Moeizame maar belangrijke bekerzege Strandvogels Meisjes onder 13

Het gaat dit seizoen uitstekend met Strandvogels Meisjes onder 13. In de competitie werden tot nu toe alle zes wedstrijden gewonnen en werd al 56 keer gescoord. En ook de eerste bekerwedstrijd, dat was al weer op 3 september, werd overtuigend gewonnen. In en tegen (Sporting) Andijk werd het maar liefst 0-15. Zaterdag 22 oktober werd de tweede wedstrijd in de poulefase van het bekertoernooi gespeeld. Daarvoor kwam Westfriezen MO13-2 naar Onderdijk. En dat was voor die ploeg de tweede keer, want ze speelden ook al voor de competitie in Onderdijk tegen Strandvogels. Toen werd het 8-3 voor Strandvogels, maar toch was Westfriezen wel een ploeg om rekening mee te houden. Ze staan in de competitie namelijk keurig derde en leden verder alleen nog maar puntverlies tegen Dindua.

En dat met Westfriezen rekening gehouden moest worden, dat bleek op het veld. Halverwege de eerste helft nam de ploeg uit Zwaag namelijk brutaal een 0-1 voorsprong. Strandvogels was misschien wel iets beter maar Westfriezen had het verdedigend uitstekend op orde en bleek dus ook te kunnen scoren. Strandvogels zette hierna een tandje bij en na een geblokt schot van Sophie kon Femke gelijk maken. Maar voor rust lukte het Strandvogels niet meer om alsnog op voorsprong te komen.

Na rust ging Isa op doel en werd Meis veldspeelster. Ook nu was Strandvogels weer de iets betere ploeg, maar Westfriezen bleek een taaie tegenstander die had geleerd van de eerdere competitienederlaag. Kansen kwamen er wel voor de Vogels, maar dan lag steeds weer de prima keepster van de ploeg uit Zwaag in de weg. Maar die moest wel het antwoord schuldig blijven op een geweldig afstandsschot van Sophie, eindelijk stond Strandvogels op voorsprong. En even later maakte Jet er na een mooie Strandvogelsaanval 3-1 waardoor de wedstrijd wel gespeeld leek. Maar het werd toch nog even spannend toen de verdedigende rots in de branding Sally heel ongelukkig (maar wel heel fraai!) in eigen doel schoot. Maar verder dan 3-2 liet Strandvogels het niet komen en dus werd weer een zege geboekt.

De laatste bekerwedstrijd wordt op 19 november gespeeld tegen FC Medemblik MO13-1. Die ploeg won vandaag met 7-0 van Sporting Andijk MO13-1, maar verloor eerder met met 4-3 van Westfriezen. Strandvogels heeft in Medemblik dus genoeg aan een puntje om zeker te zijn van de volgende ronde. Maar veel beter is het natuurlijk om ook de derde bekerwedstrijd straks gewoon te winnen!

Hieronder diverse foto’s van de bekerwedstrijd tussen Strandvogels MO13-1 en Westfriezen MO13-1.

Geplaatst in Geen categorie