Erwin Neuvel.

Die aarzelde niet en schoot de bal, nog wel enigszins riskant, prachtig in het doel. Een monsterscore leek in de maak, maar een momentje van onachtzaamheid zorgde er voor dat Kwiek ’78 terug in de wedstrijd kwam. De aanvoerder van de gastheren, volgens mij bijna 2 meter lang, werd bij de tweede paal gek genoeg toch volledig over het hoofd gezien. Het was voor hem daar een koud kunstje om de 2-1 binnen te schieten.

Via deze vrije trap had Kwiek '78, vlak voor rust, zomaar gelijk kunnen maken. De bal kwam echter op het lichaam van Merlijn Weel.

Via deze vrije trap had Kwiek ’78, vlak voor rust, zomaar gelijk kunnen maken. De bal kwam echter op het lichaam van Merlijn Weel.

Verder gebeurde er voor de rust niet zo veel meer, wel was opvallend hoe vaak de verzorgers het veld in moesten. En dat terwijl het helemaal niet zo’n harde wedstrijd was, het was vaak meer pech en onkunde dat zorgde voor (klein) lichamelijk leed.

Jorrit Kaarsemaker moest, net als de verzorger van Kwiek '78, regelmatig uitrukken met waterzak en spons.

Jorrit Kaarsemaker moest, net als de verzorger van Kwiek ’78, regelmatig uitrukken met waterzak en spons.

Na rust was het Strandvogels dat prima begon. Na zo’n vijf minuten spelen gaf Sebastiaan Weel een uitstekende steekpass op Bryan Broedersz. Die schatte deze op waarde in en passeerde de keeper, 3-1. Maar weer maakte Strandvogels na een goal de fout de concentratie te laten varen. En weer profiteerde Kwiek ’78 hiervan. Wederom was het de aanvoerder van Kwiek ’78 die Edwin Hoogland kansloos liet, deze keer met een bekeken schuiver uit een best nog wel lastige hoek.

De concentratie bij Strandvogels was hierna gelukkig meteen weer terug en nog geen twee minuten later was de marge hersteld. Merlijn Weel rukte op met de bal, ging een één-twee aan met Gerald Broedersz, omspeelde de keeper en schoof de 4-2 binnen. Nu was de strijd wel zo’n beetje gestreden, Strandvogels wilde meer en Kwiek ’78 kon niet meer. Ongeveer een kwartier voor tijd werd de score verder uitgebreid. Na een mooie aanval over de rechterkant volgde een afgemeten voorzet die door Tim Broersen werd afgerond. Enkele minuten later probeerde hij het op vrijwel identieke wijze nog een keer achter zijn standbeen langs, maar dit hoogstandje leverde geen goal op. Vlak voor tijd leek het alsnog 6-2 te worden toen Jordy Weel de bal heel onbaatzuchtig opzij schoof naar Dawid Zerek. De invaller nam de bal helaas niet goed aan en knalde deze vervolgens niet in het verlaten doel maar keihard op de paal. Minstens zo spectaculair als een goal, maar ja, hij telt natuurlijk niet.

Hier stuit Dawid Zerek op de keeper. In de slotseconden stond de paal een treffer in de weg.

De eindstand werd zodoende 5-2 en daarmee doet Strandvogels goede zaken. Het gat naar koploper Grasshoppers lijkt te groot, maar zowel HSV Sport 1889 als De Valken zijn nog wel binnen bereik. Daarnaast is er ook een gaatje naar onderen geslagen, nummer 5 Woudia staat al op 6 punten afstand.

Volgende week wacht het vaak lastige uitduel tegen het laag geplaatste ALC. Er kunnen echter geen excuses zijn, die wedstrijd moet gewoon drie punten opleveren als je de intentie hebt bovenin mee te blijven draaien.