Uitslag: 2-2 (2-1)
Scoreverloop: Sebastiaan Weel 1-0 (penalty); 1-1; Erwin Neuvel 2-1; 2-2

Selectie:
Edwin Hoogland; Merlijn Weel, Jeroen Mol, Mitch Hofland en Rowin de Wit (Tim Leeuw); Mike Boon (Gijs Laan), Bryan Broedersz, Erwin Neuvel en Gerald Broedersz; Sebastiaan Weel (Rens Grooteman) en Jordy Weel

De topper tussen Strandvogels en Always Forward eindigde onbeslist in 2-2. Maar toch viel er waarschijnlijk wel een beslissing, namelijk dat Strandvogels de 1e periodetitel niet in de wacht gaat slepen. Want met nog één duel te gaan is zowel Grasshoppers als VVS ‘46 Strandvogels op de ranglijst gepasseerd. Alleen als deze beide ploegen over twee weken niet winnen en Strandvogels zelf wint van Victoria O. is de periodetitel alsnog een feit. Zodoende leverde de topper tegen Forward niet het gewenste resultaat op. Al ben ik zelf van mening dat vorige week twee onnodige punten verloren zijn toen gelijk werd gespeeld in en tegen Zwaagdijk.

Jan Laan informeert bij G.P. Grent naar de tips die hij heeft gekregen van Olga Commandeur....

Jan Laan informeert bij G.P. Grent naar de tips die hij heeft gekregen van Olga Commandeur….

De wedstrijd Strandvogels – Always Forward had alle ingrediënten van een topper; behoorlijk wat publiek langs de kant, volop spanning binnen de lijnen, diverse gele en zelfs een rode kaart, mooie doelpunten en soms goed voetbal, afgewisseld met slecht voetbal. Er viel dus genoeg te beleven aan de Sportlaan in Onderdijk.

De opwinding begon al in de 5e minuut toen de aanvoerder van de bezoekers de lat trof. Niet veel later was er veel opwinding aan de andere kant toen Jordy Weel na een klutssituatie, zijn specialiteit, onderuit gehaald werd. De scheidsrechter wees onverbiddelijk naar de stip want hoewel de overtreding inderdaad knullig was, een overtreding was het. En dus mocht Sebastiaan Weel aanleggen en hij faalde niet.

Het spel ging over en weer en dat maakte het tot een leuk duel om te kijken. Minder leuk was dat de aanvoerder van Forward in de 20e minuut wat doorliep op Edwin Hoogland nadat die een hoge bal ving. De Strandvogelsdoelman viel hierdoor hard op de grond en had even een paar tellen nodig om weer bij te komen. Maar dat bijkomen was gelukkig helemaal achter de rug toen Mitch Hofland balverlies leed. Hierdoor ontstond een grote kans, maar Edwin wist deze met een fantastische reflex met zijn voeten te keren. Halverwege de eerste helft werd Gerald Broedersz het slachtoffer van een wraakactie van Stacey Majoor. Die was al enkele keren aangepakt zonder dat de scheidsrechter er een overtreding in zag. Dus ging hij zelf ook maar eens proberen hoe ver hij kon gaan. Niet zo ver dus, want geel was zijn terechte beloning. En een minuut later ging ook de aanvoerder van Always Forward op de bon na een stevige charge op de andere Broedersz.

Vooral in de eerste helft bezorgde Jordy Weel de defensie van Forward handenvol werk.

Kort voordat er een halfuur gespeeld was, was er even een miscommunicatie tussen Mitch Hofland en Edwin Hoogland. Hierdoor kregen de bezoekers een grote kans, maar Edwin Hoogland wist een goal te voorkomen. Een minuut later was hij weer goed bezig en hield ook nu zijn ploeg op de been. In de 35e minuut viel echter dan toch de op dat moment ook wel verdiende gelijkmaker. De bal werd uit een corner goed voor gebracht en de aanvoerder van Forward kopte vervolgens steenhard binnen. Vrijwel vanaf de aftrap had Strandvogels de voorsprong bijna terug, maar de keeper wist de bal na een prima schot van Sebastiaan Weel nog net uit de hoek te tikken.

De keeper van Always Forward tikt de inzet van Sebastiaan Weel (geheel links nog net zichtbaar) uit de hoek.

Vervolgens was het weer de beurt aan Always Forward om gevaarlijk te worden. Edwin Hoogland redde echter weer goed en vervolgens schoot Rowin de Wit de bal voor de lijn weg.

Karakteristieke actie van Sebastiaan Weel; na een kapbeweging een man passeren.

Even later alarmfase één aan de andere kant van het veld toen de keeper van Always Forward een voorzet van Gerald Broedersz nog net onder de lat weg kon tikken.

Nog net kan de keeper van Forward de inzet van Gerald Broedersz onder de lat vandaan tikken.

Maar kort hierna was Strandvogels wel succesvol na een prima aanval. Jordy Weel rommelde zich weer eens tot diep in het strafschopgebied, gaf laag voor op Erwin Neuvel en die schoot de bal zuiver in de hoek. Een mooie opsteker zo vlak voor rust.

Gerald Broedersz en aangever Jordy Weel zien het gebeuren; Erwin Neuvel zet Strandvogels vlak voor rust op 2-1.

In de rust werd benadrukt dat het van het grootste belang was om de tweede helft scherp te beginnen en dat advies werd opgevolgd. Al na een paar minuten kreeg Mike Boon een prima kans, maar het leverde slechts een corner op.

Mike Boon (geheel rechts) ziet dat de keeper zijn uitstekende schot toch nog onschadelijk maakt.

En schoten van Merlijn Weel en Erwin Neuvel even later troffen eenzelfde lot. Het leek alsof Strandvogels hierdoor dacht zich wel wat frivoliteiten te kunnen veroorloven, maar dat zorgde alleen maar voor extra motivatie bij de tegenstander.

Mitch Hofland is hier dicht bij een goal, maar de keeper grijpt net op tijd in.

Die kroop meer en meer uit zijn schulp en in de 61e minuut kreeg Strandvogels de rekening gepresenteerd. Edwin Hoogland leek iets te ver voor zijn doel te staan, maar ik moet ook zeggen dat het schot van afstand geweldig was.

Mike Boon duikt op voor e Forwardkeeper, maar de bal ging net naast.

Mike Boon duikt op voor de Forwardkeeper, maar de bal ging net naast.

Het spel van Strandvogels werd nog niet veel beter en in de 69e minuut ontsnapte de ploeg aan een achterstand toen Mitch Hofland de bal van de lijn haalde. Trainer Bierdrager probeerde het tij te keren door Rens Grooteman en Tim Leeuw binnen de lijnen te brengen en dat hielp ook wel wat. Maar Strandvogels zou nog meer geholpen moeten zijn toen een speler van Always Forward zijn tweede gele kaart incasseerde. Er kwamen ook nog wel wat kansen, onder andere voor Erwin Neuvel en Mitch Hofland, maar Forward werd ook nog een paar keer gevaarlijk. Strandvogels profiteerde niet van de overstalsituatie en moest hierdoor genoegen nemen met een gelijkspel.

Mitch Hofland controleert de bal, maar ook dit leverde niet meer de winnende treffer op.

Omdat Grasshoppers en VVS ’46 wel wonnen, heeft Strandvogels winst van de eerste periodetitel nu niet meer in eigen hand. Over twee weken zal sowieso gewonnen moeten worden van Victoria O. maar voor nu gaat de focus eerst op het bekertoernooi.