Doelpunt-arme maar spannende derby VVW 1 – Strandvogels 1 eindigt in 1-0

VVW 1 - Strandvogels 1 (oefenwedstrijd)

Wedstrijddatum: zondag 22 januari 2017
Uitslag: 1-0 (1-0)
Scoreverloop: 1-0

Selectie:
Edwin Hoogland, Martijn Weel, Jan Duijn, Jeroen Mol, Merlijn Weel, Ton Lakeman, Rowin de Wit, Mitch Hofland, Mike Boon, Sebastiaan Weel, Bryan Broedersz, Gerald Broedersz, Tim Broersen en Rens Grooteman

Na de oefenderby tegen VVW zit de voorbereiding op de tweede seizoenshelft er op. Al is het maar de vraag of Strandvogels de competitie komende zondag ook daadwerkelijk hervat. Dan moet namelijk worden gespeeld op het gras in Abbekerk en de hele week wordt weer (nacht)vorst voorspeld. Gelukkig kon er in Wervershoof worden uitgeweken naar het kunstgrasveld en zodoende kon de derby weer eens worden gespeeld.

Zeker in de eerste helft was niet te zien dat de gastheren uit Wervershoof in de competitie een klasse hoger spelen. Sterker nog, de beste en meeste mogelijkheden waren voor Strandvogels. Al in de vierde minuut moest de keeper handelend optreden om de bal na een schot van Bryan Broedersz over te tikken. En uit de aansluitende corner werd de bal maar net naast gekopt door Mike Boon.

Mike Boon krijgt zijn hoofd niet goed achter de bal en kopt naast.

Mike Boon krijgt zijn hoofd niet goed achter de bal en kopt naast.

Weer een minuut later had Gerald Broedersz de score eigenlijk moeten openen na fout uitverdedigen van VVW. Maar het schot was matig en de keeper kon redden. En zo bleef Strandvogels maar kansen krijgen.


In de 10e minuut kon Ton Lakeman een goed genomen corner van Gerald Broedersz net niet binnen koppen.

Ton Lakeman was hier dichtbij succes tegen zijn oude club, maar kon de bal net niet raken.

Ton Lakeman was hier dichtbij succes tegen zijn oude club, maar kon de bal net niet raken.

Direct hierna kreeg VVW aan de andere kant voor het eerst een mogelijkheid, maar ook deze kans leverde geen goal op.

Defensief had Strandvogels in de eerste helft de zaken keurig op orde.

Defensief had Strandvogels in de eerste helft de zaken keurig op orde.

In de 20e minuut schoof de keeper van VVW de bal zomaar in de voeten van Gerald Broedersz. Diezelfde keeper had vervolgens echter een wereldredding in huis waardoor het 0-0 bleef. Twee minuten later leek het dan toch 0-1 te worden, wat op dat moment ook zeker verdiend zou zijn. Maar de keeper kon met zijn vingertoppen de bal na het geplaatste schot van Bryan Broedersz nog net zodanig van richting veranderen dat deze tegen de paal kwam. Vijf minuten voor rust kwam VVW weer eens goed door, maar uit vrij riante positie werd ruim naast geschoten. Vlak voor het rustsignaal schoot Strandvogels zichzelf in de voet, dat wil zeggen, Bryan Broedersz kon zich verbaal niet beheersen. De scheidsrechter was de mopperende Broedersz zat en gaf VVW een vrije trap. Deze werd goed voor doel gebracht, licht met een hoofd getoucheerd en Edwin Hoogland was kansloos. Dat was dus een heel duur praatje van Bryan…..

Het was koud, maar wel mooi rustig en zonnig weer. Daardoor was er aardig wat publiek op de oefenderby af gekomen, waaronder vele Onderdijkers.

Het was koud, maar wel mooi rustig en zonnig weer. Daardoor was er aardig wat publiek op de oefenderby af gekomen, waaronder vele Onderdijkers.

In het begin van de tweede helft hadden de gastheren de overhand. Al na vijf minuten leek de score verdubbeld te worden, maar met een prima sliding wist Mitch Hofland het schot te blokken. En ook in de 55e minuut kwam Strandvogels goed weg toen een inzet van VVW rakelings naast ging. Pas halverwege de tweede helft kwam Strandvogels weer wat beter in de wedstrijd. In de 70e minuut probeerde Gerald Broedersz het met zijn handelsmerk, het schot van ver. Maar helaas ging de bal niet genoeg de lucht in, de poging was echter goed.

Deze veelbelovende Strandvogelsaanval werd afgefloten om een blessurebehandeling voor de VVW-er mogelijk te maken. Een vervelende maar begrijpelijke beslissing van de scheidsrechter, al had hij beter direct kunnen affluiten.

Deze veelbelovende Strandvogelsaanval werd afgefloten om een blessurebehandeling voor de VVW-er mogelijk te maken. Een vervelende maar begrijpelijke beslissing van de scheidsrechter, al had hij beter direct kunnen affluiten.

Wervershover Rens Grooteman wilde zijn naam uiteraard graag op het scoreformulier hebben en was hier na een halfuur spelen dichtbij. Hij schoot knap uit de draai, maar de redding van de keeper was ook goed.

Rens Grooteman baalt, de bal treft geen doel na zijn fraaie schot uit de draai.

Rens Grooteman baalt, de bal treft geen doel na zijn fraaie schot uit de draai.

Bij VVW viel vervolgens oud-Strandvogelsspeler Paul Neuvel in, toch een bijzonder momentje. Strandvogels probeerde de gelijkmaker nog te forceren al moest het daardoor achterin ook wat ruimte weggeven. Maar gelukkig stak Jeroen Mol (weer) in uitstekende vorm en zorgde er voor dat potentiele VVW-kansen onschadelijk werden gemaakt. Kansjes voor Strandvogels kwamen er ook nog. Maar Ton Lakeman kon de bal na een voorzet van Gerald Broedersz net niet bereiken.

Ton Lakeman ligt er verslagen bij, hij kon net niet bij de bal om de gelijkmaker binnen te tikken.

Ton Lakeman ligt er verslagen bij, hij kon net niet bij de bal om de gelijkmaker binnen te tikken.

En na een slim overstapje van Rens Grooteman was het schot van Bryan Broedersz niet hard genoeg. De laatste kans was voor VVW, maar met een uitstekende redding zorgde Edwin Hoogland er voor dat het 1-0 bleef.

Ondanks de nederlaag was het weer een prima oefenwedstrijd tegen een goede tegenstander. Het zal moeten blijken of Strandvogels klaar is voor de tweede seizoenshelft, ik heb er wel vertrouwen in!

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1