Strandvogels 1 sluit uitstekende eerste seizoenshelft af met spectaculaire winst op De Valken

Strandvogels 1 - De Valken 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 11 december 2016
Uitslag: 4-3 (2-2)
Scoreverloop: Erwin Neuvel 1-0; 1-1 (penalty); 1-2; Rens Grooteman 2-2; 2-3; Sebastiaan Weel 3-3 (penalty); Bryan Broedersz 4-3

Selectie:
Edwin Hoogland; Mitch Hofland, Ton Lakeman, Jeroen Grooteman en Merlijn Weel; Gerald Broedersz, Bryan Broedersz, Erwin Neuvel en Tim Broersen (Jan Duijn); Sebastiaan Weel (Mike Boon) en Rens Grooteman

De eerste seizoenshelft van Strandvogels was uitstekend en de ploeg liep maar net de eerste periodetitel mis. Vorige week werd pas de eerste nederlaag geleden, maar 2016 had in mineur kunnen eindigen als ook van het sterke De Valken verloren zou worden. Daar leek het even op uit te draaien, maar Strandvogels rechtte de rug en wist de ploeg uit Hem/Venhuizen alsnog met 4-3 te verslaan.

De spelers van Strandvogels en De Valken komen het veld op voor wat een spectaculair duel zou worden.

De spelers van Strandvogels en De Valken komen het veld op voor wat een spectaculair duel zou worden.

 

Strandvogels kende tegen De Valken een droomstart, al na ruim een minuut stond het op voorsprong. Met een uitstekende steekpass zette Rens Grooteman Erwin Neuvel in scoringspositie en die faalde niet.

Deze snelle voorsprong raakte Strandvogels helaas weer even snel weer kwijt toen de scheidsrechter een penalty aan de bezoekers gaf. Wellicht was er sprake van contact, het was dan minimaal en eigenlijk geen overtreding te noemen. De val was echter overtuigend en de bal ging na 6 minuten op de stip. Edwin Hoogland was vervolgens kansloos op de prima genomen penalty.

Edwin Hoogland wordt naar de verkeerde kant gestuurd, het is weer gelijk.

Edwin Hoogland wordt naar de verkeerde kant gestuurd, het is weer gelijk.

Nog geen twee minuten later waren de rollen omgedraaid en moest Strandvogels in de achtervolging. In de verdediging werd halfbakken/niet ingegrepen en via een puntertje maakte De Valken 1-2. Dit was overigens nadat Strandvogels aan de andere kant geen penalty had gekregen in een soortgelijke situatie die de tegenstander wel een 11-meter opleverde. Strandvogels was even van slag en ontsnapte na 10 minuten aan een grotere achterstand toen een speler van De Valken uit zeer kansrijke positie naast schoot.

Jeroen Mol, Gerald Broedersz en Ton Lakeman kunnen hier samen voor opruiming zorgen.

Jeroen Mol, Gerald Broedersz en Ton Lakeman kunnen hier samen voor opruiming zorgen.

Hierna krabbelde Strandvogels weer op en pakte het initiatief. Halverwege de eerste helft resulteerde dit in een schitterende gelijkmaker. Volgens mij was de aangever Sebastiaan Weel, helemaal zeker weet ik dat niet. Wat ik wel zeker weet, is dat Rens Grooteman met een prachtige halve omhaal de keeper kansloos liet en 2-2 maakte.

Strandvogels was voetballend de betere, maar ook De Valken liet wel degelijk zien niet voor niets zo hoog op de ranglijst te staan. Na ruim een halfuur spelen was Strandvogels dichtbij een hernieuwde voorsprong, maar de inzet van uitstekend spelende Tim Broersen ging hoog over.

Dit was een grote mogelijkheid voor Tim Broersen, maar hij raakte de bal helaas te vol.

Dit was een grote mogelijkheid voor Tim Broersen, maar hij raakte de bal helaas te vol.

Tien minuten voor rust moest Edwin Hoogland nog een keer vol aan de bak, maar omdat hij dit prima deed, kwam in de stand voor de rust geen verandering meer.

Linksback Mitch Hofland zet druk diep op de vijandelijke helft.

Linksback Mitch Hofland zet druk diep op de vijandelijke helft.

Het publiek kon desondanks tevreden aan de koffie of thee na een zeer aantrekkelijke eerste helft en daar was zowel Strandvogels als De Valken verantwoordelijk voor.

img_0063

Ook na rust was Strandvogels bijna heel snel succesvol, maar deze keer leverde de kans geen treffer op. Ook na de mooie actie van Tim Broersen en het prima schot van Rens Grooteman hoefde in de 48e minuut het scorebord niet gewijzigd te worden. Een minuut later had Rens Grooteman zijn ploeg op voorsprong moeten zetten na een verdedigingsfout van De Valken. Hij kon alleen richting keeper, maar wachtte te lang met schieten waardoor het schot geblokt kon worden.

Ook nu was Strandvogels voetballend iets beter, maar kregen ook de bezoekers mogelijkheden. In de 55e minuut moest Edwin Hoogland twee keer ingrijpen om de 2-3 te voorkomen. In de 60e minuut probeerde Gerald Broedersz het maar eens van afstand, de bal ging niet eens zo ver naast.

Gerald Broedersz probeert het van afstand, de bal ging een paar metertjes naast.

Gerald Broedersz probeert het van afstand, de bal ging een paar metertjes naast.

Een minuut later was De Valken nog dichter bij succes, de bal ging rakelings naast. In de 70e minuut ging het vervolgens mis bij Strandvogels. Edwin Hoogland kwam roekeloos en onnodig zijn doel uit, want tegenover de ene aanvaller van De Valken stonden nog twee verdedigers. De keeper raakte de bal half en die kwam daarna voor de voeten van een tegenstander. Voor hem was het niet moeilijk de bal in het verlaten doel te schuiven. Dat is helaas het risico van het vak bij een keeper; je kunt nog zo goed keepen, een fout kost meestal meteen een goal.

Edwin Hoogland baalt als een stekker. Het lot van een keeper, een foutje is meestal meteen een tegentreffer.

Edwin Hoogland baalt als een stekker. Het lot van een keeper, een foutje is meestal meteen een tegentreffer.

Maar waar Edwin de ploeg er al diverse keren doorheen heeft gesleept, gingen nu zijn ploeggenoten op jacht naar eerherstel. Niet nadat De Valken een minuut na de 2-3 overigens een levensgrote kans op 2-4 kreeg. Strandvogels kroop door het oog van deze naald en kon voor de tweede keer deze middag op zoek naar de gelijkmaker. Die vond het in de 73e minuut op de strafschopstip nadat de scheidsrechter een handsbal van De Valken had geconstateerd. Sebastiaan Weel schoot de bal in de hoek en hoewel de keeper er nog aan zat, was het weer gelijk.

Sebastiaan Weel zorgt er vanaf de strafschopstip voor dat het evenwicht voor de derde keer hersteld wordt.

Sebastiaan Weel zorgt er vanaf de strafschopstip voor dat het evenwicht voor de derde keer hersteld wordt.

Nog altijd was de koek niet op, zowel Strandvogels als De Valken wilde erg graag met winst van het veld. Dat lukte Strandvogels omdat Bryan Broedersz de bal in de 78e minuut uit een best lastige hoek in de verre hoek wist te knallen.

Bryan Broedersz knalt Strandvogels alsnog naar de drie punten.

Bryan Broedersz knalt Strandvogels alsnog naar de drie punten.

Strandvogels sluit de eerste seizoenshelft daarom af op een derde plaats met 28 punten uit 13 duels. Daar kan dus met tevredenheid op worden teruggekeken. Het seizoen hervat Strandvogels pas over bijna twee maanden. Op 29 januari 2017 is ALC in Abbekerk de eerste tegenstander in deel 2 van seizoen 2016-2017.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1