Strandvogels B1 wint legendarische wedstrijd in en tegen stormend FC Medemblik

Zondagmorgen om 10.00 gingen de mannen met de fiets naar FC Medemblik. Hier aangekomen begonnen de donkere wolken zich te verzamelen boven het voetbalpark in Medemblik. Het regende en het waaide stevig.  We hadden  afgesproken om eerst tegen wind te beginnen omdat de verwachting was dat het alleen maar harder zou gaan waaien. Ondanks de tegenwind begonnen wij sterk aan de wedstrijd. De opstelling was.

Floor van Velzen

Dani Grooteman

Cornee Smit             Sjors Mol             Sietse Wildoer

 

Mick Grooteman      Jari Roozendaal        Bart Mol

 

Lars Hagmolen           Arjan Koomen           Sam Witteveen

Wissel Twan Dekker.

De eerste kleine kansen kregen wij, maar daarna pakte het voorheen genoemde MFC met de wind in de rug de overhand. Echter heel gevaarlijk werden zij nog niet. Er werd namelijk door onze verdediging en middenveld goed en passievol verdedigd. Ook de buitenspelval werkte enige keren heel goed, waardoor menig aanval in de kiem werd gesmoord. De grootste kans kregen wij. Dat was na een mooie  pass van Sjors op Jari. Hij raakte echter jammerlijk de paal. Vlak voor rust kwam Medeblik wel een keer alleen voor de keeper. Maar Floor is 1 op 1 vrijwel onverslaanbaar en redde knap. 0-0 met de rust. De wind werd harder en harder en ook de regen had zijn werk gedaan. Door en door nat gingen we rusten.

De 2de helft wisten we dat we wind mee zouden hebben dus veranderde we onze tactiek naar een 3-4-3. Dani ging in de spits spelen en Arjan en Jari samen op de mid-mid positie. Deze 3 mannen hebben alle 3 een geweldig afstandschot in hun benen en daar moesten we de 2de helft maar gebruik van maken. Ook omdat een steekbal of een bal erover heen, op dit kunstgras en met deze wind, altijd een bal voor hun keeper zou zijn.

Na enkele minuten in de 2e helft was het gelijk raak. Het was Dani die op aangeven van Arjan knap wegdraaide van zijn tegenstander, en vervolgens hard raak schoot 0-1. Vlak daarna schoot Jari van bijna 40 meter op doel. De keeper van FC Medemblik kon hier nog maar net zijn hand achter de bal zetten, anders was deze wedstrijd al vroeg beslist. Helaas verslapte wij daarna iets en kwam FC Medemblik opzetten. Dit leidde tot enkele grote kansen voor hen. Maar Floor was vandaag onpasseerbaar. Zij hield haar doel met knappe redingen schoon en het offensief zakte langzaam weer weg.

Ondertussen was de wind een storm geworden. Keiharde wind en slagregens teisterde de spelers en de begeleiders van beide elftallen. Nico Koomen was onze vlagger en zijn onderbroek was volgens eigen zeggen ondertussen geheel doorweekt. Er waren zelfs ouders en supporters vanuit Onderdijk gekomen om onze helden aan te moedigen.

FC Medemblik kwam ondertussen niet meer van eigen helft af. Strandvogels zette overal goed druk en creëerde weer enkele kansen. Op aangeven van Twan Dekker schoot Arjan maar net voorlangs en ook Mick zat er bij een corner dichtbij. 5 minuten voor tijd haalde de scheidsrechter beide coaches naar zich toe om te vragen of we nog wel door moesten gaan. De storm was namelijk overgegaan in een wervelstorm. De bal bleef bij vrije trappen niet meer stil liggen. Ook waaide er takken, koeien en een prachtige stacaravan over het veld. De coach van FC Medemblik wilde echter niet opgeven. 1 goal van hun team, en zij zouden verder gaan in de beker. En daar hadden wij dan ook wel begrip voor.

De goed leidende scheids hervatte de wedstrijd weer, en na amper 1 minuut schoof een speler van FC Medemblik een doeltrap rechtstreeks in de voeten van Dani. Hij twijfelde geen moment en  haalde in 1 keer verwoestend uit. De vele regendruppels die een plekje op de touwen van het doelnet hadden gevonden spatte er vanaf, wat betekende dat hij raak had geschoten. 0-2.

Hierna floot de scheid direct af, want de wedstrijd was nu beslist, en de overwinning een feit. Strandvogels B1 gaat dus verder in de beker, en dat was onder deze bizarre omstandigheden een zeer knappe prestatie. Een wedstrijd om niet snel te vergeten. Als dank mochten ze ook nog eens met dikke tegenwind naar huis fietsen. Daarna gingen de meeste jongens thuis heerlijk in een warme bad liggen nagenietend van de heroïsche overwining. Nico bedankt voor deze natte vlagdag en Twan voor het invallen. En natuurlijk dank voor alle trouwe Onderdijkse toeschouwers die door regen en wind de mannen bleven steunen. Op naar de volgende ronde…..

Sportgroetend een “trotse” coach

Geplaatst in Geen categorie