Strandvogels 1 wint leuk oefenduel tegen Winkel 1 met 3-1

Strandvogels 1 - Winkel 1 (oefenwedstrijd)

Wedstrijddatum: zondag 15 januari 2017
Uitslag: 3-1 (1-1)
Scoreverloop: Bryan Broedersz 1-0; 1-1; Mike Boon 2-1; Jordy Weel 3-1

Selectie:
Edwin Hoogland, Jordy Weel, Sebastiaan Weel, Ton Lakeman, Gerald Broedersz, Jeroen Mol, Mike Boon, Mitch Hofland, Bryan Broedersz, Rowin de Wit, Tim Leeuw, Martijn Weel en Jaap Lakeman

Strandvogels tegen Schellinkhout of Strandvogels tegen Winkel, wat een wereld van verschil. En dan heb ik het niet eens over het resultaat, dat is in oefenduels tenslotte altijd van onderschikt belang (nou ja, niet helemaal natuurlijk). Maar ik heb het over de sfeer en het plezier. Op een verbaal incidentje tussen Martijn Weel en Mike Boon na (niet meer doen mannen, help je elkaar niet mee) bleven de mondjes nu dicht. En dat zag je meteen ook terug in het spel, er werd onder prachtige weersomstandigheden een lekkere pot voetbal gespeeld. Niet steeds één van de 22 spelers die wel ergens commentaar op had; scheidsrechter, grensrechter, medespeler of tegenstander, maar gewoon voetballen. En dat voetbal was het aanzien meer dan waard, met in de eerste helft een iets beter Strandvogels en in de tweede helft een iets beter Winkel.

De nieuwe trainer van Strandvogels, Larbi Loukou, maakte van de gelegenheid gebruik zijn aanstaande ploeg alvast aan het werk te zien.

De nieuwe trainer van Strandvogels, Larbi Loukou, maakte van de gelegenheid gebruik zijn aanstaande ploeg alvast aan het werk te zien.

In de eerste twintig minuten was Strandvogels het meest in balbezit en liet de bal aardig door de ploeg gaan. Maar Winkel liet dat ook een beetje gebeuren en zorgde eenmaal op hun helft dat Strandvogels weinig ruimte meer kreeg. Pas halverwege de eerste helft was dan ook het eerste schot op doel te zien. Het was linksback Rowin de Wit die het van afstand probeerde en de keeper van Winkel had alle moeite om dit schot te keren. Niet veel later kwam Strandvogels alsnog op voorsprong. Nu schoot Bryan Broedersz op doel en omdat de bal daarbij flink van richting werd veranderd, was de keeper kansloos. Zo’n tien minuten later herstelde Winkel het evenwicht. Een corner werd half afgeslagen, maar een speler van Winkel pikte de bal weer op. In het strafschopgebied haalde hij uit en omdat ook hier de bal iets van richting werd veranderd, was Edwin Hoogland kansloos.

In de tussenstand kwam voor rust geen verandering meer, omdat ook na de 1-1 de echte mogelijkheden schaars bleven.

Na rust opende Strandvogels sterk en dit leverde al snel resultaat op. In de 50e minuut onderschepte Bryan Broedersz uitverdedigen van Winkel en bracht Mike Boon in stelling. Die faalde niet en schoot mooi diagonaal de 2-1 in de touwen.

De keeper van Winkel is verslagen door de hier niet zichtbare Mike Boon, het is 2-1.

De keeper van Winkel is verslagen door de hier niet zichtbare Mike Boon, het is 2-1.

Vervolgens ontstond weer het leuke duel waarin beide ploegen weinig voor elkaar onderdeden. In de 65e minuut een hoogtepuntje wat mij betreft al klinkt dat wat gek omdat het om een gele kaart voor Ton Lakeman ging. Maar scheidsrechter Dirk Poot koppelde dit aan tijdstraf van 5 minuten. Dat was voor Strandvogels natuurlijk vervelend, maar ik vind het een geweldige regel. Meteen zag je dat Winkel druk ging zetten en op deze manier profiteerde van de straf die Strandvogels kreeg opgelegd. Strandvogels bezweek echter niet en nadat Ton het veld weer had betreden werd ook speltechnisch het evenwicht hersteld.

Mike Boon kopt op het doel van Winkel, maar de bal zal naast gaan.

Mike Boon kopt op het doel van Winkel, maar de bal zal naast gaan.

Maar wat mij betreft mag deze regel meteen ook bij de standaardelftallen ingevoerd worden. Want dan profiteer je als tegenstander van een overtreding die tegen jouw elftal gemaakt wordt. Met de huidige regels is het zo dat alleen de volgende tegenstander er eventueel, vanwege een schorsing, van kan profiteren.

Mitch Hofland lijkt zich steeds beter thuis te voelen op het middenveld.

Mitch Hofland lijkt zich steeds beter thuis te voelen op het middenveld.

Maar goed, Strandvogels kwam de ondertalfase dus goed door, maar was de grip op de wedstrijd toch een beetje kwijt. Winkel kreeg een aantal zeer goede mogelijkheden, maar of Martijn Weel stond in de weg of het vizier stond niet op scherp.

Karakteristieke houding van Sebastiaan Weel die heeft afgevuurd. Een doelpunt leverde het helaas niet op.

Karakteristieke houding van Sebastiaan Weel die heeft afgevuurd. Een doelpunt leverde het helaas niet op.

Dat stond die van Jordy Weel vlak voor tijd wel. Hij omspeelde knap de keeper en schoot de bal vervolgens in het verlaten doen. Een prima overwinning na een prima wedstrijd.

Jordy Weel bepaald de eindstand op 3-1.

Jordy Weel bepaald de eindstand op 3-1.

Dinsdag weer een leuke krachtmeting als derdeklasser St. George langs komt en als kers op de taart zondag dan een oefenderby tegen VVW in Onderdijk-Zuid.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1