Voorbeschouwing Strandvogels 1 – Woudia 1

Op 29 april 2007 speelde Strandvogels tegen Woudia terwijl tegelijkertijd de laatste speelronde van de Eredivisie werd afgewerkt. PSV, Ajax en AZ gingen die laatste speelronde in met een gelijk aantal punten en (helaas) ging PSV met de schaal aan de haal na een ongekend spannende apotheose. Ook komende zondag speelt Strandvogels weer tegen Woudia en weer wordt op dezelfde dag de Eredivisie afgesloten. Deze keer doet (helaas) AZ niet mee om de titel, maar staan PSV en Ajax weer gelijk in punten. De geschiedenis herhaalt zich dus een beetje.

Wat ook overeenkomt met 29 april 2007 is dat Woudia in de running is voor het bereiken van de nacompetitie. Dat lukte de Westwouders destijds door Strandvogels (in Westwoud overigens) met 2-1 te verslaan. Door die nederlaag liep Strandvogels de nacompetitie juist mis, maar dit seizoen lijkt dat ook bij winst op de Westwouders buiten bereik van de Vogels te blijven. Woudia doet in de strijd om de 3e periodetitel goed mee en staat daarin achter St. George (dat de 1e periode al won) en VVS ’46 derde. Ook maakt Woudia nog kans om via de algehele ranglijst een plaatsje in de nacompetitie af te dwingen.

Zoals gezegd, de kans dat Strandvogels de nacompetitie nog bereikt is minimaal. Maar in deze krankzinnige 4e klasse weet je het maar nooit. Door de 1-0 winst op HSV Sport 1889 schoven de Vogels weer twee plaatsen omhoog en bij winst op Woudia komt Strandvogels op gelijke hoogte met de ploeg uit Westwoud. Dan moet er echter aanzienlijk beter gepresteerd worden dan de laatste keer dat Woudia naar Onderdijk kwam. Op de openingsdag van het seizoen 2013-2014 eindigde het duel toen in een 3-7 overwinning voor Woudia. De geschiedenis moest zich wat dat betreft maar niet herhalen!

Het staat er echt op het scorebord, 3-7. Het was overigens ook het laatste duel op de oude kunstgrasmat.

Het staat er echt op het scorebord, 3-7. Het was overigens ook het laatste duel op de oude kunstgrasmat.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1